10 motive pentru a urmări filmul I ORIGINS – Adevărul tulburător al vieţii

 

Filmul I ORIGINS – Adevărul tulburător al vieţii 

Filmul I ORIGINS – Adevărul tulburător al vieţii Recenzia filmului I Origins îţi prezintă adevărul tulburător al vieţii. Crezi în reîncarnare? Iată de ce trebuie să vezi acest film.

 Creativitatea filmelor de la Hollywood nu au nicio limită. Te-ai gândit vreodată la adevărul tulburător pe care ochii tăi îl arată? Puţini cercetători ştiu acest lucru. Ochii sunt oglinda sufletului. Am să îţi prezint zece motive pentru care merită să urmăreşti filmul “I origins”, în traducere liberă Originea ochiului.

 

Primul motiv: Ştiinţa este reală sau spiritualitatea?

 Oamenii de ştiinţă din vremurile noastre doresc să răspândească ideea de a aduce tot mai multe dovezi referitoare la creaţia noastră. De unde provenim, cine suntem, din ce suntem alcătuiţi şi multe altele. În filmul “I Origins”, omul de ştiinţă Ian este pasionat de ochi şi de ceea ce revelează ei. Are un laborator unde împreună cu asistenta lui (o tânără stagiară) încearcă să recreeze ochii unor rame. Ştiinţa rămâne însă neputincioasă în faţa adevărului vieţii. Spiritualitatea ne învaţă să trăim cu adevărat, plenar, să fim noi înşine şi să credem în tot ce înseamnă viaţă, cu toate misterele ei.

 

Al doilea motiv: Iubirea adevărată trece şi de barierele timpului

 Dacă crezi că acest film este doar ştiinţă, te înşeli. Pe lângă prezentarea părţii ştiinţifice, Ian trece printr-o dramă reală şi intensă. Totul devine ciudat şi misterios din momentul în care o întâlneşte pe Sophie, o tânără pentru care viaţa spirituală înseamnă mult. De la ea va învăţa să iubească cu adevărat şi să creadă mai mult în ceea ce nu se vede. Sophie este un adevărat maestru şi îi prezintă principiile adecvate care să îl ducă tot mai mult spre viaţă şi nu doar spre ştiinţă. Iubirea lor trece de testele timpului, fiind împreună şi în trecut şi acum în prezent dar şi în viitor.

 

Al treilea motiv: Greutăţile vieţii văzute sub o altă formă

 Toţi avem greutăţi în viaţă şi toţi trecem prin încercări care de care mai grele sau mai uşoare. Contează mult să le privim sub o altă formă. Când Ian a pierdut-o pe Sophie de fapt s-a regăsit pe el şi a regăsit şi iubirea care zăcea într-o formă ascunsă. A trecut mai departe şi a urcat cu multă ambiţie pe calea succesului, conştientizând că viaţa merge mai departe şi nu este necesar să trăim în trecut. Dar, iată că iubirea adevărată nu se uită, se simte constant şi Ian dă peste multe amintiri şi simţuri care să îi trezească din nou pasiunea şi amărăciunea.

 

Al patrulea motiv: Totul are o explicaţie ştiinţifică sau există mistere bine ascunse?

 Filmul redă cu multă delicateţe teoria ştiinţifică împletită cu misterul vieţii. Cum pot ochii să ne dezvăluie cine am fost în viaţa trecută? Există un sistem, care are şanse să fie real, unde sunt înregistrate perechile de ochi ale oamenilor. Dacă scanezi ochii şi apoi îi introduci în acel sistem, ei îţi vor arăta cine ai fost în altă viaţă. Minunat? Oare este posibil ca acest fapt să fie adevărat? Ar fi frumos să ştim cine am fost într-o altă viaţă? Poate că da, poate că nu. Contează însă cine suntem acum. Dar dacă tot avem această curiozitate de ce să nu o satisfacem? Până la urmă poate am fost oameni minunaţi care am făcut multe pentru planeta pământ.

 

Al cincilea motiv: Credinţa în Dumnezeu şi în necunoscut

 Suntem conştienţi că aici pe Pământ am venit pentru anumite experienţe şi lecţii pe care să le învăţăm şi să le trăim. Dar totuşi, există ceva mai mult decât atât. Ce este viaţa? Dumnezeu ce legătură are cu noi? Filmul prezintă un personaj credincios şi un personaj ateu. Ian, fiind om de ştiinţă este absolut convins de faptul că Dumnezeu nu există sau cel puţin nu în forma care ne este prezentată. Totul este la culmea hazardului. Nimeni nu a venit să ne arate dacă într-adevăr Dumnezeu este acolo Sus şi ne priveşte. Pe de altă parte, Sophie, crede foarte mult în viaţă, în Dumnezeu, în reîncarnare şi viaţa ei este toată o adevărată frumuseţe. Ea este conştientă că există ceva acolo Sus şi mai mult care face parte din viaţa noastră. Acest lucru îl învaţă şi Ian, care este atât de încăpăţânat încât o consideră pe Sophie un copil nicidecum o femeie matură cu picioarele pe pământ.

