Noul iPhone 6

 

Noul iPhone 6 si iPhone 6 plus

iphone 6 si iphone 6 plus

 Salutare și bine te-am găsit, azi mi-am propus să vedem împreună noul iPhone 6 și iPhone 6 Plus și să observăm ce ne aduce nou iPhone 6, calitățile, defectele, îmbunătățirile, utilitățile și evident lucrurile care poate nu trebuia să le implementeze, dacă sunt așa ceva. Dar înainte să facem o mică călătorie în timp.

 

Puțină istorie despre iPhone

 Putem spune că iPhone a fost primul smartphone cu ecran tactil de tip capacitiv, deoarece cele cu ecran rezistiv au mai fost și înainte. Primul iPhone a fost anunțat în 9 Ianuarie 2007 la MacWorld Conference & Expo de către fostul CEO al companiei APPLE, Steve Jobs. Iar oficial a fost lansat pe 29 Iunie 2007. Acesta rulează ca și sistem de operare MAC OS X adaptat la iPhone sub numele de iOS.

 Din 29 Iunie 2007 au trecut mulți ani și de la prima generație de iPhone, treptat au apărut altele. Pe 11 Iulie 2008 a apărut iPhone 3G, primul smartphone de la Aplle care dispunea de rețeaua 3G. Acesta a fost urmat de iPhone 3GS pe 19 Iunie 2009, o versiune mai îmbunătățită al generației 3G. În 2010 pe 24 Iunie oficial a fost lansat cea de a IV-a generație de telefoane Apple numită iPhone 4, acesta a fost urmat de iPhone 4S pe 14 Octombrie 2011. Generația a VI-a de telefoane de la Apple era iPhone 5 și nu 6, iar acesta a fost lansat pe data 21 Septembrie 2012. La aproape un an de zile de la iPhone 5, pe 20 Septembrie 2013 au fost lansate iPhone 5C și 5S care dispunea deja de cititor de amprentă. Iar acu la 7 ani după primul iPhone a apărut a VIII-a generație de smartphone-uri de la Apple, denumit iPhone 6 și iPhone 6 plus, iar despre diferențele dintre cele două modele voi discuta pe larg mai încolo.

Cu 500 milioane de unități vândute, iPhone a devenit unul dintre cele mai vândute gadget-uri din lume.

 

Noul iPhone 6 și iPhone 6 plus

 Deși iPhone are ceva vechime pe piață nu prea avea interese de a realiza telefoane cu ecrane mari. Și la fel s-a întâmplat și anul trecut când a lansat modelele iPhone 5c respectiv 5S, ambele având ecrane relativ mici față de competitorii pe platforma Android unde un ecran de minim 5 inch deja aproape că a devenit un standard. Iar Apple avea o oarecare încăpățânare legată de ecranele mici, explicând necesitatea acestea pentru o mai ușoara manevrare cu o singură mână. Aici trebuie să cad de acord că un smartphone cu un ecran de 5-5..5-6” se manevrează mai greu un pic cu o mână. Dar nu pot să nu afirm și faptul că 4” la iPhone 5S este cam la limita spațiului de vizibilitate.

 Luând în considerare neplăcerile unor clienți, care probabil au avut contact cu ecrane de X inch din partea concurenței, Apple a decis să lanseze de curând două modele de telefoane cu ecran mai mare. Un iPhone mare și unul și mai mare. iPhone 6 dispune de un ecran de 4.7” , în timp ce iPhone 6 Plus trece la categoria Phablet-urilor cu un ecran impresionant de 5.5”. Ambele modele de iPhone se laudă cu un design plat. Acestea sunt livrate cu procesor ceva mai rapid din chipsetul A8 bazat pe un ARM Dual-Core la 1.4GHz. Ambele au camere puțin îmbunătățite, Wi-Fi și LTE puțin mai rapid. Calitatea vocii este îmbunătățită dacă folosești Voice-Over-LTE. Iar spațiul de stocare s-a mărit și el, fiind puse la dispoziție variante de iPhone 6 cu stocare până la 128GB.

