Samsung Galaxy Note Edge

 

Samsung a anunțat Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge si note 4

 Salutare, gigantul Samsung recent a lansat două dispozitive mobile È™i anume Galaxy Note 4 È™i Galaxy Note Edge. Noi o să ne axăm azi pe Galaxy Note Edge.

 Samsung Galaxy Note Edge iniÈ›ial este unul È™i acelaÈ™i lucru Galaxy Note 4, cel puÈ›in la specificaÈ›ii tehnice. Având acelaÈ™i procesor, memorie RAM, camera, bateria, etc. DiferenÈ›a fundamentală fiind reprezentată doar de ecranul curbat la margine, lucru ce îl caracterizează È™i denumirea. Samsung a decis ca să folosească această margine pentru afiÈ™area mai multor informaÈ›ii fără vreo separare de restul conÈ›inutului de pe ecran. Iar acesta a fost realizat printr-un adaos de 160 pixeli pe lățimea ecranului. Mai jos poÈ›i vede un tabel care conturează mai bine diferenÈ›ele dintre Galaxy Note Edge È™i Galaxy Note 4.

 

Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note 4

Procesor

Snapdragon 805 @ 2.7 GHz

Snapdragon 805 @ 2.7 GHz

Memorie

3GB LPDDR RAM

32/64GB + MicorSD

3GB LPDDR RAM

32/64GB + MicorSD

Ecran

5.6” 1440p+160 Super AMOLED

5.7” 1440p Super AMOLED

Rețea

2G/3G/4G LTE (Qualcomm MDM9x35 IP block UE Category 6 LTE)

2G/3G/4G LTE (Qualcomm MDM9x35 UE Category 6 LTE)

Dimensiuni

151.3 x 82.4 x 8.3mm, 174g

153.5 x 78.6 x 8.6mm, 176g

Camera

16MP (principală) cu OiS, 1/2.6” CMOS (Sony IMX240), f/2.0, 3.7MP (frontală0 f/1.9

16MP (principală) cu OiS, 1/2.6” CMOS (Sony IMX240), f/2.0, 3.7MP (frontală0 f/1.9

Baterie

3000 mAh, 3.85V

3220 mAh, 3.85V

Conectivitate

802.11a/b/g/n/ac + BT 4.1, USB2.0, GPS/GNSS, MHL, DLNA, NFC

802.11a/b/g/n/ac + BT 4.1, USB2.0, GPS/GNSS, MHL, DLNA, NFC

Sistem de operare

Android 4.4.4 + TouchWiz UX

Android 4.4.4 + TouchWiz UX

SiM

MicroSiM

MicroSiM

 

Galaxy Note Edge are ecranul suplimentar curbat

 Spre deosebire de Samsung Continuum (care este disponibil doar in varianta Verizon) la Galaxy Note Edge s-a realizat ecranul suplimentar prin curbarea panelului AMOLED la marginea telefonului în loc să mai adauge încă un ecran mai mic. Acest lucru a împins creatorii telefonului să mute butonul de pornire/deblocare în partea de sus al dispozitivului.

 DeÈ™i nu sunt împotrivă ca butonul de pornire/deblocare să fie în partea de sus al telefonului, dar parcă simt un uÈ™or disconfort în ceea ce priveÈ™te ergonomia telefonului. Nu vreau să fac acum un full review pentru aceste pas înapoi în ceea ce priveÈ™te ergonomia, dar nu cred că l-aÈ™ putea recomanda în loc de Note 4. Oricum ar fi, sunt câteva lucruri pe care Samsung le-a făcut bine la acest telefon. Una din aceste lucruri bine implementat este Palm-Rejection, Marginea cu ecranul curbat este incredibil de subÈ›ire È™i aparent deghizează actuala grosime al dispozitivului.

 În practică ecranul nu pare a avea spaÈ›iu mult, iar atingerea shortcut-urilor pe sidebar au nevoie de puÈ›ină precizie mai bună. În rest avem parte de multe utilități È™i funcÈ›ii de-a lungul marginii. Printre acestea se numără accesarea diferitelor aplicaÈ›ii cum ar fi Twitter, Facebook etc. Alte funcÈ›ionalități ar fii butoanele de control pentru camera foto/video, controale pentru redare muzică È™i materiale video È™i nu în ultimul rând ceasul È™i notificările care pot fi accesate în timp ce ecranul principal este blocat.

 

Samsung Galaxy Note Edge nu este mai bun decât Note 4

 Categoric Galaxy Note Edge nu este mai bun decât Note 4 dar nu pot să nu remarc utilitatea ecranului curbat la margine, chiar dacă este în detrimentul ergonomiei în ceea ce priveÈ™te butonul de pornire /blocare al dispozitivului. Eu personal aÈ™tept următoarele dispozitive cu ecran curbat, dacă se poate pe ambele margini. Dar pentru un start de drum avem Samsung Galaxy Note Edge, pentru cei care doresc să experimenteze ceea ce va urma în viitor.

 Eu îÈ›i mulÈ›umesc că ai fost alături de noi È™i dacă È›i-a plăcut acest articol apasă pe butonul de Like È™i lasă-ne părerea mai jos într-un comentariu.

Citește mai multe știri

Samsung Galaxy Note Edg…

  Samsung a anunÈ›at Galaxy Note Edge  Salutare, gigantul Samsung recent a lansat douÄ...

IFA Berlin 2014 (Partea…

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea a II-a)  Salutare È™i bine ai venit la continuarea a...

IFA Berlin 2014

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea I)  Salutare È™i bine ai venit, azi am decis să-È›i...