 

Al şaselea motiv: Reîncarnarea există sau este doar o fantezie?

 Tema centrală a filmului este originea ochiul dar totuşi ce legătură are asta cu reîncarnarea? Puţini oameni de ştiinţă au confirmat existenţa sufletului care nu moare niciodată ci mereu vine pe Pământ învăţând lecţii noi şi evoluând continuu. Totuşi, reîncarnarea este reală. Acum, depinde din ce unghi priveşti. Dacă vrei să crezi că ai o singură viaţă şi apoi nu mai există nimic, posibil să te minţi singur. Nu avem nicio dovadă absolut ştiinţifică pentru a atesta cine am fost în trecut dar anumite lucruri de care îţi este teamă, anumite persoane pe care nu le iubeşti sau poate le iubeşti prea mult îţi pot confirma faptul că ai mai avut existente pe acest Pământ. Indiferent dacă crezi sau nu în reîncarnare, îţi recomand să vizionezi acest film. Poate ceva din tine se va transforma şi vei înţelege mai bine despre ce vorbesc. Nu lua totul ca fiind un simplu film, o simplă ficţiune. Chiar de ar fi aşa, întreabă-te, ce anume ai de învăţat din asta?

 

Al şaptelea motiv: Coincidenţele sunt de fapt coincidenţe sau ele nu există?

 Ce anume crezi tu despre coincidenţe? O serie de întâmplări rezultate din hazardul lui Dumnezeu sau nu crezi în ele? Totul există în lumea asta cu un motiv precis. Nu este nevoie de nicio explicaţie, nici măcar de o argumentaţie pentru asta. Când Ian o întâlneşte pe Sophie nu a existat o coincidenţă, s-au cunoscut la o petrecere. După care i-a pierdut urma dar el continua să se gândească la ea. Într-o zi îi vede ochii într-o reclamă. Trenul l-a lăsat exact lângă panoul publicitar unde erau ochii ei. Atunci a aflat cine este şi cum o cheamă. Dar întâlnirea a doua oară dintre ei a fost posibilă tot într-un tren. Dacă tu crezi că aceasta este o coincidenţă, există posibilitatea să te înşeli.

 

Al optulea motiv: Ochii tăi sunt fereastra sufletului tău

 Ochii ne dezvăluie sufletul. Priveşte în ochii unui om şi vei vedea cine este el cu adevărat. Ochii nu pot să mintă. Chiar dacă tu nu poţi să descifrezi încă ce spun ochii unei persoane asta nu înseamnă că ei te pot minţi. Când priveşti în ochii unei persoane vei constata dacă este sincer sau nu. Urmăreşte mişcarea lor, dacă se uită în sus, în stânga, în dreapta, în jos şi aşa vei reuşi să vezi dacă persoana vorbeşte în cunoştinţă de cauză sau nu. În filmul I Origins, Ian este pasionat de ochii oamenilor. Face fotografii celor mai frumoşi ochi pe care îi întâlneşte şi care se dovedeşte a fi Sophie, fata de care se îndrăgostește. Ochii ei verzi, frumoşi revelează ce suflet pur şi curat are.

 

Al nouălea motiv: Relaţiile de iubire nu durează mult

 Chiar dacă este un adevăr dureros, în multe filme de la Hollywood ne este prezentată dragostea la un alt nivel. De obicei, două persoane se întâlnesc, se iubesc şi apoi se despart ca la final să se împace. În filmul I Origins (Originea Ochiului) Ian şi Sophie se întâlnesc, se iubesc şi apoi se despart dar nu mai rămân împreună. Nu doresc să dezvălui ce se întâmplă, pentru că este prea profund şi merită cu desăvârşire să îl urmăreşti. În acest film însă este prezentată realitatea unei relaţii de iubire. O realitate supărătoare, agasantă, dureroasă. Însă adevărată. Câţi dintre noi nu ne-am despărţit de iubiţii/iubitele noastre? Nicio relaţie nu durează la infinit. Şi ce îmi place la acest film este că prezintă o realitate pe care oamenii o trăiesc în mod fizic. Povestea de dragoste care ţine până la adânci bătrâneţi nu mai este valabilă în zilele noastre. Iată şi acest motiv pentru care I Origins merită să fie vizionat.

