Amenajari florale pentru balconul tau

 

Amenajări florale  pentru balconul tău

amenajari florale pentru balconul tau

 Balconul poate să fie el un spațiu mic, dar poți să vii aici cu cele mai de efect amenajări. Petrece o vară înflorită pe balconul tău citind un articol cu selecția noastră de plante pentru balcon care te poate inspira.

 

Ce plante să aleg pentru balconul meu?

 Deoarece nu avem mereu acces la o grădină sau la o terasă, balconul se dovedește a fi din ce în ce mai prețios în orașele supra-aglomerate. Balconul este și o adevărată gură de oxigen pentru cei care iubesc plantele verzi sau cele cu flori deosebite. Dar cum să faci din acest loc un spațiu convivial și plin de prospețime unde să te poți destinde?

 

Sfaturile de bază pentru balconul tău.

 Regula este una destul de simplă. Trebuie să te joci cu volumele și cu înălțimile pentru ca balconul tău să primească mai multă structură fără să încarci prea mult spațiul. Un alt sfat- balconul poate să fie o prelungire a interiorului deci trebuie să păstrezi o anumită armonie şi să faci o tranziție naturală înspre exterior.

 

Un mic truc- balconul începe de la ferestre.

 Dacă ai pervaz, pune pe balcon jardiniere deco mini, cu ierburi aromatice. Pe sol poți instala un covor sintetic pentru a obține un efect de covor de verdeață. În ceea ce privește suporturile, etajerele pot să fie niște veritabile atuuri. Vei obține un efect de înălțime dar vei reuși și să pui în valoare plantele curgătoare. Un al truc interesant – te poți folosi de o oglindă pentru a mări spațiul și pentru a multiplica în același timp perspectivele și culorile pe balcon.

 

Volum, vegetale și înălțime pentru balconul tău.

 Încadrează ferestrele de la balcon cu plante care se cațără, cum ar fi caprifoiul sau iedera care vor veni cu o culoare verde pentru balconul tău tot anul. O altă variantă – o iasomie de iarnă, rustică cu o ploaie de flori galbene din decembrie până în aprilie. Câteva ghivece de flori colorate vor încadra foarte bine solul. Pentru înălțimi alege câteva ghivece suspendate și jardiniere.

 Dacă vrei să izolezi o parte sau alta a balconului sau chiar totalitatea sa, niște bambuși în jardinieră te vor proteja de privirile indiscrete. Pe jos, pe sol, un dafin, un pin, un arțar japonez sau niște pomișori verzi sculptați vor veni cu mai multă eleganță.

 

Alegerea plantelor pentru balcon.

 Jardinierele din lemn sunt ideale pentru a primi plantele cățărătoare, precum trandafirii, clematitele sau iasomia galbenă. Alege și unele plante rezistente și ușor de întreținut – surfiniile sau petuniile, florile de cosmos, calendula, mușcatele curgătoare sunt cele mai potrivite. Acestea pot forma cele mai frumoase compoziții în tonuri pastelate. Poți să vii și cu o pată argintie provenită de la Cineraria.

 Poți combina unele plante graminee cu unele plante anuale pentru a obține o jardiniera elegantă, cum ar fi begoniile și colilie denumită și iarba cu părul cărunt.

 Pentru un balcon cât mai parfumat poți apela la lavandă, la lămâiță, la verbină și la mușcate de diferite feluri. Cercelușii, lobeliile și petuniile formează cele mai frumoase combinații de culori.

 Suporturile de lumânări în formă de flori sunt și ele cele mai potrivite pentru decorarea balconului tău.

Mai poți citi despre Balcon

Amenajari florale pent…

  Amenajări florale  pentru balconul tău  Balconul poate să fie el un spațiu ...

Amenajarea balconului

  Amenajarea balconului  Pentru persoanele care stau la bloc și nu au parte de minuna...