11 modalități de prelungire a vieții

Modalități ușoare de prelungire a vieții

 Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune care să ne mențină pe toți arătând și simțindu-ne tineri pentru totdeauna, există modalități de a ne crește longevitatea. Indiferent dacă faceți o plimbare în parc, mâncați ceva picant sau îi ajutați pe ceilalți, veți fi surprinși de modalitățile ușoare de prelungire a vieții pe care le puteți începe chiar de astăzi.

Să vedem în continuare care sunt acestea:

1. Petrecerea timpului în natură

 A merge la o plimbare în spațiile verzi vă poate ajuta să trăiți mai mult. Un studiu din 2016 a constatat că femeile care locuiau în zone cu mult spațiu verde în apropiere aveau riscul de deces redus cu 12%. Nici traiul mai lung nu a fost singurul beneficiu. Cercetătorii au remarcat că petrecerea timpului în spații verzi a sporit și implicarea socială, ceea ce îmbunătățește relațiile și ne face mai fericiți. De asemenea, a sporit activitatea fizică, îmbunătățind în același timp sănătatea mintală - toate motive excelente pentru a lăsa telefonul jos și a vă bucura de ceva timp în aer liber. Dacă locuiți într-o junglă de beton, pur și simplu având o vedere a spațiului verde vă poate stimula starea de spirit, indiferent dacă faceți sau nu o plimbare. Lucrătorii de birou care se bucurau de o vedere spre pădure s-au dovedit a avea o satisfacție mai mare la locul de muncă și mai puțin stres decât cei fără o priveliște verde. Deoarece stresul afectează enorm corpurile noastre, este întotdeauna înțelept să folosim modalități de a alunga stresul.

2. O dietă potrivită

 Schimbarea dietei este una dintre cele mai simple și pline de satisfacții. Știința ne arată că mai multe diete tind să crească speranța de viață, deci este posibil să găsiți una care să vă placă. Dieta Zonelor Albastre, de exemplu, își ia indicii din mai multe regiuni ale lumii cu cei mai longevivi oameni și se concentrează pe consumul de alimente proaspete, integrale, lactate și alimente fermentate, cum ar fi kefir și natto.

 Dieta Okinawa, numită după oamenii insulei japoneze Okinawa - care se mândrește cu unii dintre cei mai vechi locuitori din lume - se concentrează pe consumul unei varietăți de fructe și legume colorate. Cu excepția cărnii și fructelor de mare de înaltă calitate consumate ocazional, dieta Okinawa este în mare parte pe bază de plante și limitează cerealele și produsele lactate. Cercetătorii cred că unul dintre motivele pentru care trăiesc atât de mult Okinawanii este atitudinea lor față de mâncare.

 Dieta mediteraneană este, de asemenea, asociată cu o durată de viață mai lungă, probabil deoarece este plină de alimente antiinflamatoare care protejează împotriva unei varietăți de boli, inclusiv boli de inimă, cancer și diabet. Legumele, fructele, nucile, grăsimile sănătoase precum uleiul de măsline, lactatele de înaltă calitate și chiar vinul roșu sunt elemente esențiale ale dietei mediteraneene.

 Deci, dacă aceste diete s-au dovedit a fi prelungitoare de viață, de ce alimente ar trebui să evitați? Vă recomand să evitați: uleiul de rapiță, care este aproape întotdeauna modificat genetic și un ulei parțial hidrogenat carne de porc și carne procesată, cum ar fi slănina și cârnații, care vă pot crește riscul de cancer, creveții, care includ adesea medicamente antibiotice și substanțe chimice ilegale.

3. Exercițiile fizice

 După un antrenament dur, s-ar putea să vă întrebați dacă durerea și durerea musculară merită. Se pare că, dacă jucați un sport de rachetă, înotați, faceți aerobic sau mergeți cu bicicleta, probabil vă extindeți viața. Un studiu efectuat pe mai mult de 80.000 de adulți a constatat că aceste patru activități au oferit beneficii de prelungire a vieții. Riscul de deces din orice cauză, de exemplu, a fost cu 47% mai mic în rândul adulților care practică un sport precum tenisul sau badmintonul, în timp ce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare a fost cu 56% mai mic în rândul persoanelor care practicau sporturi de rachetă.

 Potrivit autorilor studiului, „pare să facă diferența, nu numai cât de mult și cât de des, dar și ce tip de exercițiu faceți”. Un studiu a constatat că adulții mai în vârstă care au făcut antrenamente de forță cel puțin de două ori pe săptămână și-au redus riscul de deces cu orice cauză cu 46%. De asemenea, au avut un risc cu 41% mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare și un risc cu 19% mai mic de a muri de cancer.

