Antalya, Turcia

 

Antalya, riviera turcească

antalya turcia

 Antalya a devenit din ce în ce mai mult o destinațe turistică preferată de români și nu numai. Soarele puternic, marea caldă și nisipul fin îmbie turiștii să viziteze această stațiune minunată. De asemenea, mâncarea delicioasă și serviciile turistice de bună calitate recomandă Antalya pentru o destinație de vacanță de vis. Riviera turcească este situată în partea de sud vest a Turciei, pe malul Mării Mediterane, la poalela Munților Taurus. Încă de la începutul lunii aprilie și până la finele lunii octombrie, Antalya este un paradis veritabil pentru turiștii care vor să stea la soare, să facă înot, surfing, schi pe apă, navigat sau alpinism.

 

Antalya, scurtă descriere

 Antalya este locul contrastelor. Turiștii ce poposesc aici în luna martie sau aprilie pot schia în Munții Taurus, iar după amiaza pot face o baie în mare. De asemenea, putem face plimbări în natură sau putem face o baie revigorantă în apa unui râu răcoros de munte. Antalya atrage turiștii prin băi turcești, mâncăruri picante, magazinele de cadouri și suveniruri, vestigiile elene și romane, dar și cele bizantine sau turcești. În Antalya se poate ajunge cu avionul, la aeroportul de lângă oraşul Antalya, cu maşina sau autocarul sau cu ferryboat-ul.

 

Orașul Antalya

 Orașul Antalya este minunat, fiind situat pe o stâncă înaltă și înconjurat de munți și de păduri. Orașul Antalya este i capitală adevărată a turismului, având peste 2 milioane de turiști anual. Atracțiile orașului sunt Saat Kulesi, Turnul ceasului, și moscheile (Moscheea Tekeli Mehmet Pașa și moscheea Selgiuc Katary).

 

Destinație de... plajă in Antalya

 Antalya este o veritabilă destinație de vacanță minunată pentru cei care iubesc apa, marea, soarele și nisipul. Așadar, la vest de orașul Antalya se află plajele superbe cu pietricele albe, ce poartă denumirea de plajele Konyaalti. Acestea se întind pe o distanță de 3 kilometri și sunt efectiv împrejmuite de livezi de lămâi, de portocali, de mandarini, smochini, curmali, piersici și chiar bananieri, la poalele munților Taurus. Plaja este ideală pentru turiștii mai tineri și cărora le plac sporturile pe apă, dar și distracțiile în cluburi, cazinouri, discoteci, etc.

 

Stațiuni in Antalya

antalya turcia 1

 Aici, în Antalya, la est de plajă se află stațiunea Lara unde viața este intensă și sunt numeroase bazare de unde puteți cumpăra covoare specifice turcești, dar și bijuterii din aur. Aici vă puteți caza la un hotel de trei stele, modest, dar și la un hotel gigant de cinci stele.

 Belek este o altă stațiune preferată de turiști. Situată la 40 km est de Antalya, stațiunea Belek are hoteluri de patru și cinci stele, plaje cu nisip fin dar și o pădure de pini mediteraneeni.

Stațiunea Side se află la 55 km de aeroportul din Antalya, pe o peninsulă mică ce este înconjurată de plaje cu nisip fin și ape limpezi.

 Alanya este o altă stațiune situată la 130 km de Antalya, ale cărei principale atracții sunt plantațiile de bananieri, plajele dar și un vechi castel și bineînțeles hotelurile și cafenelele.

 

Mâncare tradițională in Antalya

 Turiștii care vin in Antalya se bucură de gusturile și aromele contrastante și de mâncarea absolut delcioasă. In Antalya  migdalele, fisticul, nucile, sunt la putere printre dulciuri, lar lintea, ardeii, ceapa, fasolea și roșiile nu lipsesc din mâncare. Să vă așteptați și la multe condimente precum pătrunjel, piper, ardei iute, cimbru și mentă. Kebabul, preparatele de miel sau berbecuț și delicioasele dulciuri scăldate în sirop dulce și „tăvălite„ prin fistic sunt minunate, așadar aveți toate motivele (inclusiv culinare) să vizitați Antalya!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Destinații estivale

Insulele greceşti - ce…

Insulele greceşti, destinaţia pentru această vară  Eşti în căutarea unui loc unde să îţi...

Top 3 destinatii estiva…

  Top 3 destinatii estivale pentru o vacanta in familie  In vacanta sau concediul ce v...

Top destinatii estivale

  Top 10 destinatii pentru a te bronza in aceasta vara  Vara nu intarzie sa apara. In ...

Antalya, Turcia

  Antalya, riviera turcească  Antalya a devenit din ce în ce mai mult o destina...

Stațiunea Mamaia, Cons…

  Stațiunea Mamaia, Constanța  Cu toții ne dorim vacanțe exotice, însă puț...

Nisipurile de aur, Bulg…

  Nisipurile de aur – Bulgaria  Din ce în ce mai mulți români aleg ...