 Ambele modele de iPhone din 2014 au încorporate Apple Pay, o nouă și revoluționară metodă de plată prin NFC, care transformă telefonul într-un card de credit. Apple Pay poate fi cea mai bună funcționalitate pe aceste noi telefoane, dacă acesta și funcționează așa cum este preconizat.

 Dintre cele două iPhone-uri, iPhone 6 este cel mai comod de ținut în mână. Acesta este subțire, elegant, rulează foarte bine și are multe facilități utile. Dar durata de viață a bateriei nu pare prea bună la fel nici stabilizare optică a imaginii, lucruri pentru care îmi fac griji.

 

iPhone 6 sau iPhone 6 Plus

 Vezi aici apar problemele. Apple a lansat două telefoane deodată, iar acestea sunt similare. Deci pe care vrei să-l alegi?

 Vestea bună este că iPhone 6 care este foarte plăcut de ținut în mână, are aproape aceleași calități ca și iPhone 6 Plus. Ambele având ecrane mai mari decât versiunile anterioare de iPhone, ambele rulează pe platforma A8. Totodată ambele iPhone-uri se pot găsi în variantele cu stocare de 16/32/64 respectiv 128GB și ambele telefoane vin în culorile Alb-Argintiu, Alb-Auriu și gri spațial care este defapt Negru-Argintiu Închis.

 Diferențele dintre cele două telefoane nu sunt tocmai extraordinare, dar sunt, oarecum importante. IPhone 6 are ecran de 4.7” cu rezoluția de 1344x750 pixeli. iPhone 6 Plus are ecran de 5.5” cu rezoluția de 1920x1080 pixeli, plus stabilizare optică a imaginii și abilitatea de a rula mai multe aplicații în mod landscape-orizontal, ceea ce redă un efect de split-screen ca și la iPad. De asemenea este semnificativ mai mare, cântărește și mai mult dar bateria ține mai mult decât la iPhone 6.

 Prea mult nu aș spune că pierzi nici cu iPhone 6, dar nu este cel mai de top telefon din gamă și poate asta te va deranja un pic. Iar dacă te deranjează poți alege varianta 6 Plus.

 

    Cui i se adresează  iPhone 6 sau iPhone 6 Plus:

 Aceste noi iPhone-uri sunt salturi imense în ceea ce privește dimensiunea ecranelor. IPhone 6 cu ecranul de 4.7” va fi probabil, este mai mult decât suficient, dar 6 Plus s-ar putea să te intimideze un pic, excepție fiind dacă te uiți după vreo mini-tabletă.

Pentru utilizatori de Android care au renunțat la iOS și vor să redevină utilizatori de iPhone.

 Acesta este generația de iPhone pe care ai așteptat-o de mult. Probabil este cel mai bun iPhone de la apariția lui iPhone 5. Pe atunci 4G LTE, un ecran și o cameră mai bună făceau diferența. Însă acum, un ecran mai mare, un procesor mai bun, NFC cu Apple Pay, funcțiile adiționale de personalizare al iOS 8 și nivelurile de stocare care merg până la reducerea decalajului cu actualele telefoane de top bazate pe Android.

Pentru utilizatorii de iPhone 5S care doresc un upgrade la iPhone6.

 Gândește-te la avantajele cheie, cum ar fi un ecran mai mare și potențialul oferit funcției Apple Pay. Procesorul, camera, vitezele 4G LTE și Wi-Fi, toate îmbunătățite. Dar dacă nu ai o dorință prea mare pentru actualele ecrane mai mari. Atunci poți să mai forjezi iPhone-ul 5S rulând iOS8 pentru încă 12 luni și să aștepți pentru inevitabilele iPhone 6S și 6S Plus în 2015. dar numai dacă nu se schimbă strategia cu care Apple realizează noile telefoane.

Pentru fanii Hard-Core al telefoanelor Android.

 Ei bine, știm cu toții că telefoanele bazate pe Android costă mai puțin, au rezoluții mult mai mari la ecrane, se mai laudă cu durata bateriei mai mare, au suport pentru stocare extinsă prin intermediul cardurilor SD, sau unele chiar cu baterii detașabile. Iar toate acestea nu levei găsi încă pe un iPhone 6. doar că este cel mai atractiv iPhone acum. Momentan, ne le poți avea pe toate în AppleLand. Iar asta va arăta și următorul tabel.

