Roland RH5 casti cu valoare

 

Roland RH5 o pereche de căști fără pereche

roland rh5 casti cu valoare

 Salutare și mă bucur că citești acest articol, deoarece azi am să-ți prezint o pereche de căști, care nu are pereche. Iar acesta este Fantasticul Roland RH5.

 

Puțină istorie

Roland Corporation este o companie japoneză care se ocupă de producerea instrumentelor muzicale native și electronice, aparaturi audio/video și echipamente de studio. Compania a fost fondată de Ikutaro Kakehashi pe 18 Aprilie 1972 în Osaka, cu un capital de 33 milioane de yeni japonezi. În 2005 sediul a fost mutat la Hamamatsu. Azi are fabrici în Italia, Taiwan, Japonia și S.U.A. cu un total de 3060 angajați. Roland este unul din cele mai mari companii producătoare de instrumente muzicale din lume din anii '70 încoace.

 Bun, acum că ai aflat mai multe despre companie să revenim la căștile Roland RH-5 și, la ce anume le face atât de speciale. Probabil te întrebi, ce este așa de special în aceste căști ?

 Răspunsul meu sincer? TOT, absolut tot. Lucrez cu aceste perechi de căști de mai bine de un an și nu am nimic de reproșat la ele. Dar înainte de a le lăuda prea mult hai să-ți dau câteva detalii tehnice despre aceste căști.

 

 

Tipul de construcție

Închis

Diametru difuzoare

40 mm

Sensibilitate

92 dB/mW

Putere maximă de intrare

1000 mW

Impedanță

32 Ω

Plaja de frecvențe

10 – 22000 Hz

Greutate

190 g

Cablu

3 m

Conector

3.5 mm Jack + adaptor la Jack 6.5 mm

 

Aspect casti Roland RH-5

 Căștile Roland RH-5 sunt construite din plastic de calitate foarte bună. De la prima atingere se simte calitatea materialelor folosite. Este foarte rezistentă și foarte confortabilă în același timp. Căștile au fost concepute inițial monitorizării sunetelor, cum ar fi tobele sau pianele digitale.

 Căștile sunt de tip închis, care au avantajul unei izolări fonice destul de bune. Lucru foarte benefic când vine vorba de înregistrare la studio sau ascultarea melodiilor preferate la volum moderat în timp ce alții poate se odihnesc sau dorm în aceeași încăpere cu tine.

 Cupele căștilor sunt ușor pivotante, excelente pentru monitorizare pe o singură parte (în cazul DJ-ilor sau al cântăreților). Totodată sunt acoperite cu bureți foarte moi și cu un material foarte fin care este prezentă și pe banda ajustabilă. Acești bureți cu materialul textil fin și cei 190 g permit ascultarea îndelungată a materialelor audio fără a simți vreun disconfort chiar și după 4-5 ore de ascultare.

 Cablul este suficient de lung încât poate fi folosit atât la TV/PC, cât și la echipamentele de studio sau orice alt dispozitiv multimedia. Cablul este gros și foarte rezistent, dar în același timp și foarte maleabil. Am avut nenumărate cazuri când am călcat pe cablu din greșeală atât acasă cât și la studio și nu s-a întâmplat nimic. Căștile merg excelent și în ziua de azi. Ce mai pot spune că are Jack de 3.5 mm, ceea ce permite conectarea căștilor la orice dispozitiv multimedia. Pentru conectarea la aparatură mai profesională are adaptor Jack de 6.5 mm.

 

Calitatea sonoră a castilor Roland RH-5

 Calitatea audio este efectiv nemaipomenită la această categorie de preț. Nu am mai auzit căști care să aibă un răspuns de frecvență atât de liniar la prețul de 150 Lei. Joasele nu sunt supraîncărcate sau înfundate ca și în cazul altor căști închise, înaltele nu sunt estompate. Absolut totul se aude perfect. Eu îl folosesc și la procesul de masterizare al proiectelor muzicale în studio. Dar să nu crezi că aceste căști sunt doar pentru munca în studio, ele fac față cu brio și în lumea multimedia, al jocurilor și filmelor unde efectele sonore atât joase cât și înalte își spun cuvântul. Experiențele sonore HD sunt fenomenale. Sunt rezistente atât fizic cât și la nivelul puterii de intrare. Ceea ce permite conectarea căștilor Roland RH-5 la dispozitive profesionale cum ar fi interfețe audio/mixere de studio/scenă. Iar impedanța mică de 32 Ω permite căștilor conectarea și la dispozitive mobile (telefoane/tablete), deoarece nu consumă atâta curent ca și alte căști Hi-Fi de 64/72 sau chiar 300 Ω.

 

Concluzie casti Roland RH-5

Plusuri

 - preț excelent (150 Lei nici scump nici ieftin)

 - calitatea materialelor excelentă (construcție robustă)

 - sunt închise (excelent dacă sunt mai mulți într-o încăpere)

 - perfecte pentru monitorizare

 - calitatea audio impecabilă (Crystal Clear)

 - rezistente la șocuri fizice

 - foarte confortabile și ușoare

 - cablu 3 m

 - jack 3.5 mm (se poate conecta la orice dispozitiv multimedia

 - impedanță mică (benefic pentru conectarea căștilor la dispozitive mobile)

 

Minusuri

 - poate faptul că, cupele nu pot fi pivotate la 90° pentru transport mai eficient

 Sincer nu prea am ce să spun negativ despre aceste căști Roland RH-5. La categoria asta de preț întrece toate căștile HI-FI și poate concura chiar și cu multe branduri din categoria echipamentelor de studio. Nu vreau să spun că nu există căști mai bune pe lumea asta dar la raport preț/calitate nu am găsit mai bun, încă. Dar de îndată ce va fi, voi scrie un articol despre acele căști.

 Eu îți mulțumesc pentru că ai fost alături noi și azi. Dacă ți-a plăcut acest articol apasă pe butonul de Like și lasă părerea ta într-un comentariu mai jos.

 

Categorie:

Mai poți citi despre Audio/Foto/Video

Cel mai mare card SD de…

  SanDisk produce carduri SD 512 GB  Salutare și bine te-am găsit, SanDisk este cel mare pro...

Roland RH5 casti cu val…

  Roland RH5 o pereche de căști fără pereche  Salutare și mă bucur că citești ...