Mobila din camera copiilor
Camera copiilor este una din cele mai importante camere din locuință. Aceasta este spațiu de joacă dar și de odihnă, de relaxare și de activități interesante cu întreaga familie. Camera copilului trebuie să beneficieze de intimitate dar și de siguranță. Mobilierul din camera copiilor trebuie să fie sigur, dar și haios. Nu trebuie să riscați și copiii să se lovească sau să pățească ceva. De asemenea, pe lângă piesele de mobilier, puteți să vă gândiți și la spații de depozitare a jucăriilor și la alte tipuri de activități.
Unde căutăm mobila pentru camera copiilor?
În primul rând trebuie să vă faceți o idee despre cum trebuie să arate aceasta, despre cât de masivă trebuie să fie, ce culoare trebuie să aibă, etc. Vă puteți orienta și puteți începe să căutați diferite modele pe internet, prin revistele de specialitate și în magazine. Dar întotdeauna în alegerea mobilei trebuie să fie inclus și cel mic, deoarece lui trebuie să îi placă ceea ce achiziționați, și să vă puneți de acord asupra unui tip de mobilier, care, bineînțeles, să se încadreze în bugetul dvs. Modelele de mobilier sunt din ce în ce mai interesante, personalizate și chiar unice. De asemenea, dacă nu aveți timp să mergeți în magazin, puteți alege varianta cataloagelor online. În funcție de culoarea pereților, de schema cromatică, alegeți și mobilierul din camera copilului.
Pentru camera copilului legeți un mobilier rezistent și sigur
Materialele pentru piesele de mobilier din camera copiilor trebuie să fie unele rezistente, funcționale, și de bună calitate, care să aibă și suficient spațiu de depozitare pentru cel mic. Nu cumpărați piese de mobilier slabe calitativ. Asigurați-vă că mobilierul este construit ferm pentru a face față stilului de joacă și de viață al copilului. Asigurați-vă că patul este rezistent la țopăieli și mobila rezistentă la zgârieturi. Pe parcurs ce copilul crește, puteți completa mobila cu piese noi. De exemplu, când copilul este mic, aveți nevoie de multe spații de depozitare pentru hăinuțe și jucării, dar, pe măsură ce copilul crește, și nevoile acestuia sunt altele și va avea nevoie de spațiu pentru cărți, caiete, de un birou pentru computer, de scaun, de un birou de făcut temele, și de un televizor. Verificați mobilierul cu atenție înainte de a-l cumpăra pentru a evita pe viitor evenimentele neplăcute și accidentele și pentru a evita rănirea copiilor. Puneți în balanță avantajele și dezavantajele mobilierului înainte de a-l achiziționa. De asemenea, muchiile ascuțite, colțurile, mânerele sertarelor ieșite în afară care pot răni copilul în joacă trebuie evitate sau eliminate.
Ce tip de mobilier alegeți?
Dacă camera copilului este amenajată precum cea a unui adult, copilul se va maturiza devreme. Așadar, balansoarele, scaunele pliante, fotoliile beanbag, canapelele pentru copii, stickerele pe pereți, toate vor fi pe placul celor mici și îi vor face să se simtă în elementul lor. Scaunele pentru camera copiilor trebuie să fie ferme, rezistente și construite bine din punct de vedere calitativ, astfel încât copiii să nu se rănească sau să cadă. De asemenea, țineți cont că spatele scaunului nu trebuie să fie mai greu decât restul scaunului pentru a evita răsturnarea acestuia cu copil cu tot. O măsuță, scane speciale pentru cei mici sunt ideale ca și piese de mobilier, în culori vii și atrăgătoare. De asemenea, propriul spațiu care să conțină un șablon, un chevalet pentru copii, o mini tablă, o bucătărioară de jucărie, va face copilul să se simtă important și să își exerseze talentul și creativitatea. Patul trebuie să fie adaptat vârstei copilului și acesta trebuie să aibă un cuvânt greu de spus în alegerea mobilierului pentru camera sa.