IFA Berlin 2014

 

Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea I)

IFA Berlin 2014

 Salutare și bine ai venit, azi am decis să-ți prezint niște noutăți de la târgul IFA Berlin 2014. Și anul acesta ca de fiecare an la IFA Berlin putem vedea cele mai, cele mai ... produse de la cei mai ... producători. Acesta este și scopul acestui târg încă din 1924 până în prezent, de a prezenta cele mai impresionante și inovatoare produse electronice și electrocasnice care s-ar putea să ajungă pe piață în perioada de după târg. Evident sunt și produse la care ai spune că mai bine să nu apară pe piață din X motive, dar până la urmă totuși este un târg unde fiecare vine cu ce are mai bun pentru consumatorii în domeniul electronicelor și electrocasnicelor.

 Bun, nu am să te rețin cu vorba mult deoarece sunt destule de multe lucruri interesante de văzut.

 

Samsung UHD de 105 inch

 Da, cei de la Samsung nu se joacă când vine vorba de tehnologii de ultimă oră, ei trebuie să fie printre primii care realizează și produse extravagante. Iar acesta este o strategie bună de a chema și pe alții la competiție și în același timp să și sperie competitorii ca produse MEGA.

 Dar să revenim la aceste TV UHD de 105”. Da,.... cu o diagonală de 2.66 m este mai mult un Cinema în casă decât un televizor. Formatul de 21:9 cu rezoluția de 5120 x 2160 este perfect pentru vizionarea filmelor. Dar acest televizor uriaș permite și vizionarea a patru posturi de televiziune simultan. Vine în două variante, una normală plată (dacă se poate numi normală la dimensiunea asta ☺), iar cealaltă variantă fiind una curbată tot la aceeași diagonală de 105”.

 Prețul pentru versiunea normală ar fi de numai 120.000 dolari. La prețul acesta nu știu ce să zic în afară de faptul că este un TV impresionant de mare, dar nu aș putea spune că se merită. Mai ales dacă luăm în calcul faptul că la banii aceștia poți cumpăra un apartament, pe care să o și mobilezi + o mașinuță decentă. Cred că în grabă produsul nu se va lansa în România.

 

Nokia Lumia 730, 735 și 830

 Tot la IFA 2014 avem parte de două modele noi de la Nokia.

Nokia Lumia 730/735

 Nokia Lumia 730 este un smartphone quad-core destul de accesibil, dacă luăm în considerare prețul de doar 200 dolari. Telefonul este un dual-sim cu procesor Qualcomm 400 quad-core tactat la 1.2 GHz, 1GB RAM, spațiu de stocare fiind de 8GB, extensibil până la 128 GB prin intermediul unui card MicroSD. Ecranul Amoled este de 4.7”, rezoluție de 720 x 1280 (~316ppi) cu protecție Gorilla Glass 3 și tehnologie proprietară ClearBlack Display de la Nokia, bateria de 2200 mAh, camera primară de 6.7 MP cu înregistrare video și camera frontală de 5 MP special pentru Selfie-uri și Skype Call-uri, oferind și 3 luni gratuite pentru acest serviciu carcasă din policarbonat lucios. Iar rețeaua de este doar 3G și aici intervine Lumia 735 care nu este dual-sim dar are LTE pentru rețele 4G și carcasa complet mată , tot din policarbonat. Și sistem de operare Windows Phone 8.1 cu câteva aplicații îmbunătățite, în special cele pentru camera foto.

Nokia Lumia 830

 Lumia 830 este un telefon 4G, tot cu un procesor Qualcomm 400 de 1.2 GHz și 1 GB RAM, stocarea internă fiind de 16 GB extensibilă cu ajutorul unui card MicroSD până la 128 GB, plus 15 GB bonus in cloud OneDrive. Ecran IPS de 5” cu o densitate de pixeli mai mică față de Lumia 730/735 (~294ppi), protecție Gorilla Glass 3, ClearBlack Display, tot la rezoluția de 720 x 1280. camera primară este de 10 MP cu technologia PureView, lentile Carl Zeiss și stabilizare optică plus LED Flash. Camera frontală esste de 1 MP numai. Sistemul de operare tot Windows Phone 8.1 și bateria tot de 2200 mAh.

 Ce este din punctul meu un beneficiu foarte mare, pe care Nokia a implementat în aceste modele de telefoane Mid-Range este că bateria poate fi schimbată, capacul din spatele telefoanelor fiind detașabilă. Acest aspect este un lucru important deoarece bateria se degradează cel mai repede la un smartphone și din punctul meu de vedere este un beneficiu că bateria poate fi schimbată. Plus un alt beneficiu pentru acest aspect al bateriei detașabile este că, în momentul în care apare o eroare din motive X și telefonul se blochează, nu trebuie să așteptăm minute întregi până telefonul își revine. Ci pu și simplu scoatem bateria, o punem înapoi și se rezolvă situația.

Bun, acum că am văzut noutățile Nokia by Microsoft, să vedem ce a mai apărut la IFA 2014.