 

Model

Apple iPhone 6

Apple iPhone 6 Plus

Samsung Galaxy S5

Motorola Moto X (2014)

Ecran

Rezoluție

IPS 4.7”

1344x750 (326ppi)

IPS 5.5”

1920x1080 (401ppi)

Super AMOLED 5.1”

1920x1080 (432ppi)

AMOLED 5.5”

1920x1080 (423ppi)

Procesor

Nuclee

Apple A8 1.39GHz

Dual-Core

Apple A8 1.39GHz

Dual-Core

Qualcomm Snapdragon (Krait 400) 2.5 GHz

Quad-Core

Qualcomm Snapdragon (Krait 400) 2.5 GHz

Quad-Core

RAM

1GB

1GB

2GB

2GB

Stocare

16/64/128GB

16/64/128GB

16/32GB

16/32GB

Stocare extinsă

Nu

Nu

Da, prin microSD

Nu

Rețea

Wi-Fi

BlueTooth

NFC

4G LTE

802.11ac

4.0

Da

4G LTE

802.11ac

4.0

Da

4G LTE

802.11ac

4.0

Da

4G LTE

802.11ac

4.0

Da

Sistem de operare

IOS 8

IOS 8

Android 4.4.2

Android 4.4.4

Preț

685 €

787 €

445 €

534 €

 

 

Design iPhone 6

 Cel mai favorit telefon cu ecran de 4.7” care putea fi făcut mai compact în dimensiuni a fost Motorla Moto X din 2013. Redă oare iPhone 6 același sentiment? E aproape, dar diferit.

 Design-ul noului iPhone 6 pare îndrăzneț și diferit, aproape ca HTC One M8, dar tot este destul de Apple. De fapt design-ul este un fel de iPod Touch sau cum sunt făcute iPad-urile. Acest iPhone este cu puțin mai subțire decât generațiile anterioare, dar se simte mult mai subțire în mână. Iar asta este datorită ecranului mai mare și design-ului mai curbat. Sticla protectoare se pliază foarte fin și ușor pe margini, iar marginile industriale, ascuțite și dure de pe iPhone 5 și 5S au dispărut complet. De asemenea se simte ca originalul iPhone care avea tot un design curbat.

 Dacă am o problemă cu design-ul noului iPhone, atunci acesta este rama din jurul ecranului, care încă este mai mare decât la majoritatea telefoanelor Android. Iar asta înseamnă că dimensiunile unui iPhone 6 cu ecran de 4.7” este egală cu dimensiunile unui telefon Android cu ecranul de 5”. De exemplu iPhone 6 are aproape aceeași lungime și lățime ca un Nexus 5, care are un ecran mare de 5”.

 Atât Moto X cât și Nexus 5 sunt telefoane mai groase, dar design-ul iPhone-ui 6 prezintă de asemenea carcasă mai largă și mai plată. iPhone măsoară 138mm lungime cu 67mm lățime și o grosime de 6.9mm, iar greutatea este de 129g.

 S-ar putea reduce data viitoare rama, dacă se poate? Sigur butonul Home/Touch ID necesită un pic de spațiu extra în partea de jos al ecranului, dar în partea de sus putea să taie un pic, dar asta numai cu condiția că Jony Ive poate renunța design fără simetrie.

 Dar, să remarcăm faptul că noul iPhone 6 a rămas la fel de ergonomic și ușor de utilizat cu o singură mână ca și generația anterioară 5S. Și multe altele ce nu se pot spune despre iPhone 6 Plus. De asemenea mai este o funcționalitate de software, câteodată utilă dar în același timp ciudată care se numește ”Reachability” (accesibilitate). Această funcție permite ca printr-o atingere dublă al butonului Home, toată imaginea se reduce la aproximativ jumătate din ecran. Ceea ce este foarte util când vrem să operăm telefonul doar cu o singură mână și poate nu ajungem chiar la toate funcțiile de pe ecran. Totuși este puțin ciudat la început să vezi cum tot ecranul se reduce la jumătate, iar cu o mișcare în sus al degetului pe ecran se reface imaginea pe tot ecranul. Oricum telefonul putea fi mai mic ca și dimensiune sau dacă tot are aceste măsuri, cel puțin puteau să pună un ecran mai mare care să umple spațiul din partea de sus al carcasei.

