IFA Berlin 2014

 

Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea I)

IFA Berlin 2014

 Salutare È™i bine ai venit, azi am decis să-È›i prezint niÈ™te noutăți de la târgul IFA Berlin 2014. Și anul acesta ca de fiecare an la IFA Berlin putem vedea cele mai, cele mai ... produse de la cei mai ... producători. Acesta este È™i scopul acestui târg încă din 1924 până în prezent, de a prezenta cele mai impresionante È™i inovatoare produse electronice È™i electrocasnice care s-ar putea să ajungă pe piață în perioada de după târg. Evident sunt È™i produse la care ai spune că mai bine să nu apară pe piață din X motive, dar până la urmă totuÈ™i este un târg unde fiecare vine cu ce are mai bun pentru consumatorii în domeniul electronicelor È™i electrocasnicelor.

 Bun, nu am să te reÈ›in cu vorba mult deoarece sunt destule de multe lucruri interesante de văzut.

 

Samsung UHD de 105 inch

 Da, cei de la Samsung nu se joacă când vine vorba de tehnologii de ultimă oră, ei trebuie să fie printre primii care realizează È™i produse extravagante. Iar acesta este o strategie bună de a chema È™i pe alÈ›ii la competiÈ›ie È™i în acelaÈ™i timp să È™i sperie competitorii ca produse MEGA.

 Dar să revenim la aceste TV UHD de 105”. Da,.... cu o diagonală de 2.66 m este mai mult un Cinema în casă decât un televizor. Formatul de 21:9 cu rezoluÈ›ia de 5120 x 2160 este perfect pentru vizionarea filmelor. Dar acest televizor uriaÈ™ permite È™i vizionarea a patru posturi de televiziune simultan. Vine în două variante, una normală plată (dacă se poate numi normală la dimensiunea asta ☺), iar cealaltă variantă fiind una curbată tot la aceeaÈ™i diagonală de 105”.

 PreÈ›ul pentru versiunea normală ar fi de numai 120.000 dolari. La preÈ›ul acesta nu È™tiu ce să zic în afară de faptul că este un TV impresionant de mare, dar nu aÈ™ putea spune că se merită. Mai ales dacă luăm în calcul faptul că la banii aceÈ™tia poÈ›i cumpăra un apartament, pe care să o È™i mobilezi + o maÈ™inuță decentă. Cred că în grabă produsul nu se va lansa în România.

 

Nokia Lumia 730, 735 și 830

 Tot la IFA 2014 avem parte de două modele noi de la Nokia.

Nokia Lumia 730/735

 Nokia Lumia 730 este un smartphone quad-core destul de accesibil, dacă luăm în considerare preÈ›ul de doar 200 dolari. Telefonul este un dual-sim cu procesor Qualcomm 400 quad-core tactat la 1.2 GHz, 1GB RAM, spaÈ›iu de stocare fiind de 8GB, extensibil până la 128 GB prin intermediul unui card MicroSD. Ecranul Amoled este de 4.7”, rezoluÈ›ie de 720 x 1280 (~316ppi) cu protecÈ›ie Gorilla Glass 3 È™i tehnologie proprietară ClearBlack Display de la Nokia, bateria de 2200 mAh, camera primară de 6.7 MP cu înregistrare video È™i camera frontală de 5 MP special pentru Selfie-uri È™i Skype Call-uri, oferind È™i 3 luni gratuite pentru acest serviciu carcasă din policarbonat lucios. Iar reÈ›eaua de este doar 3G È™i aici intervine Lumia 735 care nu este dual-sim dar are LTE pentru reÈ›ele 4G È™i carcasa complet mată , tot din policarbonat. Și sistem de operare Windows Phone 8.1 cu câteva aplicaÈ›ii îmbunătățite, în special cele pentru camera foto.