 

Al zecelea motiv: Lecţiile pe care le înveţi din acest film

 Orice film, mai ales din anii 2012 încoace, ne prezintă câteva lecţii pe care să le învăţăm sau măcar să ne gândim la posibilitatea lor. Iar lecţiile din acest film ne pune pe gânduri. Există viaţă dincolo de moarte? Există o altă viaţă care ne aşteaptă după ce plecăm de aici? Adevărata dragoste este pentru totdeauna? Putem iubi din nou după ce pierdem o dragoste pasională? Ochii sunt chiar oglinda sufletului? Putem afla cine am fost în altă viaţă? Este important să trăim aici şi acum, să ne bucurăm de clipele pe care le avem? Cu toate aceste întrebări ne lasă acest minunat film pe care îl recomand tuturor.

 Filmul I ORIGINS (Originea Ochiului) merită văzut din toate punctele de vedere. Îţi poate transforma viziunea asupra vieţii sau măcar te va lăsa cu mici semne de întrebare. Adevărul tulburător al vieţii îţi va fi revelat urmărind acest film. De ce tulburător? Pentru că nu mulţi pot accepta existenţa altor vieţi, atâta timp cât ei nu îşi aduc aminte de ele. Dar în tot răul este şi un bine, nu-i aşa?

IMDB: I Origins

Trailer: I Origins

Categorie:

Mai poți citi din Recomandări Filme

10 motive pentru a urm…

  Filmul I ORIGINS – Adevărul tulburător al vieţii   Recenzia filmului I Origins îţi pre...

Cele mai așteptate fil…

  Cele mai așteptate filme ale anului 2015  După un an 2014 extrem de bogat în...

Paddington

  Recomandare film: Paddington (2014)  Paddington spune povestea unui ursuleț peruvia...

Filme de vizionat în f…

  Filme de vizionat în familie  Ce poți face să nu te plictisești în ac...

Now you see me – Jafu…

  Now you see me - Jaful Perfect sau credinţa în magie  Când am urmărit ...

The Giver - Darul lui …

  Filmul The Giver - Darul lui Jonas este captivant și te emoționează până la lacrim...

The boy in the striped …

  The boy in the striped pyjamas  The boy in the striped pyjamas este un film de-a dre...

Britannic

  Britannic  Dacă ați iubit Titanicul, atunci cu siguranță vă va captiva și pove...

Camerista, Maid in Manh…

  Camerista, Maid in Manhattan  Povestea unei iubiri ca în filme o puteți urmă...

Margo

  Margo  În anul 2006 s-a lansat un superb film românesc pe marile ecrane...

Two weeks notice

  Two weeks notice – Dragoste cu preaviz  O comedie romantică, despre un bărba...

La tigre e le neve – …

  La tigre e le neve – Tigrul si zapada (2005)  Un minunat film ce merită vizio...

Viata e frumoasă – L…

  Viata e frumoasă – La vita e bella (1997)  Nu este de mirare că pe oricine a...

French kiss – Un saru…

  French kiss – Un sărut de milioane (1995)  Un film de excepție cu Meg Ryan ...

Strania poveste a lui B…

  Strania poveste a lui Benjamin Button – The curious case of Benjamin Button  &...

Socrii de cosmar – Me…

  Socrii de coșmar – Meet the Fockers  Asistenta medicală de sex masculin, Gre...

Eu, cu mine și Irene

  Eu cu mine și Irene – Me, myself and Irene  Jim Carrey este un adevărat maes...

The Immigrant

  The Immigrant (2013)  1921. Ewa si sora sa Magda parasesc Polonia natala pentru pama...

Copiii sunt bine-mersi

  Copiii sunt bine-mersi – The kids are all right  O comedie savuroasă, filmul ...

Pianistul – The Piani…

  Pianistul – The Pianist  În categoria filmelor ce nu trebuie ratate pent...

La Vie d’Adèle

  La Vie d’Adèle, un film capodopera  Un Palme, D’Or, o capodopera...

The Lunchbox

  The Lunchbox – Dabba Synopsis: Urmand sfaturile vecinei sale, Ila, o tanara casnica...

August Osage County

  August Osage County, Tinutul din mijlocul verii  Inspirat din piesa de teatru A...

Hotul de carti

  The Book Thief, Hotul de carti  The Book Thief spune povestea lui Liesel, o tanara f...

Her

  Her - O poveste de dragoste in societatea moderna, intre doua fiinte speciale… &nb...

Moromeții

  Moromeții  Oare am uitat de adevăratele valori românești? Oare numai filmel...

The Artist

  The Artist - Artistul  Artistul este o mare capodoperă cinematografică, drept pent...

Doctor Dolittle

Doctor Dolittle  O comedie buna pentru toată familia, la care veți râde cu lacrimi...

Wrath of titans

  Wrath of titans – Furia titanilor  După ce l-a învins pe maleficul Krak...

Noah

  Noah – Noe  Unul din cele mai controversate și mai discutate filme la momentu...

Bruce Almighty

  Bruce Almighty – Dumnezeu pentru o zi  Cine nu și-ar dori să fie Dumnezeu pe...