 

Ecran iPhone 6: Îmbunătățit, dar suficient?

 iPhone 6 are un ecran de 4.7”, cu diagonală similară a apărut anul trecut Moto X. Iar această diagonală este mare pentru telefoanele Apple, dar tot mici comparativ cu telefoanele Android, care au cam trecut la teritoriul ecranelor de 5”.

 iPhone-urile au avut întotdeauna un ecran fenomenal, asta din punctul de vedere al calității culorilor și al luminii. Deși încă nu am apucat să testăm în mod riguros aceste noi ecrane de la iPhone 6, ele arată destul bogate în culori vii și la fel de bune ca pe iPhone 5 sau 5S doar că sunt mai mari, dar nu cu mult. Rezoluția ecranului de 1344x750 este mai mare decât la iPhone 5, 5C și 5S 1136x640, dar interesant este faptul că au aceeași densitate de pixeli (326ppi). Este un pas bun și de ajutor pentru aproape orice ai dori să folosești telefonul.

 Grila aplicațiilor se încadrează mult mai bine, iac acum într-o aranjare de 6 rânduri pe 4 coloane rezultă un total de 28 aplicații pe o pagină, acestea incluzând și pe cele din dock-ul de jos. Pe iPhone 5S la o diagonală de 4” erau doar 24 de aplicații. Comparativ cu iPhone 5 unde era o adăugire de pixeli doar pe verticală, la iPhone 6 avem mai mulți pixeli atât pe orizontală cât și pe verticală. Iar asta înseamnă că aspectul ecranului a rămas același, iar videourile și paginile web se calează similar.

 Nu există alte aplicații optimizate care să profite de pixelii suplimentari, excepție aplicațiile de Bază preinstalate de Apple, iar altele mai vechi se scalează perfect până umple golurile fără vreo urmă de bară neagră. Rezultatele sunt mixte, aplicația Kindle și Netflix arată grozav, iar textul și vedourile sunt clare.

 Și jocurile arată grozav, chiar și fără update. Printre ele aș enumera Badland, Riptide GP2, Unpossible și jocuri bazate pe texte cum ar fi Device 6. Unele aplicații cu toate că au icoane, taste și butoane, tot sfârșesc printr-un aspect mărit, datorită dimensiunii ecranului. În general aceste aspecte vor dispărea în majoritatea cazurilor odată cu updatarea aplicațiilor ce va decurge în săptămânile care urmează, dar momentan nu este tocmai o tranziție perfectă.

 iPhone 6 Plus are un ecran și mai impresionant, cu o rezoluție de 1920x1080 pixel la o diagonală de 5.5” și o densitate de 406ppi, dar este un telefon mai mare. Personal dacă ar trebui să aleg, aș alege iPhone 6. Poate părerea mea se va schimba după ce accept sau mă obișnuiesc cu telefoane care au ecrane tot mai mari. Și tind să cred că mulți oameni vor vedea ecranul de 4.7” ca fiind perfect funcțional și portabil. Dar în lumea modernă un ecran de 6” devine încet un ideal sau chiar standard. Oricum acest ecran este mai bun decât al iPhone-urilor mai vechi. După câteva zile de utilizare al iPhone-ului 6, iPhone 5 mi se pare ca cel din prima generație.

 

Performanțe iPhone 6: tot mai bune

 Iar am să revin la o întrebare pe care am pus-o într-un articol trecut. Cât de rapid vrem să fie un telefon. Potențialul nebunesc de rapid (pe hârtie) al procesorului A7 nu a fost pe deplin explorat încă. Noul procesor A8 din iPhone 6 nu este tocmai un salt quantic, dar A7 a fost. A8 este un procesor pe 64 biți la fel ca și A7, dar Apple susține că este cu 25% mai rapid decât A7 din iPhone 5S, totodată Apple mai susține că performanța grafică este cu 50% mai bună.