Nokia Lumia 830

 Lumia 830 este un telefon 4G, tot cu un procesor Qualcomm 400 de 1.2 GHz È™i 1 GB RAM, stocarea internă fiind de 16 GB extensibilă cu ajutorul unui card MicroSD până la 128 GB, plus 15 GB bonus in cloud OneDrive. Ecran IPS de 5” cu o densitate de pixeli mai mică față de Lumia 730/735 (~294ppi), protecÈ›ie Gorilla Glass 3, ClearBlack Display, tot la rezoluÈ›ia de 720 x 1280. camera primară este de 10 MP cu technologia PureView, lentile Carl Zeiss È™i stabilizare optică plus LED Flash. Camera frontală esste de 1 MP numai. Sistemul de operare tot Windows Phone 8.1 È™i bateria tot de 2200 mAh.

 Ce este din punctul meu un beneficiu foarte mare, pe care Nokia a implementat în aceste modele de telefoane Mid-Range este că bateria poate fi schimbată, capacul din spatele telefoanelor fiind detaÈ™abilă. Acest aspect este un lucru important deoarece bateria se degradează cel mai repede la un smartphone È™i din punctul meu de vedere este un beneficiu că bateria poate fi schimbată. Plus un alt beneficiu pentru acest aspect al bateriei detaÈ™abile este că, în momentul în care apare o eroare din motive X È™i telefonul se blochează, nu trebuie să aÈ™teptăm minute întregi până telefonul îÈ™i revine. Ci pu È™i simplu scoatem bateria, o punem înapoi È™i se rezolvă situaÈ›ia.

Bun, acum că am văzut noutățile Nokia by Microsoft, să vedem ce a mai apărut la IFA 2014.

 

HTC Desire 820 Smartphone pe 64 biți

 HTC Desire 820 este un urmaÈ™ mai performant al lui Desire 816 tot pe o platformă de 64 BiÈ›i. Acest telefon dispune de un procesor cu arhitectura big.LITTLE octa-core pe 64 biÈ›i din care 4 nuclee rulează la 1.5 GHz È™i celelalte 4 nuclee rulează la 1.0 GHz. Are 2 GB memorie RAM, stocare internă de 16 GB extensibilă până la 128 GB cu ajutorul unui card MicroSD. Tehnologie BoomSound pentru un sunet mai clar. Ecran LCD de 5.5” la rezoluÈ›ia de 720 x 1280 (~267ppi). Bateria de 2600 mAh non-detaÈ™abilă È™i asta datorită carcasei UniBody din policarbonat lucios care pare destul de ieftin, ca È™i în cazul Samsung Galaxy S3 È™i S4. HTC Desire 820 mai dispune de o cameră principală de 13 MP È™i una frontală de 8 MP cu deschidere suficient de largă încât să fie perfect pentru Selfie-uri.

 

Camere foto Wireless pentru smartphone-uri de la Sony

Sony QX1 și QX30

 La IFA Berlin 2014 Sony s-a prezentat cu 2 camere foto wireless pentru smartphone-uri È™i anume QX1 È™i QX30. QX1 are un senzor APS-C de 20 MP, filmare 1080p@30fps ISO 16000. de asemenea include NFC pentru conectare rapidă È™i Wi-Fi pentru transferul imaginilor captate. În plus de asta beneficiază de funcÈ›ia LiveView direct pe ecranul telefonului. Bateria permite funcÈ›ionarea camerei QX1 până la 440 imagini sau 150 de minute filmate cu o singură încărcare. Bateria este cea folosită în camerele fot NEX È™i ALPHA. Iar montura camerei are deasupra un bliÈ› rabatabil. Un plus pentru QX1 că va mai oferi compatibilitate cu obiective de tip E-mount pentru performanÈ›e mai ridicate.

 Sony QX30 este la nivelul unei camere foto bridge. Are un senzor ExmorR plus un obiectiv destul de fascinant având distanÈ›a focală între 24-720 mm È™i o deschidere f/3.5-6.5. QX30 are totodată È™i un zoom optic de 30x. RezoluÈ›ia imaginilor va fi tot de 20 MP dar filmarea va fi de 1080p@60fps. În ceea ce priveÈ™te bateria, la QX30 nu va oferi de 200 de fotografii È™i filmare maximă de 45 minute..

