6 motive pentru a consuma grapefruit

 

Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru

 Conform unui studiu publicat recent în revista Library of Medicine National Institutes of Health, efectul grapefruit-ului asupra sănătății noastre este atât de benefic, încât nutriționiștii ne recomandă să-l includem în dieta noastră zilnică. Pe lângă faptul că este sățios și ne ajută să slăbim, grapefruit-ul favorizează de asemenea, sinteza colagenului, de aceea este foarte recomandat pentru combaterea ridurilor premature și pentru menținerea aspectului sănătos al pielii.

 Vă oferim în continuare 6 motive întemeiate pentru a consuma cât mai frecvent grapefuit, fructul care are grijă atât de sănătate, dar și de aspectul nostru.

1.  susține sănătatea inimii

 Grapefruit-ul este o puternică combinație de nutrienți precum fibre, potasiu, licopen, vitamina C și colină. Toate aceste elemente favorizează menținerea echilibrului sănătății cardiovasculare și luptă contra aterosclerozei. Există mai multe varietăți de grapefruit, fie mai acide, fie mai dulci. Nutriționiștii recomandă consumul unei jumătăți de grapefruit la micul dejun pentru a susține sănătatea cardiacă.

 Conform unui studiu medical interesant, în cazul pacienților care aveau nivele crescute de colesterol și care au consumat o jumătate de grapefruit roșu proaspăt zilnic, nivelele de colesterol rău sau LDL s-au redus considerabil, iar nivelul de lipide din sânge a scăzut. Datorită aportului de potasiu pe care îl oferă fructul de grapefruit, se poate diminua de asemenea riscul de boli ischemice.

2. Grapefruit-ul ajută la pierderea kilogramelor nedorite

 Referitor la întrebarea dacă un consum regulat de grapefruit ne poate ajuta să pierdem kilogramele nedorite, răspunsul este da, însă cu condiția să se respecte și alte reguli ale unei vieți sănătoase.

 Grapefruit-ul facilitează pierderea în greutate doar atunci când avem o dietă variată și echilibrată și desigur, facem zilnic exerciții fizice. Acest fruct oferă o senzație de sațietate datorită conținutului său bogat în fibre. De asemenea, grapefruit-ul este sărac în calorii și are proprietăți diuretice și antiinflamatorii. Totodată, datorită potasiului pe care îl conține, grapefruit-ul ne oferă un plus de energie și ne ajută să eliminăm toxinele din corp. Vitamina C care se găsește din plin în acest fruct participă şi ea la eliminarea colesterolului rău şi la arderea grăsimilor din organism.

3. Grapefruit-ul favorizează sănătatea pielii

 Vitamina C din grapefruit ne ajută să combatem daunele cauzate de soare și de poluare pielii. În plus, Vitamina C este esenţială în producerea colagenului, proteina care ne menține pielea fină şi lipsită de riduri.

 Dacă ne vom obișnui să consumăm zilnic o jumătate de grapefruit proaspăt, vom ajuta organismul să sintetizeze colagenul și implicit, să prevină îmbătrânirea prematură și să îmbunătățească aspectul și textura pielii.

4. Grapefruit-ul este un aliment antidepresiv

 Grapefruitul este un fruct bogat în acid folic sau vitamina B9, care este esențial pentru distribuţia oxigenului către creier. Conform unor studii medicale recente, nivelul de acid folic este mai scăzut în cazul persoanelor care au frecvent stări depresive. De asemenea, grapefruitul este un ingredient cheie al producţiei de serotonină, care mai este sugestiv denumită și „hormonul fericirii”. Cercetătorii au descoperit că consumul chiar şi numai al unui singur grapefruit pe zi, poate aduce o stare de bună-dispoziție psihică imediată.

5. Fitonutrienții din grapefruit pot combate cancerul

 În general, toate citricele stimulează procesul de dezintoxicare a organismului de substanțele cancerigene, proces care este efectuat de către ficat. S-a demonstrat faptul că flavonoizii din pielița citricelor pătrund în celulele cancerigene, facilitează distrugerea lor prin procesul de apoptoză și reduc capacitatea acestora de a invada țesuturile din apropiere.

 Grapefruit-ul (precum toate citricele) conține limonoizi, care sunt substanțe fitochimice care ajută la prevenirea creșterii și răspândirii celulelor canceroase. Varietățile de grapefruit cele mai puternice și mai bogate în fitonutrienți sunt grapefruitul roz și cel roșu, deoarece conțin mai mult licopen.

6. Grapefruit-ul combate formarea calculilor renali

 Grapefruitul este un fruct diuretic și depurativ prin excelență. Aproximativ 90% din conținutul acestui fruct este apă, ceea ce ajută la eliminarea surplusului de lichide din organism. De asemenea, consumul regulat de grapefruit, dar și de portocale sau de suc natural de mere ajută la reducerea riscului formării calculilor renali de oxalat de calciu.

 Conform unui studiu publicat în revista British Journal of Nutrition, dacă vom consuma dimineața o jumătate de grapefruit și un pahar cu suc natural de mere, acidul citric din acestea vor combate formarea calculilor renali.

Grapefruit la micul dejun: sugestii de consum

 Așa cum am menționat și la începutul acestui articol, micul dejun trebuie să fie întodeauna variat și echilibrat. Este important ca acesta să conțină fibre, vitamine, antioxidanți și proteine.

 Pentru a include grapefruit-ul în micul dejun, avem câteva opțiuni delicioase, cum ar fi:

 - O jumătate de grapefruit cu puțină scorțișoară și miere după gust.

 - O salată cu bucățele de grapefruit, mere și nuci.

 - Un bol cu miezul de la o jumătate de grapefruit, iaurt alb sărac în grăsimi și câteva migdale.

 - O cană cu felii de grapefruit, baby spanac și nuci.

 - Un pahar cu suc proaspăt stors de grapefruit.

 - O salată cu bucățele de grapefruit, ciocolată neagră fără zahăr și kiwi.

 Contraindicații pentru grapefruit: În cazul persoanelor care iau tratament pentru inimă, grapefruitul poate anula sau poate potența efectul acestora, de aceea nu se recomandă consumul de grapefruit în acest caz. De asemenea, persoanele care au hipertensiune arterială și se află sub tratament medicamentos nu ar trebui să consume grapefruit. Nici femeile care urmează un tratament hormonal nu ar trebui să consume grapefruit.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...