Trucuri pentru o baie mica

 

Trucuri reușite pentru o baie mică

trucuri pentru o baie mica

 Aveți o baie sufocant de mică? Și toate răftulețele, toate accesoriile indispensabile vă limitează spațiul și mai mult? Nu știți cum să o amenajați mai bine și ce soluții s-ar potrivi mai bine pentru a vă simți mai în largul dvs. atunci când intrați în baie sau când aveți musafiri? V-ați săturat de obiectele masive care ocupă mult spațiu și depozitarea este anevoioasă? Câteva mici trucuri vă vor ajuta să obțineți baia visurilor.

 

Nu obstrucționați spațiul in baie!

 Scăpați de dulapurile și de rafturile cele voluminoase și alegeți mai degrabă polițe înguste, dulăpioare de perete sau cu rotile (cabinete) pe care să le mutați după preferință, mai ales când faceți curățenie. Completați spațiul rămas între cadă și chiuvetă și cel de deasupra toaletei cu suporturi textile cu buzunare pe care le puteți fixa pe perete.

 

Luminați baia!

 O baie mohorâtă și cu lumină slabă va fi o baie îngustă și neatractivă! Lumina are proprietatea de a mări vizual încăperea și din punct de vedere optic mărește spațiul. Așadar, spoturile mici, încastrate în perete și la oglindă sunt ideale pentru a obține acest efect. De asemenea, este de preferat ca in baie lumina să fie caldă iar aplicele să fie de culoarea peretelui.

 

Evitați accesoriile mici și multe in baie!

 Toate accesoriile mici și multe de pe pereții baii și nu numai limitează spațiul prețios din baia dvs. Așadar, prosoapele mici și mari, colorate sau albe, halatele de baie, carpetele mici trebuie limitate în baie. Folosiți doar câteva prosoape, câte unul pentru fiecare membru al familiei și o singură carpetă care să acopere toată podeaua pentru a da impresia de spațiu.

 

Oglinzile din baie fac minuni

 Montați o oglindă mare pe un perete, ba chiar pe doi dintre pereții băii. În afara faptului că oglinzile sunt foarte practice, mai ales în baie, unde are loc toaleta noastră zilnică, unde ne putem repeta discursul pe care îl vom ține la locul de muncă, sau unde ne aranjăm părul și ne machiem, oglinzile in baie mai au și proprietatea de a crea o iluzie optică de spațialitate, reflectând lumina și culoarea.

 

Tavanul și podeaua in baie

 Încercați să nu vopsiți în tonuri reci și închise in baie și alegeți o gresie de culoare deschisă, alb, bej, ivory pentru a crea efectul de spațialitate, iar tavanul să fie alb ori crem.

 

Cromatica in baie

 Optați pentru culori pastelate și calde și limitați-va la trei culori pentru că altfel veți încărca spațiul in baie. Dacă doriți să înălțați optic încăperea, alegeți să o vopsiți în dungi verticale și să lăsați tavanul alb.

Mai poți citi despre Baie

Trucuri pentru o baie …

  Trucuri reușite pentru o baie mică  Aveți o baie sufocant de mică? Și toate ră...

Cum mentinem baia curat…

  Cum menținem baia curată?  Baia este camera din casă care trebuie să străluceas...

Amenajarea unei bai mic…

  Cum amenajăm o baie mică?  Mulți dintre noi stăm într-un apartament unde c...