Paphos, Cipru

 

Paphos, Cipru

paphos cipru 1

 O veche legendă spune că in Paphos s-a născut Afrodita, zeița iubirii, și că Paphos este unul din locurile unde Richard Inimă de Leu s-ar fi oprit în expedițiile sale. Paphos este un adevărat colț de rai, cu o priveliște minunată și o climă blândă, aceasta este destinația ideală de vacanță. Paphos este un orășel situat în vestul Ciprului, la 153 km distanță de Nicosia, și are o populație de 40.000 de locuitori.

 

Paphos - generalități

 Paphos este un loc magic, mirific, splendid, ideal pentru vacanța de vară și concediul cu familia. Aici clima este blândă, inclusiv iarna, iar solul este ideal pentru cultivarea bananelor. Paphos dispune de propriul aeroport, pentru ca turiștii să aibă acces mai ușor la serviciile de aici, și să poată vizita minunatul oraș. Vizitatorii vin anual pentru a vizita vestigiile istorice minunate de aici, aflate sub protecția UNESCO. Paphos este un oraș al contrastelor. Aici veți vedea deopotrivă biserici creștine, lăcașuri de cult musulmane, dar și ruine antice, hoteluri din cele mai moderne, locuințe modeste ale oamenilor din partea locului...

 

Ce vizităm în Paphos?

 Desigur că nu venim aici numai pentru plajă. Paphos este un oraș plin de istorie. Aici puteți vedea cele mai vechi mozaicuri ce datează din secolul III și V, aflate în vilele antice ce poartă denumirea de ‘Casa lui Dyonisos’, ‘Casa lui Aion’ și ‘Vila lui Tezeu’. De asemenea, aici mai puteț vedea și mozaicuri ale casei lui Dionysos care înfățișează scene întregi din mitologia greacă.

 Catacombele creștine din muntele Fabrica sunt un alt obiectiv deosebit de interesant de vizitat aici, în Paphos. Și stâncile de lângă oraș găzduiesc numeroase morminte ale regilor.

Stânca Afroditei este locul unde aceasta s-a născut, cândva, din spuma valurilor mării, așa cum spune legenda.

 Nici Fortul din Paphos nu este de trecut cu vederea, precum și Odeonul din Paphos, unde puteți vedea spectacole de muzică, dans și teatru vara.

 

Plaja în Paphos

paphos cipru

 În Paphos majoritatea turiștilor vin pentru a face plajă, pentru a se bucura de mare, de soare și de liniște. Aici nu veți găsi prea multe plaje, doar în apropierea zonei mării. În rest, oamenii din partea locului sunt liniștiți, muncitori, își văd de treburile zilnice, nefiind tulburați de turism și de vânzoleala vizitatorilor. Cea mai frumoasă plajă de aici este plaja Afroditei, poate cea mai frumoasă plajă din Cipru, acolo unde se spune că Afrodita a luat naștere din spuma valurilor mării. Plajele de aici sunt frumoase și deosebit de curate și bine îngrijite.

 

Unde ne cazăm și cum ne distrăm în Paphos?

Clima blândă, istoricul locului, farmecul localnicilor și peisajul superb a transformat Paphos într-o adevărată staține turistică la mare căutare de către turiștii srăini. Aici, în portul Paphos, există o sumedenie de cafenele, taverne, restaurante, ce prezintă preparate tradiționale din pește dar și mozaicuri spectaculoase. În centrul stațiunii găsiți baruri și pub-uri unde vă puteți distra de minune noaptea. Iar cazarea nu este o problemă, ci este accesibilă tuturor. Puteți, spre exemplu să alegeți să vă cazați la Capital Coast Resort and SP, la hotel Elysium, la hotel Almyra sau la Oracle Resort.

 

Mai poți citi din Destinații exotice

Thailanda - Tara surasu…

  Thailanda - Țara surâsului  Plaje de vis, gastronomie subtilă, palate și te...

Myanmar, Thailanda

  Myanmar, o destinatie must have pentru anul 2014  Myanmar, vechea Birmanie, se pare ...

Paphos, Cipru

  Paphos, Cipru  O veche legendă spune că in Paphos s-a născut Afrodita, zeița iub...

Kyrenia, Cipru

  Kyrenia, Cipru  Cipru este una din insulele cele mai vizitate mai ales în sezo...

Ibiza, Spania

  Ibiza, insula care nu doarme niciodata  Nu degeaba Ibiza este cunoscută ca și insu...

Insula Phuket,Thailanda

  Insula Phuket, o vacanta exotica  Vă doriți o vacanță într-o destinație e...