5 alimente care întăresc sistemul imunitar

 

Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație

5 alimente care întăresc sistemul imunitar Se spune că suntem ceea ce mâncăm, tocmai de aceea, este cel mai bine să-i oferim corpului nostru alimente cât mai sănătoase și mai naturale care să îl ajute să fie puternic și să se protejeze de diverse probleme de sănătate care ar putea apărea. Este esențial să adăugăm în dieta noastră unele alimente de bază care să ne ajute să avem un sistem imunitar capabil să facă față tulburărilor de sănătate.

 De exemplu, datorită conținutului lor bogat de betacaroten, morcovii ne ajută să ne întărim sistemul natural de apărare și să luptăm contra radicalilor liberi și de asemenea, reduc probabilitatea de a ne confrunta cu probleme coronariene.

 Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corpul îl folosește pentru a combate cauzele problemelor de sănătate, precum bacterii sau virusuri, precum și pentru a vindeca bolile sau tulburările de sănătate. Iată în acest articol 5 alimente foarte ușor de procurat și care ne sunt de un real ajutor pentru a ne întări sistemul imunitar. Consumate cu regularitate, aceste alimente pot face minuni pentru sănătatea noastră.

1. Usturoiul

 Usturoiul conține alicină, care este un compus foarte eficient pentru întărirea sistemului imunitar și care ne protejează de diverse infecții și bacterii. Cercetătorii au descoperit că 1 mg de alicină are puterea a 15 unități standard de penicilină. Usturoiul conține peste 200 de tipuri de ingrediente biologic-active, precum şi vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime și este o sursă bună de seleniu și minerale.

 Oamenii de știință britanici au efectuat un experiment pe 146 de persoane, iar jumătate dintre aceștia au primit extract de usturoi, iar cealaltă jumătate a primit un placebo. După un an de experiment, s-a constatat că persoanele care primiseră extractul de usturoi au avut de două ori mai puține probabilități de a se îmbolnăvi de gripă decât cei care luaseră remediul placebo.

 Usturoiul poate fi folosit pentru tratarea infecțiilor gâtului și intestinale și pentru cicatrizarea tăieturilor, însă este eficient și pentru eliminarea grăsimilor, precum lămâia. Usturoiul este totodată un remediu foarte bun pentru tratarea pe cale naturală a hipertensiunii arteriale și a problemelor cardiovasculare în general.

 În plus, usturoiul este un foarte bun depurativ și îmbunătățește funcționarea ficatului și a rinichilor. Pentru a beneficia de toate proprietățile excepțional ale usturoiul, acesta trebuie consumat crud, zdrobit în prealabil, pentru a elibera alicina.

2. Morcovii

 Morcovii fac parte din familia betacarotenilor, care ne ajută prin creșterea numărului de celule capabile să lupte contra infecțiilor și sunt o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la eliminarea radicalilor liberi. În plus, betacarotenul este cunoscut că reduce probabilitățile de a suferi de probleme cardiace.

 O jumătate de cană de morcovi cruzi furnizează de patru ori mai mult decât cantitatea zilnică recomandată de vitamina A și în plus, conține cantități semnificative de fibre (necesare pentru un bun tranzit intestinal și prevenirea problemelor digestive), vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, mangan, fier, potasiu și cupru. Tocmai de aceea morcovii sunt considerați o adevărată comoară pentru sănătatea noastră.

 Una dintre modalitățile cele mai recomandate de consum este sucul de morcov proaspăt preparat, care păstrează intactă toată gama de vitamine şi săruri minerale pe care această legumă le conţine. Astfel, în cura cu suc de morcovi, se pot bea 200 ml de suc zilnic, dimineața, înainte de masă, timp de trei săptămâni, cu pauză de o săptămână.

3. Pepenele roșu

 Pe lângă faptul că este un fruct foarte bogat în apă, pepenele roșu ne furnizează cantități mari de glutation și de licopen care sunt foarte benefice pentru sistemul imunitar. Glucationul este un antioxidant care ne ajută să combatem infecțiile, iar la rândul său, licopenul bioactiv este util în lupta contra bolilor cardiace și a anumitor tipuri de cancer și previne degenerarea maculară și orbirea.

4. Ciupercile

 Ciupercile sunt un aliment important pentru întărirea sistemului imunitar. Unele studii medicale recente au demonstrat că ciupercile cresc producerea globulelor albe, cele care combat bolile și infecțiile. Ciupercile champignon (Agaricus bisporus), care sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, oferă semnificative beneficii sănătății noastre. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci champignon au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui.

 Datorită faptului că există o mare varietate de ciuperci, acestea se pot prepara în diverse moduri și pot fi adăugate în salate, în sosuri, în supe, tocănițe, etc.

5. Iaurtul

 Iaurtul este unul din alimentele esențiale dintr-o dietă sănătoasă, iar sistemul imunitar beneficiază din plin dacă îl consumăm în mod regulat. Este important să amintim aici că iaurtul este un probiotic natural, carea ajută la proliferarea bacteriilor benefice de care are nevoie corpul nostru pentru a se bucura de o stare de sănătate optimă. În plus, unele studii medicale au demonstrat că acele persoane care au suficiente probiotice în corp, își reduc până la jumătate perioada de îmbolnăvire și convalescență în cazul gripei și a răcelii.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...