Samsung Galaxy Note Edge

 

Samsung a anunțat Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge si note 4

 Salutare, gigantul Samsung recent a lansat două dispozitive mobile și anume Galaxy Note 4 și Galaxy Note Edge. Noi o să ne axăm azi pe Galaxy Note Edge.

 Samsung Galaxy Note Edge inițial este unul și același lucru Galaxy Note 4, cel puțin la specificații tehnice. Având același procesor, memorie RAM, camera, bateria, etc. Diferența fundamentală fiind reprezentată doar de ecranul curbat la margine, lucru ce îl caracterizează și denumirea. Samsung a decis ca să folosească această margine pentru afișarea mai multor informații fără vreo separare de restul conținutului de pe ecran. Iar acesta a fost realizat printr-un adaos de 160 pixeli pe lățimea ecranului. Mai jos poți vede un tabel care conturează mai bine diferențele dintre Galaxy Note Edge și Galaxy Note 4.

 

Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note 4

Procesor

Snapdragon 805 @ 2.7 GHz

Snapdragon 805 @ 2.7 GHz

Memorie

3GB LPDDR RAM

32/64GB + MicorSD

3GB LPDDR RAM

32/64GB + MicorSD

Ecran

5.6” 1440p+160 Super AMOLED

5.7” 1440p Super AMOLED

Rețea

2G/3G/4G LTE (Qualcomm MDM9x35 IP block UE Category 6 LTE)

2G/3G/4G LTE (Qualcomm MDM9x35 UE Category 6 LTE)

Dimensiuni

151.3 x 82.4 x 8.3mm, 174g

153.5 x 78.6 x 8.6mm, 176g

Camera

16MP (principală) cu OiS, 1/2.6” CMOS (Sony IMX240), f/2.0, 3.7MP (frontală0 f/1.9

16MP (principală) cu OiS, 1/2.6” CMOS (Sony IMX240), f/2.0, 3.7MP (frontală0 f/1.9

Baterie

3000 mAh, 3.85V

3220 mAh, 3.85V

Conectivitate

802.11a/b/g/n/ac + BT 4.1, USB2.0, GPS/GNSS, MHL, DLNA, NFC

802.11a/b/g/n/ac + BT 4.1, USB2.0, GPS/GNSS, MHL, DLNA, NFC

Sistem de operare

Android 4.4.4 + TouchWiz UX

Android 4.4.4 + TouchWiz UX

SiM

MicroSiM

MicroSiM

 

Galaxy Note Edge are ecranul suplimentar curbat

 Spre deosebire de Samsung Continuum (care este disponibil doar in varianta Verizon) la Galaxy Note Edge s-a realizat ecranul suplimentar prin curbarea panelului AMOLED la marginea telefonului în loc să mai adauge încă un ecran mai mic. Acest lucru a împins creatorii telefonului să mute butonul de pornire/deblocare în partea de sus al dispozitivului.

 Deși nu sunt împotrivă ca butonul de pornire/deblocare să fie în partea de sus al telefonului, dar parcă simt un ușor disconfort în ceea ce privește ergonomia telefonului. Nu vreau să fac acum un full review pentru aceste pas înapoi în ceea ce privește ergonomia, dar nu cred că l-aș putea recomanda în loc de Note 4. Oricum ar fi, sunt câteva lucruri pe care Samsung le-a făcut bine la acest telefon. Una din aceste lucruri bine implementat este Palm-Rejection, Marginea cu ecranul curbat este incredibil de subțire și aparent deghizează actuala grosime al dispozitivului.

 În practică ecranul nu pare a avea spațiu mult, iar atingerea shortcut-urilor pe sidebar au nevoie de puțină precizie mai bună. În rest avem parte de multe utilități și funcții de-a lungul marginii. Printre acestea se numără accesarea diferitelor aplicații cum ar fi Twitter, Facebook etc. Alte funcționalități ar fii butoanele de control pentru camera foto/video, controale pentru redare muzică și materiale video și nu în ultimul rând ceasul și notificările care pot fi accesate în timp ce ecranul principal este blocat.

 

Samsung Galaxy Note Edge nu este mai bun decât Note 4

 Categoric Galaxy Note Edge nu este mai bun decât Note 4 dar nu pot să nu remarc utilitatea ecranului curbat la margine, chiar dacă este în detrimentul ergonomiei în ceea ce privește butonul de pornire /blocare al dispozitivului. Eu personal aștept următoarele dispozitive cu ecran curbat, dacă se poate pe ambele margini. Dar pentru un start de drum avem Samsung Galaxy Note Edge, pentru cei care doresc să experimenteze ceea ce va urma în viitor.

 Eu îți mulțumesc că ai fost alături de noi și dacă ți-a plăcut acest articol apasă pe butonul de Like și lasă-ne părerea mai jos într-un comentariu.

{jcomments on}

Citește mai multe știri

Samsung Galaxy Note Edg…

  Samsung a anunțat Galaxy Note Edge  Salutare, gigantul Samsung recent a lansat dou...

IFA Berlin 2014 (Partea…

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea a II-a)  Salutare și bine ai venit la continuarea a...

IFA Berlin 2014

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea I)  Salutare și bine ai venit, azi am decis să-ți...