 În teste s-a observat că A8 în timp ce e mai rapid, acesta reprezintă mai mult un pas decât salt la capitolul performanță. Depinde și la ce benchmark te uiți. Dar benchmark-urile nu spun totul despre acest procesor.. Deși concurența mobilelor se zbate foarte mult în a avea cele mai rapide unități de procesare, iar A8 nu este un salt uriaș în ceea ce privește performanțele. Dar ce trebuie să știi, este cum se mișcă aplicațiile. Viteza UI-ului și app-lunching-ului de la noul iPhone 6 sunt fluente ca tot timpul.

 Ceea ce va dovedi cu adevărat cum se mișcă lucrurile, sunt aplicațiile optimizate pentru noul ecran. Acestea încă nu sunt suficient de prezente la momentul realizării acestui review. De asemenea trebuie să menționez faptul că ”METAL”, noul instrument de codare pentru jocuri de la Apple, va ajuta iOS să ruleze jocurile chiar mai bine cu A8 decât au sugerat testele de benchmark.

 

iPhone 6 vs. concurența

 Noul iPhone 6 niciodată nu va putea concura cu multitudinea de facilități pe care le oferă multe telefoane Android. Începând de la ecranele QuadHD (4K) cu rezoluții foarte mari de la Samsung Galaxy Note 4 la telefoane rezistente la apă de la Sony sau Galaxy S5 și până la baterii detașabile sau carduri microSD și să nu mai vorbim de camera de 40MP de la Nokia Lumia 1020 și Dual-Camera focus pe HTC One M8. IPhone 6 nu are o așa multe facilități precum concurența, ci le are doar pe cele mai utile. Și aș dori să mai amintesc modurile de conversie al bateriei pe recentele telefoane Samsung și software-ul ”always-on-and-listening” pe Moto X, așa ca exemple.

 Iar compararea noului iPhone 6 cu recentele recolte ale platformelor Android, ar fi complet inutilă. Următorul sistem de operare de la Google, actualmente poreclit Android L, la care așteaptă să iasă la lumina soarelui cât de curând și încă înainte de sfârșitul acestui minunat an 2014. chiar acesta este noul Sistem de operare cu care iPhone-urile ar avea șanse să concureze?

 Dar ce este adevărat, este calitatea construcției, a camerei, și al sistemului per total ceea ce cuprinde performanțele grafice și integrarea de software-hardware pe iPhone este o formulă pe care încă este cam greu de întrecut. iPhone-urle sunt înconjurate de alternative tot mai echivalente sau chiar mai bune, dar iPhone-ul este ca un cal de povară, ușor de utilizat , cu toate necesare echipate ca orice alt telefon. Excepție poate durata de viață al bateriei.

 

Bateria la iPhone 6

 În provocarea de a crea un iPhone super-subțire, poate Apple trebuia să opteze pentru un iPhone puțin mai gros dar cu o baterie care ține mai mult. Precizările Apple vorbeau de navigare pe web cu Wi-Fi și LTE mai mult cu o oră, redare video mai mult cu o oră, convorbiri cu 4 ore mai mult și cu 10 ore mai multă redare muzică, decât la iPhone 5S.

 Testul nostru video care a fost executat în mod ”Airplane” cu luminozitatea ecranului dată la jumătate, a durat 10 ore și 38 minute față de 11 ore pe iPhone 5S (cu iOS 7) Acesta nu este verdictul final al bateriei, deoarece va mai trebui să testăm de câteva ori până sa putem valida concret. Dar o utilizare obișnuită cu descărcări de pe internet, navigare intensă pe web, controale social-media nesfârșite, fotografii, redare video și alte lucruri care s-au făcut pe iPhone 5S au arătat același rezultat. Este suficient ca să-l ții o parte din zi, dar oricum nu am vrut o baterie o zi și pe noul iPhone. Mai ales nu la 1810 mAh

