Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya

 

Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya

Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya Cu siguranță ați auzit de anumite capacități extraordinare pe care le au locuitorii din munții Himalaya. De exemplu, mulți dintre ei depășesc vârsta de 100 de ani, având o sănătate perfectă, atât fizică, cât și mentală. Speranța de viață din anumite țări și regiuni precum Tibet, Butan, Nepal și India este într-adevăr fantastică.

 Ați dori să cunoașteți care sunt secretele anti-îmbătrânire din Himalaya? Iată-le prezentate în cadrul acestui articol:

 

                Remedii “anti-age” versiunea naturală

O întrebare legitimă este următoare: oare ce fac bărbații și femeile din Himalaya ca să trăiască mai mult de un secol? De unde obțin “elixirul tinereții”? Cum evită bolile și durerile de tot felul? Sunt multe întrebări de acest gen, însă răspunsul este unul singur: aceste populații care sfidează timpul profită din plin de darurile Mamei Natură. Dacă acestora le adăugăm faptul că trăiesc în regiuni muntoase protejate contra poluării, avem deja tabloul complet pentru a înțelege secretele lor.

 De asemenea, există diferite produse naturale care cresc în jurul munților Himalaya și care se folosesc pentru protejarea sănătății și prelungirea duratei de viață. Locuitorii din aceste regiuni le folosesc zilnic și sunt exemple vii că acestea dau rezultate.

Spuneți adio insomniilor cu Ashwagandha

 Ashwagandha este o plantă asiatică pe care populația tibetană o folosește de secole. Aceasta ajută la obținerea unui somn regenerant și tratează insomniile. Așa cum se știe, o odihnă adecvată este esențială pentru a menține tinerețea atât a corpului, dar și a minții. Un studiu realizat recent asupra ashwagandhei a demonstrat că un consum de 100mg din pulberea acestei plante chiar înainte de a merge la culcare este foarte eficientă în cazul persoanelor care au dificultatea de a adormi. Pe lângă aceasta, ashwagandha se mai utilizează pentru a reduce nivelele de cortizol și menținerea sub control a stresului.

Mențineți sănătatea inimii cu rodii

 Rodiile oferă multe beneficii pentru sănătate, însă mai ales pentru inimă. Știința modernă a demonstrat că rodiile, care se găsesc din abundență pe platourile din Himalaya, conțin substanțe naturale care susțin sănătatea inimii. Se pare că sucul proaspăt de rodii are de trei ori mai multe beneficii pentru sănătatea noastră decât ceaiul verde, de exemplu. Doar 60 de grame de rodie, consumate zilnic, sunt suficiente pentru îmbunătățirea sănătății inimii.

Adăugați 20 de ani de viață cu fructele de goji

 Fructele de goji sunt unul din principalii factori care ajută populația tibetană să trăiască cu 20 ani mai mult decât alte popoare. Aceste fructe miraculoase sunt bogate în fier și în vitamina C, care ajută corpul să absoarbă fierul. Fructele de goji au cel mai mare conținut de antioxidanți dintre toate alimentele de pe planetă, conform scalei ORAC. De asemenea, fructele de goji au fost folosite timp de mii de ani în medicina chineză pentru creșterea nivelului de energie și eliberarea hormonilor în organism. Fructele de goji cresc capacitatea corpului de a înfrunta stresul și contribuie la menținerea unei stări generale sănătoase, atât a minții cât și a memoriei.

Vindecați anxietatea și depresia cu arborele de santal

 Având o aromă specifică picantă, arborele de santal a fost utilizat timp de secole pentru reducerea stresului  și pentru eliminarea anxietății și a depresiei. Indienii aplică uleiul esențial de santal în zona celui de-al treilea ochi (în centrul frunții) înainatea unei meditații profunde. Uleiul de santal sau pasta de santal (obținută dintr-un amestec de apă și pulbere de santal) are un efect calmant atât asupra corpului, cât și a minții.

Calmați stomacul cu cardamom

 Dacă vă confruntați cu tulburări stomacale, crampe abdominale sau flatulență sau dacă doriți să calmați tractul digestiv și să îmbunătățiți digestia după masă, atunci folosiți o plantă specializată pentru aceasta: cardamomul. Alte proprietăți vindecătoare ale acestei plante foarte folosite în bucătăria orientală sunt: stimulează poftei de mâncare, protejează stomacul, combate diareea și colicile, împrospătează respirația, are efecte afrodisiace, este stimulent și revigorant, previne cancerul de colon și este un analgezic puternic. Presărați 1 linguriță din acest condiment măcinat în ceai sau în cafea și consumați cu 10 minute înainte de mese.

Îngrijiți pielea cu cătină

 Cătina este recunoscută de medicina moderna datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire, mai ales când este vorba de regenerarea pielii. Originar din Nepal, acest arbust are fructe de culoare portocalie sau roșii, foarte bogate în antioxidanți și care stimulează regenerarea celulară a pielii și protejează contra daunelor provocate de razele ultraviolete ale soarelui.

 Cătina conține substanțe vindecătoare antioxidante și omega 7, un reîntineritor al pielii mai mult decât faimos. Pentru a avea o piele strălucitoare, doamnele pot folosi cu încredere o cremă hidratantă care să conțină cătina ca ingredient principal. Pe de altă parte, uleiul pur din cătină este de asemenea foarte util pentru prevenirea și reducerea vergeturilor și a celulitei.

Vindecați pielea cu frunzele de Neem

 Locuitorii din Himalaya obișnuiesc să aplice cataplasme cu frunze de neem pentru vindecarea rănilor. De asemenea, uleiul din frunzele arborelui de neem este utilizat în Asia de mai bine de 2.000 de ani. Pe lângă faptul că au efecte pozitive și estetice, frunzele de neem au proprietăți astringente și cicatrizante, se folosesc pentru tratarea diabetului și a gutei, contracarează simptomele malariei și a pneumoniei, ameliorează durerile provocate de artrită și artroză și sunt un relaxant muscular foarte puternic.

Impulsionați metabolismul cu sarea de Himalaya

 Această sare specială de culoare roz nu este tratată industrial și este 100% sare, naturală, nerafinată, fără aditivi și fără adaos de iod. Sarea de Himalaya menține un nivel optim de apă în organism, care este esențial pentru funcționarea optimă a proceselor metabolice și pentru activitatea eficientă a celulelor. Tododată, cristalele de sare de Himalaya intervin activ în procesul de digestie și facilitează o absorbție mai bună a nutrienților în organism.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...