Cred ca bucataria noastra, cea romaneasca, este destul de grasa si daca nu suntem atenti punem la kile pe noi.....
Oare cum am putea sa gatim mai putin gras si mai mult sanatos?
Eu cred ca renuntarea la pane-uri si cartofi prajiti e o solutie. Alte sfaturi aveti?
Noi am ales sa gatim cu ulei de masline, chiar daca e mai scump decat cel normal. Beneficiile legate de sanatate sunt imense pentru a face economie..
De asemenea, as spune, renunta la prajeli si la mezeluri, in special cele grase.
Alege sunca in loc de salam, alege branza feta in loc de cascaval, sunt tot felul de alegeri pe care le poti face ca sa mananci sanatos.
Intrebarea era "cum gatim", nu cum inlocuim
Desi ideile lui Luci sunt chair ok
Despre cum gatim.... pai... eu cred ca si smantana afecteaza mancarea, smantana e grasa de felul ei. Untul la fel, evita untul in retete pe cat posibil
Nu inteleg de ce atatea dezbateri.
E simplu, in loc de mancare prajita, alegeti mancarea fiarta sau pe abur, la fel cum, in loc de rantas, alegeti sa gatiti fara, lasati sa fiarba mancarea mai mult la foc mic si nu trebuie sa adaugati faina sau ulei sau ce stiu eu ce.