 Și tocmai pentru asta probabil vei avea nevoie de iPhone 6 Plus, care are o durată de viață semnificativ mai mare. Dar cu o baterie de 2915 mAh nu este de mirare. Dar să nu uităm faptul că iPhone 6 Plus este de asemenea mai mare. Este rușinos că mai-convenabilul iPHone 6 nu are o baterie mai potentă. Dar dacă vrei baterie mai bună ia 6 Plusai îndrăzni să iei un 6 Plus? Eu nu. Pentru că prețuiesc telefoanele puțin mai mici ca dimensiune. Mulți oameni poate ar fi tentați. Dar problema reală în acest an este că chiar vroiam un iPhone undeva între cele două. Dar cel puțin noul iPhone 6 utilizează aceleași cabluri Lightning ca și înainte. Ceea ce înseamnă că un plin de baterie de la zero se face în 2 ore.

 

Concluzii iPhone 6

 Noul iPhone 6, dacă te gândești la upgrade-ul major făcut la partea de ecran și boost-ul câtorva facilități, poți spune că este un upgrade relativ bunicel pentru un utilizator de iPhone 5. iar soarta iPhone-ului 6 este că utilizatorii de telefoane cu Android cu siguranță vor trece cu vederea peste iPhone, rezultatul fiind un ”Nu mulțumesc, momentan iPhone-urile nu au ajuns să ofere acele facilități pe care le oferă un telefon cu Android sau Windows Phone, iar ceea ce oferă un iPhone, îl găsesc la un preț mult mia bun în alternativele Android sau Windows.” Cam asta ar putea spune un utilizator de smartphone pe platformă Android sau Windows. Sincer să fiu este de admirat că au renunțat la încăpățânarea de a face telefoane strict cu ecrane de maxim 4”, dar asta încă nu este suficient pentru a capta și alți utilizatori să încerce un iPhone. Dar nu vreau nici să plâng în locul celor de la Apple, deoarece oricum ar fi telefonul se va vinde în milione de exemplare. Dacă în 7 ani au ajuns să vândă 500 milione de unități sigur se vor descurca și de acum înainte.

 Dar revenind la concluzii, per total iPhone 6 arată ca o colecție de restanțe din facilitățile unui telefon Android, accentuat și bine șlefuit cu un design excelent de hardware-software de la Apple. Este un telefon bun, nu tocmai revoluționar, dar bun. Cel mai important atu pe care Apple îl poate avea este Apple Pay, funcție Apple care nu a fost lansat încă, dar aceste telefoane vor fi primele care beneficiază de această funcție.

 Un ecran de 4.7” nu este ceva impresionant pentru majoritatea utilizator de smartphone-uri, dar pentru utilizatorii de iPhone lua ceva timp până se obișnuiesc. Dar vestea bună este că iPhone-urile sunt un fel de alternative ca dimensiuni, acuma avem iPhone 5S cu ecran de 4”, 6 cu ecran de 4.7” și 6 Plus cu ecran de 5.5”. sunt dimensiuni pentru toată lumea, de la mic la mare. Apple este acum într-un fel de joc al ecranelor, realizând dispozitive iOS la toate dimensiunile și toate nivelurile de confort. Din câte ai putut observa noul iPhone 6 nu este un salt quantic în ceea ce privește viteza și performanțele grafice. Dar dimensiunea ecranului face diferența printre iPhone-uri și reprezintă calea de mijloc perfectă în ceea ce privește facilitățile, performanțele și nu în ultimul rând buzunarele (Apple are grijă ca utilizatorii să nu-și rupă buzunarele cu Phablet-uri de 6” ☺). Și de asemenea mai mult ca niciodată până acum, iPHone-ul începe să arate ca un telefon Android.

 Eu unul nu pot să-mi aleg un telefon prea mare și nu cred că sunt singurul. Inclusiv cei din jurul meu spun că telefoanele devin din ce în ce mai enorme/imense. Mâine poimâine cărăm televizoare în buzunar. Sau dacă tot continuăm așa ajungem înapoi la dimensiunile primului celular Motorola DynaTAC, doar că acestea poate o să fie mai estetice și mai subțiri dar la fel de mari. Dar multora de exemplu le place. De fiecare dată când apare un telefon cu ecran mai mare ei găsesc ceva chițibuș care să-i determine ca data viitoare să opteze pentru un ecran și mai mare. Dar mai sunt cei care nu prea țin telefoanele la față așa că pe acei oameni nu o săi deranjeze deloc un ecran mare, chiar dacă deja atinge dimensiuni de tabletă. Și probabil de asta a ales și Apple ca să lanseze două telefoane aproape identice dar cu ecrane de dimensiuni diferite.

