Amenajarea balconului
Pentru persoanele care stau la bloc și nu au parte de minunata relaxare de la curte, și nu își pot transforma grădina într-o oază de relaxare, balconul rămâne singura soluție de evadare și mijlocul de a lua o gură de aer proaspăt sau mai puțin proaspăt. Desigur, avantajele curții sunt mai numeroase și mai mari față de cele ale balconului – aerul este mai curat, spațiul mult mai mare, cu un gard suficient de înalt nu vă văd vecinii fiecare pas. Dar trebuie să ne obișnuim și cu viața la bloc. Cu aerul ceva mai încărcat de la oraș, cu vecinii mai băgăreți care își mai aruncă un ochi și în balconul vecinului, cu zgomotul infernal produs de mașini... Dar balconul poate deveni o oază de relaxare. Dimineața puteți alege să beți cafeaua pe balcon iar în week-end puteți petrece câteva ore bune pe balcon relaxându-vă cu o carte bună sau ascultând radio. Spațul unui balcon este destul de mic și limitat, dar evitați să îl transformați într-un spațiu simplu de depozitare și încercați să îl personalizați puțin. Nu contează dacă balconul este închis, că are aceleași forme de la începutul construcției sau că este din termopan. Balconul poate fi amenajat astfel încât să vă fie drag să ieșiți la o gură de aer.
Idei de amenajare a balconului
Din balcon nu trebuie să lipsească o măsuță (cât de mică) și câteva scăunele. De asemenea, ghivecele cu flori sunt tot ceea ce are balconul nevoie, fie că sunt din cele care atârnă, fie că sunt ghivece normale. Dacă aveți un spațiu mai mare, puteți opta și pentru un fotoliu, și, de ce nu, pentru un acvariu cu pești foarte drăguț.
Înainte de a începe amenajarea balconului, priviți spațiul per ansamblu, faceți-vă o părere și decideți ce fel de loc vreți să fie. În funcție de preferințele dvs. puteți alege să îl decorați doar cu o măsuță și câteva scaune pliante, cu câteva plante, dar dacă este mai mărișor, puteți face în așa fel încât să serviți cina cu prietenii și să dați chiar mici petreceri pe balcon. Obiectele de decor precum corpurile de iluminat, tablourile și ghivecele nu trebuie alese la întâmplare iar mobilierul nu trebuie să îngrădească spațiul, și așa destul de mic. Materialele pentru măsuță, fotolii și chiar balansoar, în limita spațiului, pot fi din lemn sau fier forjat iar plantele vor însufleți cu adevărat locul.