 În timp ce cercetătorii nu sunt tocmai siguri despre ce este vorba despre antrenamentul de forță care crește longevitatea, studiul a constatat că persoanele care au făcut antrenamente de forță au mai multe șanse să aibă o greutate corporală normală, să participe la activitate aerobă și tind să se țină departe de alcool și tutun.

 Dacă alergarea vă place mai mult, fiți liniștiți știind că nu trebuie să fiți rapizi pentru ca aceasta să poată acționa ca un factor prelungitor de viață. De fapt, alergarea lentă vă poate ajuta să trăiți mai mult. Un studiu danez a constatat că joggerii care alergau într-un ritm lent se bucurau de o rată a mortalității mai mică decât cei care nu alergau, în timp ce alergătorii mai rapizi nu trăiau mai mult decât omologii lor care nu alergau.

 Și nu uitați de înot! Un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 90 de ani a constatat că acei participanți care au înotat sau au făcut alte antrenamente de înot, cum ar fi jogging în apă sau aerobic acvatic, și-au redus riscul de a muri din orice cauză cu aproape 50% decât acei bărbați care erau sedentari.

4. Postul intermitent

 Postul intermitent este un mod grozav de a pierde în greutate, de a crește sensibilitatea la insulină și de a reduce nivelul colesterolului rău. În plus, cercetătorii consideră că postul intermitent este de fapt un extensor de viață. Ideea este că atunci când corpul nu este ocupat să digere alimente sau să încerce să elimine toxinele și, în schimb, intră într-o stare de post, se „oprește” și lasă celulele să se repare singure și să creeze noi celule stem.

 Un studiu din anul 2015 a raportat că postul periodic - cercetătorii recomandă reducerea numărului de calorii cinci zile o dată pe lună - a avut un impact care a durat până la șase luni după post. Rezultatele au arătat că biomarkerii pentru cancer, îmbătrânire, diabet și boli cardiovasculare au scăzut după post. Din fericire, există și beneficii intermitente ale postului pentru perioade mai scurte de timp.

5. Mișcați-vă și după orele de muncă

 Dacă stați toată ziua la birou, ar putea fi la fel de dăunător ca și ieșirea la pauze pentru țigări. Din fericire, poți combate efectele negative ale șederii toată ziua făcând exerciții zilnice. Dacă ziua dumneavoastră de muncă este în mare parte sedentară, adăugarea unei ore de activitate fizică moderată în afara orelor de lucru poate anula riscul crescut de deces care vine cu faptul că nu vă mișcați pe tot parcursul zilei. S-ar putea să vă întrebați unde veți găsi o oră în plus în ziua dumneavoastră.

 Din fericire, mișcările sunt cumulative, deci câteva minute ici și colo de mișcare suplimentară pe parcursul zilei se pot adăuga cu adevărat. Dacă doriți cu adevărat să rămâneți activ în timpul zilei, puteți investi, de asemenea, într-o stație de lucru cu bandă de alergat pentru a vă ajuta să obțineți beneficii de birou în picioare, cu bonusul suplimentar de pași suplimentari. Chiar și folosirea acestui gen de birouri în picioare s-au dovedit a reduce riscul de boli cronice și acționează ca factori prelungitori de viață.

6. Renunțați pe cât posibil la TV

 Conform celor mai recente cercetări, persoanele care se uită la televizor timp de trei sau mai multe ore pe noapte au un risc dublu de moarte timpurie, comparativ cu persoanele care se uită la o oră sau mai puțin la televizor. Un alt studiu a constatat că vizionarea a mai mult de cinci ore de televiziune pe zi a crescut riscul de a muri din cauza unui cheag de sânge în plămâni.

 Dacă urmăriți frecvent, chiar zilnic serialele, probabil este timpul să puneți o limită asupra cantității de televizor pe care o consumați sau cel puțin să vă asigurați că continuați să vă mișcați în timp ce vizionați. Planificați-vă un circuit de exerciții de făcut în timp ce surprindeți emisiunile preferate, cum ar fi flotări, genuflexiuni și fandări, sau țineți televizorul pornit în fundal în timp ce faceți ceva mai activ, cum ar fi cina în bucătărie.

7. Înconjurați-vă de prieteni

 Studiul despre fericirea de la Harvard a constatat că legăturile și relațiile sociale puternice și semnificative sunt cheia unei vieți fericite. Acest lucru are sens, deoarece oamenii care sunt singuri sau izolați au un risc mai mare de deces decât cei cu rețele sociale puternice. Dacă prietenii tăi trăiesc departe, totuși, folosirea Facebook sau a altor rețele sociale pentru a rămâne conectat poate fi un factor prelungitor de viață puternic. Acest lucru s-ar putea datora faptului că conectarea cu persoane online crește percepția unei persoane asupra rețelei sale de asistență socială, ceea ce ajută în mod notabil la scăderea stresului.