PreÈ›ul la Sony QX1 va fi în jur de 400 €, iar la QX30 va fi situat undeva la 350 €.

Sony a mai prezentat pe lângă camere foto È™i un action cam.

Sony Action Cam Mini

 Amatorii de sporturi È™i nu numai se pot bucura acum de o nouă cameră pentru înregistrarea momentelor pline de adrenalină. Și pentru acesta Sony È™i-a lărgit familia de camere cu Action Cam Mini. Acesta este o variantă mai mică È™i mai îmbunătățită al lui Action Cam HDR-AS15. SpecificaÈ›iile sunt similare diferenÈ›a constând în faptul că Action Cam Mini este mai mică, asta evident în detrimentul bateriei. Dar o îmbunătățire majoră este faptul ca acum camera este rezistentă la praf È™i apă în mod nativ, fără a mai necesita carcasă specială. ExcepÈ›ie se face doar dacă se doreÈ™te filmări prin scufundare. La asemenea activități deja este necesară carcasei protectoare È™i rezistente la apă până de 5 m adâncime.

 Senzorul va fi acelaÈ™i ExmorR doar că de data asta va fi doar de 13.5 MP în loc de 16 MP, un obiectiv cu raza vizuală de 170° Ultra-Wide È™i se poate filmare la rezoluÈ›ia 720@120fps sau în formatul XAVCS la 50 Mb/s È™i 1080p.

 Lansarea acestei camere va fi în luna Octombrie È™i va fi disponibilă în jurul preÈ›ului de 250 € varianta standard, iar pachetul cu telecomanda Live-View ce poate controla până la 5 astfel de camere simultan prin wireless, va fi în jur de 350 €.

 

Technics renaște

 Bun, de la Sony să trecem puÈ›in la Panasonic, unde aflăm că brandul Technics va fi reînviat după ani buni de pauză. Technics a fos un subBrand al companiei Panasonic încă din anii 60, È™i se ocupa strict doar de produse calitate foarte înaltă în domeniul tehnici audio în special. Cine a avut posibilitatea să folosească vreun produs de la Technics È™tie de calitatea incomparabilă cu orice alt brand din domeniu. Tehcnics producea echipamente Hi-Fi atât pentru acasă cât È™i pentru industria muzicală, în special pentru DJ È™i studio. Technics a fost aproape întotdeauna primul la cele mai inovatoare tehnologii în segmentul audio, iar scopul lui de acum este acelaÈ™i, de realiza echipamente audio de cea mai înaltă fidelitate care să reproducă sunetul cât mai natural posibil. Technics va lansa în luna Decembrie două sisteme audio Class R1 È™i respectiv C700 ambele având un design unic Technics È™i calitatea sunetului care ne va atinge ADN-ul. Cel puÈ›in aÈ™a spun cei de la Technics. Eu personal abia aÈ™tept să văd noile inovaÈ›ii în materie de sunet.

 Cam se termină partea I din rezumatul târgului IFA Berlin 2014, mai sunt multe noutăți de văzut aÈ™a că te aÈ™tept È™i în partea a II-a de la acest articol unde vei afla câteva noutăți de la Lenovo, Asus, Acer, Samsung È™i LG.

 Eu îÈ›i mulÈ›umesc că ne-ai urmărit È™i dacă È›i-a plăcut acest articol dă-ne un Like sau lasă-ne părerea ta într-un comentariu mai jos.

Categorie:

Citește mai multe știri

Samsung Galaxy Note Edg…

  Samsung a anunÈ›at Galaxy Note Edge  Salutare, gigantul Samsung recent a lansat douÄ...

IFA Berlin 2014 (Partea…

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea a II-a)  Salutare È™i bine ai venit la continuarea a...

IFA Berlin 2014

  Rezumat IFA Berlin 2014 (Partea I)  Salutare È™i bine ai venit, azi am decis să-È›i...