 

HTC Desire 820 Smartphone pe 64 biți

 HTC Desire 820 este un urmaș mai performant al lui Desire 816 tot pe o platformă de 64 Biți. Acest telefon dispune de un procesor cu arhitectura big.LITTLE octa-core pe 64 biți din care 4 nuclee rulează la 1.5 GHz și celelalte 4 nuclee rulează la 1.0 GHz. Are 2 GB memorie RAM, stocare internă de 16 GB extensibilă până la 128 GB cu ajutorul unui card MicroSD. Tehnologie BoomSound pentru un sunet mai clar. Ecran LCD de 5.5” la rezoluția de 720 x 1280 (~267ppi). Bateria de 2600 mAh non-detașabilă și asta datorită carcasei UniBody din policarbonat lucios care pare destul de ieftin, ca și în cazul Samsung Galaxy S3 și S4. HTC Desire 820 mai dispune de o cameră principală de 13 MP și una frontală de 8 MP cu deschidere suficient de largă încât să fie perfect pentru Selfie-uri.

 

Camere foto Wireless pentru smartphone-uri de la Sony

Sony QX1 și QX30

 La IFA Berlin 2014 Sony s-a prezentat cu 2 camere foto wireless pentru smartphone-uri și anume QX1 și QX30. QX1 are un senzor APS-C de 20 MP, filmare 1080p@30fps ISO 16000. de asemenea include NFC pentru conectare rapidă și Wi-Fi pentru transferul imaginilor captate. În plus de asta beneficiază de funcția LiveView direct pe ecranul telefonului. Bateria permite funcționarea camerei QX1 până la 440 imagini sau 150 de minute filmate cu o singură încărcare. Bateria este cea folosită în camerele fot NEX și ALPHA. Iar montura camerei are deasupra un bliț rabatabil. Un plus pentru QX1 că va mai oferi compatibilitate cu obiective de tip E-mount pentru performanțe mai ridicate.

 Sony QX30 este la nivelul unei camere foto bridge. Are un senzor ExmorR plus un obiectiv destul de fascinant având distanța focală între 24-720 mm și o deschidere f/3.5-6.5. QX30 are totodată și un zoom optic de 30x. Rezoluția imaginilor va fi tot de 20 MP dar filmarea va fi de 1080p@60fps. În ceea ce privește bateria, la QX30 nu va oferi de 200 de fotografii și filmare maximă de 45 minute..

Prețul la Sony QX1 va fi în jur de 400 €, iar la QX30 va fi situat undeva la 350 €.

Sony a mai prezentat pe lângă camere foto și un action cam.

Sony Action Cam Mini

 Amatorii de sporturi și nu numai se pot bucura acum de o nouă cameră pentru înregistrarea momentelor pline de adrenalină. Și pentru acesta Sony și-a lărgit familia de camere cu Action Cam Mini. Acesta este o variantă mai mică și mai îmbunătățită al lui Action Cam HDR-AS15. Specificațiile sunt similare diferența constând în faptul că Action Cam Mini este mai mică, asta evident în detrimentul bateriei. Dar o îmbunătățire majoră este faptul ca acum camera este rezistentă la praf și apă în mod nativ, fără a mai necesita carcasă specială. Excepție se face doar dacă se dorește filmări prin scufundare. La asemenea activități deja este necesară carcasei protectoare și rezistente la apă până de 5 m adâncime.

 Senzorul va fi același ExmorR doar că de data asta va fi doar de 13.5 MP în loc de 16 MP, un obiectiv cu raza vizuală de 170° Ultra-Wide și se poate filmare la rezoluția 720@120fps sau în formatul XAVCS la 50 Mb/s și 1080p.

 Lansarea acestei camere va fi în luna Octombrie și va fi disponibilă în jurul prețului de 250 € varianta standard, iar pachetul cu telecomanda Live-View ce poate controla până la 5 astfel de camere simultan prin wireless, va fi în jur de 350 €.

 

Technics renaște

 Bun, de la Sony să trecem puțin la Panasonic, unde aflăm că brandul Technics va fi reînviat după ani buni de pauză. Technics a fos un subBrand al companiei Panasonic încă din anii 60, și se ocupa strict doar de produse calitate foarte înaltă în domeniul tehnici audio în special. Cine a avut posibilitatea să folosească vreun produs de la Technics știe de calitatea incomparabilă cu orice alt brand din domeniu. Tehcnics producea echipamente Hi-Fi atât pentru acasă cât și pentru industria muzicală, în special pentru DJ și studio. Technics a fost aproape întotdeauna primul la cele mai inovatoare tehnologii în segmentul audio, iar scopul lui de acum este același, de realiza echipamente audio de cea mai înaltă fidelitate care să reproducă sunetul cât mai natural posibil. Technics va lansa în luna Decembrie două sisteme audio Class R1 și respectiv C700 ambele având un design unic Technics și calitatea sunetului care ne va atinge ADN-ul. Cel puțin așa spun cei de la Technics. Eu personal abia aștept să văd noile inovații în materie de sunet.

 Cam se termină partea I din rezumatul târgului IFA Berlin 2014, mai sunt multe noutăți de văzut așa că te aștept și în partea a II-a de la acest articol unde vei afla câteva noutăți de la Lenovo, Asus, Acer, Samsung și LG.

 Eu îți mulțumesc că ne-ai urmărit și dacă ți-a plăcut acest articol dă-ne un Like sau lasă-ne părerea ta într-un comentariu mai jos.

{jcomments on}

Citește mai multe știri

Samsung Galaxy Note Edg…

  Samsung a anunțat Galaxy Note Edge  Salutare, gigantul Samsung recent a lansat dou...

IFA Berlin 2014 (Partea…

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea a II-a)  Salutare și bine ai venit la continuarea a...

IFA Berlin 2014

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea I)  Salutare și bine ai venit, azi am decis să-ți...