Mobilier pentru gradina

 

Mobilier de exterior pentru o grădină perfectă

mobilier pentru gradina

 Anotimpul cald ne îmbie să ieșim din ce în ce mai mult în natură și în aer liber, și, de ce nu, să servim masa sau o cafeluță în grădină. Pentru norocoșii care stau la casă și au o curte generoasă, o soluție foarte bună este amenajarea grădinii sau terasei în așa fel încât să devină o oază de relaxare, de liniște și de bucurie. Dar o grădină nu se amenajează așa ușor. Trebuie să căutați mobilierul potrivit și să faceți eforturi serioase pentru ca grădina să arate „ca în reviste„ și să puteți servi oricând masa sau cafeluța.

 

Cum alegem mobilierul de exterior?

 Curtea și grădina nu sunt numai pentru a planta flori, gazon și pentru a cultiva și câteva căpșune sau alte fructe sau legume. Grădina și curtea pot deveni o oază de liniște dacă știți cum să le amenajați. Nu este ușor să găsiți mobilierul perfect. Întâi trebuie să amenajați curtea. Să plantați flori, să faceți un spațiu verde cu gazon, poate chiar și să aduceți câteva pietricele mai deosebite, să atârnați niște clopoței acolo unde se poate. Totul va începe să capete contur. Apoi nu mai aveți altceva de făcut decât să consultați reviste de specialitate și să vizitați magazine de profil unde vă puteți alege mobila de exterior perfectă pentru gradina.

Aceasta trebuie să fie în ton cu mediul înconjurător și să completeze întreg tabloul natural. Mai mult, trebuie să luați în calcul și faptul că mobilierul de exterior nu se poate schimba în funcție de anotimp așadar culorile acestuia trebuie bine alese deoarece vor reprezenta cu stoicism personalitatea și alegerea dvs. în fiece anotimp. Cea mai bună alegere ar fi un mobilier din lemn, din bambus îndeosebi, iar scaunele trebuie să se potrivească măsuței. Puteți alege și plasticul deoarece este mai rezistent și mai ușor de îngrijit, dar aveți grijă ca modelul să arate foarte bine și să nu pară ceva ieftin si lipsit de gust. Apoi, gândiți-vă de câte locuri aveți nevoie pentru a lua câte scaune trebuie. Puneți-vă în situația în care ați invita mai mulți prieteni sau rude la dvs. și ați vrea să serviți masa în curte, și așa reușiți să găsiți și numărul de scaune necesar. În plus, puteți opta și pentru o canapea sau un balansoar dacă bugetul vă permite.

 

Gradina, un colț de rai, o oază de liniște

 Așa ar descrie mulți dintre cei norocoșii care stau la curte oaza lor de liniște din grădină. O dată ce vă amenajați locul din grădină, atunci puteți alege să cumpărați și o umbrelă în ton cu mobilierul, un leagăn pentru copii și chiar un hamac. Posibilitățile de a vă decora curtea și grădina nu se limitează aici. Optați pentru o piscină dacă vă permite bugetul sau măcar pentru o piscină gonflabilă pentru cei mici. Construiți-le un loc de joacă numai al lor în curte, cu leagăne, balansoare, castele gonflabile, căsuțe din povești și o bicicletă. Spațiul din curte este foarte important pentru a ne bucura de natură, de aerul curat, de week-enduri liniștite, de dimineți perfecte și mai presus de toate, de liniște.

Mai poți citi despre Gradină

Creeaza o gradina japon…

  Grădina japoneză – plantele pe care le poți folosi  Te-ai hotărât s...

Plante perene care infl…

  5 plante perene care înfloresc toată vara  Vrei să amenajezi la tine acasă ...

Idei pentru decorarea m…

  Idei pentru decorarea mesei din grădină  Vara vine şi cu dorințele de a lua masa...

Plante suculente pentru…

  Plantele suculente – niște plante robuste pentru toate anotimpurile  Dacă e...

Alee din piatra pentru…

  Aleea din piatra – indispensabila pentru gradina ta rustica  Cum zilele frumoa...

Floarea de piatra, Port…

  Floarea de piatră, floarea ideală pentru grădina ta!  Floarea de piatră (Portula...

Xeropeisagistica

  Xeropeisagistica sau gradina fara apa  Sa cultivi plante folosind cat mai putina apa...

Tilandsia

  Tillandsia – o planta tropicala creativa  Numita si “fiica aerului&rdquo...

Mobilier pentru gradina

  Mobilier de exterior pentru o grădină perfectă  Anotimpul cald ne îmbie să...

Termometru într-o anve…

  Idei pentru grădină – Termometru într-o anvelopă uzată  Cu siguranț...

Suport de ghivece din a…

  Idei pentru grădină – Suport de ghivece din anvelope uzate  Cu siguranță m...

Ceas din anvelope uzate

  Idei pentru grădină – Ceas din anvelope uzate  Cu siguranță avem cu toții...