Ce culori să folosesc pentru un birou?

 

Ce culori să folosesc pentru un birou?

ce culori sa folosesc pentru un birou

 Un loc propice concentrării şi al reflexiei, biroul este o încăpere din casă care trebuie să afișeze niște culori care să se preteze acestui tip de activități. Adică nici prea vii nici prea fade. Culorile din birou trebuie să fie stimulante şi să favorizeze în același timp concentrarea. Iată care sunt culorile ce se recomandă în acest tip de încăpere.

 

Albastrul – calmul şi blândețea.

 O culoare preferată de foarte multă lume, albastrul este o culoare extrem de emblematică. O culoare despre care se spune că este rece, aceasta este și cea care favorizează repausul şi calmul şi deci este extrem de propice pentru un birou. Albastru indigo, albastru ciel, albastru turcoaz, paleta este largă şi alegerile sunt multiple. Şi cei care se tem că se vor plictisi de această nuanță pot folosi câteva tușe de niște culori mai vii, cum ar fi rozul fuchsia sau roşul pentru a dinamiza încăperea.

 

Galbenul- pentru o încăpere luminoasă şi pentru cele mai strălucitoare idei.

 Galbenul este culoarea soarelui şi a luminii. Folosită într-un birou va favoriza concentrarea şi va veni cu cea mai călduroasă ambianță. Poţi folosi o nuanță mai dulce sau mai tonică cum ar fi galbenul lămâie sau galbenul mimoza. Vei stimul astfel gândirea.

 

Violet pentru meditație şi pentru concentrare.

 O culoare mistică, violetul folosit în birou este o culoare care favorizează concentrarea. Atenție însă să nu folosești o nuanță mult prea vie care ar putea deveni cam agresivă. Mizează pe un violet de parma şi folosește un violet mai puternic doar în mici tuşe.

 

Nuanțe sobre dar şic.

 Clasice şi atemporale, nuanțele neutre cum ar fi taupe sau griul perlat sunt extrem de apreciate pentru a se crea o ambianță mai şic. Dulceața sau blândețea lor îți va permite să accesorizezi încăperea cu nişte obiecte în culori mai vii, cum ar fi roșul, portocaliul sau chiar rozul fuchsia.

 

Roșul – în mici tușe.

 Roșul trebuie să fie folosit în birou în mici tușe, cu parcimonie, pentru ca încăperea să nu devină sufocantă sau apăsătoare. Pe un singur perete din încăpere sau pe accesorii aceasta nuanță te va stimula şi va veni cu mai multă energie pentru persoanele aflate aici.

 

Verdele.

 Verdele poate fi folosit şi el în birou în nuanțe mai blânde. Dar nu va fi prea stimulant. Trebuie să îl dinamizezi în acest caz combinându-l cu niște nuanțe mai vii și mai puternice precum roşul.

Categorie:

Mai poți citi despre Birou

Ce culori să folosesc …

  Ce culori să folosesc pentru un birou?  Un loc propice concentrării şi al reflexi...

Amenajarea biroului aca…

  Amenajarea biroului acasă  Câți dintre noi nu muncim de acasă sau avem un p...