8. Nu încetați să învățați

 Pentru unii oameni, factorii prelungitorii de viață sunt naturali: oamenii inteligenți trăiesc mai mult. Nu numai că oamenii mai inteligenți fac alegeri mai bune, dar genele lor susțin de fapt o durată de viață mai lungă. Dacă nu aveți un coeficient de inteligență în afara graficelor, vizitarea bibliotecii locale vă poate ajuta.

 Un studiu a folosit date despre peste 3.600 de persoane și a constatat că cititorii de cărți, în medie, trăiau cu aproape doi ani mai mult decât oamenii care nu citeau nicio carte. Cei care citesc până la 3,5 ore pe săptămână au fost cu 17% mai puține șanse de a muri pe parcursul celor 12 ani, au fost urmăriți participanții, iar cei care au citit mai mult au fost cu 22% mai puține șanse de a muri.

9. Mâncați picant

 Adăugarea unor alimente sau condimente picante v-ar putea ajuta să trăiți mai mult. Se pare că consumul anumitor ardei vă afectează riscul de deces, scăzând riscul de deces cu 13%. Deși cercetătorii nu au reușit să-și dea seama exact despre ce este vorba în ardeii iuți care ne pot prelungi viața, până acum toate semnele indică capsaicina, ingredientul activ al legumelor. Capsaicina este o substanță antimicrobiană, deci capsaicina din ardeii iuți luptă probabil împotriva bacteriilor și ne ajută să ne menținem sănătoși. Încercați să adăugați ardei iute la mese pentru a vă bucura de căldură și pentru a adăuga ceva timp vieții voastre.

10. Faceți acțiuni de voluntariat

 Un studiu efectuat de la Universitatea din Michigan a constatat că oamenii care se oferă voluntari cu motivații dezinteresate trăiesc mai mult decât oamenii care nu sunt voluntari. Interesant este faptul că persoanele care s-au oferit voluntar din motive auto-motivate - „mă ajută să mă simt bine” sau „va arăta bine în CV-ul meu” - nu primesc aceleași beneficii pentru extinderea vieții.

 În grupul de 2.384 de non-voluntari, 4,3% au murit, deși doar 1,6% dintre voluntarii altruiști au murit. Voluntarii auto-motivați au murit la niveluri similare cu non-voluntarii (4%). Pentru mulți oameni, totuși, un concert de voluntariat care ar fi putut începe ca un eveniment auto-motivat se poate transforma adesea în ceva mai semnificativ pe măsură ce încep să vadă impactul muncii lor. Implicarea în comunitatea dumneavoastră locală este, de asemenea, o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi și de a crea noi prietenii, care își joacă propriul rol în a ne ajuta să trăim mai mult.

11. Mergeți mai des la biserică

 Dacă sunteți de o anumită religie, participarea la slujbe religioase va fi un factor puternic de prelungire a vieții. Un studiu efectuat pe aproape 75.000 de femei de peste 20 de ani a constatat că cei care mergeau la biserică mai mult de o dată pe săptămână aveau un risc cu 33% mai mic de a muri decât cei care nu participau niciodată la slujbe. Chiar și cei care mergeau doar o dată pe săptămână sau nu mergeau săptămânal, dar participau uneori, au văzut beneficii. Ei și-au redus riscul cu 26%, respectiv 13%.

 Din păcate, cercetătorii nu au reușit să identifice exact despre ce este vorba când se participă la slujbe și care face din biserică un factor de extindere a vieții. Însă este ușor să ne dăm seama că existența unui sistem puternic de sprijin și poate chiar a unui sentiment al scopului în viață (împreună cu oportunități precum voluntariatul) ar putea juca un rol esențial în prelungirea vieții. Deoarece majoritatea femeilor din studiu au fost protestante sau catolice, autorii nu sunt de asemenea în măsură să spună dacă aceleași rezultate ar fi valabile și pentru alte confesiuni sau religii creștine.

Concluzii finale

 - Există modalități relativ simple, naturale, de a vă crește șansele de a trăi mai mult. Unele dintre cele mai bune prelungitoare de viață includ antrenamentul de forță și exercițiile aerobice. Când ne uităm la anumite activități, sporturile cu rachetă păreau să scadă cel mai semnificativ riscul de deces.

 - Alergarea într-un ritm mai lent vă reduce riscul de deces, dar un studiu danez a constatat că alergătorii rapide nu trăiau mai mult decât omologii lor care nu alergau.

 - Persoanele care urmează dieta mediteraneană, Okinawa sau Zonele Albastre tind să trăiască mai mult, dar postul intermitent poate crește și longevitatea, arată studiile. Evident, a mânca bine și a mișca corpul sunt factori care extind în mod natural viața.

 - Conexiunea socială și spirituală pare să aibă calități puternice de extindere a vieții. Începeți să încorporați aceste prelungitoare de viață pentru a crește atât genele de longevitate, cât și pentru a vă simți mai bine astăzi.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...