Deserturi la cupe pentru sărbători

Deserturile la cupe, o tendință la modă

Deserturi la cupe pentru sărbători

 Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voastră, cât și pentru încântarea oaspeților voștri. Deserturile la cupe sunt cea mai recentă modă. Mii de patiserii și restaurante din lume le servesc, deși în realitate acest tip de desert nu este ceva nou.

 De unde vine moda de a servi deserturi în cupe sau pahare? Cine a fost prima persoană care a decis să servească un desert într-un pahar? După cum se dovedește, nu a fost un chef de patiserie care a inventat acest tip de desert sau cel puțin cine a creat acest trend. Meritul este al unui farmacist britanic pe nume James Horlink, specialist în dezvoltarea suplimentelor nutritive pentru sănătatea nou-născuților. În 1873, londonezul s-a mutat în Statele Unite pentru a deschide, împreună cu fratele său, o fabrică a acestor suplimente pe bază de cereale, iar ceea ce a început ca produs sub formă de terci a ajuns să fie comercializat și sub formă de shake, înghețată și, în final, celebrele deserturi în pahare.

Citește mai mult:Deserturi la cupe pentru sărbători

Prajitură de migdale: delicioasă și nutritivă

Migdalele, beneficii și valori nutriționale

Prajitură de migdale: delicioasă și nutritivă Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gustare sănătoasă între mese, dar și ca desert. Precum majoritatea fructelor uscate, migdalele susțin sănătatea cardiovasculară, fiind recomandat consumul a 5-10 migdale zilnic.

 Putem consuma migdalele ca atare sau le putem folosi în diverse rețete nutritive. De fapt, migdalele sunt un ingrediente indispensabile pentru o amplă diversitate de deserturi. De asemenea, din migdale se prepară și popularul lapte de migdale, o băutură vegetală delicioasă și foarte nutritivă care este recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, intoleranță la lactoză și inclusiv celor care nu consumă produse de origine animală. Totodată, migdalele conțin apă și fibre fiind ideale – de exemplu- pentru combaterea cazurilor de constipație. În plus, migdalele sunt în special bogate în magneziu, un mineral care pe lângă alte funcții importante, ajută la echilibrarea nivelelor de zahăr din sânge.

Citește mai mult:Prajitură de migdale: delicioasă și nutritivă

Rețete de sosuri dulci pentru deserturi

 

Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi

Rețete de sosuri dulci pentru deserturi

 Ce ar fi să încerci să servești desertul tău preferat cu un sos dulce? Îți propunem în acest articol câteva rețete delicioase de sosuri dulci pentru deserturi care le conferă o aromă diferită și unică.

 Sosurile sunt întotdeauna opțiuni unice pentru a însoți o amplă diversitate de rețete, cum este cazul, de exemplu și al sosurilor calde, ideale pentru a fi servite împreună cu preparate din carne, pește sau paste. Sau sosurile reci, care sunt în special recomandate pentru salate și platourile reci, iar un bun exemplu în acest sens este faimosul sos de castraveți și iaurt proaspăt, care este cunoscut în Turcia sub numele de cacik și în Grecia ca tzatziki.

Citește mai mult:Rețete de sosuri dulci pentru deserturi

Deserturi rapide și sănătoase

 

Deserturi sănătoase pentru întreaga familie

Deserturi rapide și sănătoase Există multe rețete de deserturi ușor și rapid de preparat în casă, care în plus sunt sănătoase pentru întreaga familie. După o masă importantă sau o ocazie specială, este savuros să avem un desert care să ne încânte, mai ales dacă este sărac în grăsimi și calorii, dacă se înlocuiește zahărul rafinat cu alte alternative sănătoase și se folosesc alimente integrale.

 Majoritatea acestor deserturi conțin fructe și alte ingrediente care au un conținut redus de grăsimi, cum sunt produsele lactate și cremele cu 0% grăsimi. De asemenea, când se prepară un desert cu ciocolată, acesta este cel mai bine să conțină ciocolată neagră cu un conținut de minim 70% cacao, pentru a fi atât sănătos, dar și sărac în calorii.

Citește mai mult:Deserturi rapide și sănătoase

Biscuiți cu castane și ciocolată

 

Beneficiile castanelor comestibile

Biscuiți cu castane și ciocolată Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt un aliment ideal pentru această perioadă a anului, deoarece datorită bogăției lor nutriționale oferă organismului toți acei nutrienți esențiali de care avem nevoie cu precădere în sezonul rece, care ajută la prevenirea asteniei de toamnă.

  Castanele comestibile sunt un aliment caracteristic sezonului rece. Castanul este un arbore care aparține familiei fagaceelor și originar din clima temperată a emisferei nordice.

Citește mai mult:Biscuiți cu castane și ciocolată