Cum amenajăm o baie mică?
Mulți dintre noi stăm într-un apartament unde camerele nu au chiar dimensiunile pe care ni le-am dori sau pe care le-am visat noi, prin urmare nici nu le putem amenaja chiar dupa imaginația și bunul nostru plac. Așadar, mulți români (și nu numai) se confruntă cu lipsa ideilor pentru amenajarea camerelor de mici dimensiuni, spre exemplu a băii. Baia este o camera importantă a apartamentului nostru, și acolo, ca și în celelalte camere trebuie să ne simțim bine așadar trebuie să acordăm o mai mare importanță amenajării băii. După dormitor, baia este poate cel de-al doilea loc din casă unde ne putem simți în largul nostru și răsfățați atunci când facem băi cu spumă, când dorim să uităm de grijile cotidiene sau pur și simplu când răsfoim o revistă.
Idei practice pentru o baie mică dar modernă
Din păcate, spațiul nu ne ajută întotdeauna să amenajăm camerele așa cum ne-am propus, din simplul fapt că așa au fost proiectate clădirile și mari schimbări nu putem face în acest sens. Pentru a întruni toate cerințele, o baie modernă, cochetă și curată trebuie să aibă în primul rând o cadă sau o cabină de duș unde să ne putem relaxa după zilele lungi de muncă, o chiuvetă și o toaletă foarte „comodă„ și, de ce nu, și câteva dulăpioare unde ne putem ține produsele de îngrijire personală.
Ce punem in baie, cadă sau cabină de duș?
Așa cum spuneam, aveți de ales întotdeauna atunci când vă amenajați sau reamenajați baia între o cadă sau un duș nou, modern. Trebuie să vă gândiți la propriile dvs. preferințe, și cum anume vă simțiți cel mai confortabil. Pentru băile foarte mici, s-au inventat cabinele de duș care pot deveni și un mini-spa. Totuși, dacă nu puteți renunța la băile lungi, cu uleiuri parfumate și cu lumânărele, sau cu multă spumă, sugestia noastră este să luați dimensiunile băii și să achiziționați o cadă în conformitate cu acestea.
Vasul de toaletă
Nici toaleta nu este un obiect sanitar de neglijat, ba dimpotrivă, aceasta merită toată atenția dvs. Cel mai important este să vă simțiți confortabil pe vasul de toaletă, și aici vă ajută mult și alegerea unui capac potrivit, care poate fi din porțelan, plastic, sau puteți găsi și capace de toaletă foarte moi, din burete. Vă puteți alege din sute de modele și culori cu diverse imprimeuri pentru a da un aspect plăcut băii.
Dulăpioarele și oglinzile din baie
Un dulăpior mic sub chiuvetă vă este mai mult decât folositor pentru a ține produsele de curățenie în el, iar un dulăpior deasupra căzii spre exemplu ar fi ideal pentru depozitarea produselor de îngrijire personală, precum gelul de duș, șamponul, aparatul de ras, și alte astfel de produse. Dacă mai găsiți loc, încercați să depozitați și un coș de rufe pentru a pune rufele murdare în el. Nici oglinzile (de mari sau de mici dimensiuni) nu trebuie să lipsească din baia dvs. pentru că, de ce să nu recunoaștem, baia este locul unde ne aranjăm, și chiar după ce ne spălăm pe față, ne uităm în oglindă. Așadar, o oglindă deasupra chiuvetei este un accesoriu ideal.
Mici trucuri pentru amenajarea baii
Încercați să vă limitați la obiectele depozitate în baie pentru a nu produce efectul de spațiu prea mic. Dacă aveți o baie mică, nu are rost să o încărcați cu alte lucruri inutile sau să încercați să o împovărați cu mașina de spălat, dacă aceasta pur și simplu nu mai are loc. În plus, mobilierul din baie trebuie să fie practic și să aibă un aspect deosebit. Nu folosiți culori închise pentru gresie și faianță pentru a nu da efectul de spațiu mic și închis. Baia trebuie să fie un spațiu plăcut, în culori pastelate, amenajată după bunul dvs. plac.