 Durata de viață a bateriei, stabilizarea optică, și ecrane mai mari cu rezoluții mai înalte sunt lucrurile care contează. Dar iPhone 6 plus este chiar mare, însă este prea scump.

 

Plusuri iPhone 6

 - ecrane mai mare

 - rezoluții mai înalte

 - procesor mai bunicel

 - iOS care este destul de stabil

 - stocare mai mare (doar dacă se optează pentru acesta)

 - design nou și ergonomic

 - noua funcție Apple Pay (dacă se lansează se poate benefici de acesta)

 - funcția Reachability (pentru cei care folosesc telefonul cu o mână, chiar utilă)

 

Minusuri iPhone 6

 - prețul

 - bateria (cel puțin la iPhone 6)

 - stabilizarea optică

 - performanțele mici (față de concurență) (dar să nu uităm că iOS nu mănâncă atâtea resurse hardware ca și Android-ul, la fel este și în cazul Windows Phone)

 - spațiul gol și irosit pe partea frontală a telefonului din cauza simetriei (acesta putea permite un ecran mai mare sau dimensiuni ale carcasei mai reduse)

 -nu poate concura cu telefoanele Android sau Windows Phone, încă

 

Concluzie personala si finala iPhone 6

 Ca și concluzie personală și finală noile iPhone-uri de la Apple sunt destul de echilibrate în ceea ce privesc părțile bune și rele. Nu sunt cele mai bune telefoane din lume, și pentru asta prețul nu se justifică niciodată, dar nu sunt nici cele mai proaste telefoane. Cei drept vor mai fi necesare îmbunătățiri dacă Apple va dori să concureze cu Android sau Windows Phone. Însă Apple nu cred că vrea să concureze cu nimeni, deoarece strategia lor de marketing este atât de bună încât nu trebui să concureze cu nimeni ca să vândă 500 milioane de telefoane și asta este unul dintre lucrurile pe care cred eu că Steve Jobs a lăsat ca moștenire pentru Apple. Apple a gândit tot timpul diferit. Până când ceilalți se războiesc cine are cel mai mare ecran, cel mai tare procesor cu cele mai multe nuclee ș.a.m.d. Apple vinde la greu, face o reclamă bună și gata. Apple vrea să fie doar Apple. Iar iPhone-urile vor fi iPhone-uri, momentan. În viitor vom vedea cum decurg lucrurile.

 Ca și încheiere nu pot să spun că recomand cu căldură noul iPhone 6 sau 6 Plus, este decizia fiecăruia să aleagă ce dorește. După cum am spus sunt bune, stabile, poate și fiabile dar sunt scumpe, cu facilități mai puține decât telefoanele cu Android , rezoluțiile ecranelor nu sunt cele mai înalte. Deci dacă ești utilizator de iOS există șansa ca să îl dorești, dar dacă ești utilizator Android/Windows Phone cu siguranță nici nu o să te intereseze și poate pe bună dreptate.

 Eu îți mulțumesc că ai fost alături de noi și dacă ți-a plăcut acest articol apasă pe butonul de Like și lasă-ne părerea ta mai jos într-un comentariu.

Categorie:

Mai poți citi despre Mobile

Ce vrem noi de la un te…

  Chiar vrem noi așa multe de la un telefon ?  Salutare, azi am să vorbesc despre un...

Noul iPhone 6

  Noul iPhone 6 si iPhone 6 plus  Salutare și bine te-am găsit, azi mi-am propus să...

Dell Venue 8 7000, cea…

  Venue 8 7000 de la Dell și Intel  Salutarea și bine te-am găsit, azi am să-ți p...

Panasonic Lumix DMC CM-…

  Panasonic Lumix DMC CM-1 aparat foto cu smartphone integrat  Salutare și bine te-am...