11 băuturi detoxifiante

 

11 băuturi detoxifiante

11 băuturi detoxifiante Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, pot genera o supra-încărcare a funcțiilor organismului uman, care devine suprasolicitat și trebuie să elimine toxinele care pot cauza diferite tipuri de boli. Corpul are capacitatea naturală de a elimina o mare cantitate de deșeuri și toxine care provin din alimentație sau care sunt cauzate de poluare; totuși, atunci când corpul este prea încărcat, are nevoie de un impuls pentru a se detoxifia.

 Detoxifierea corpului este o modalitate eficientă de a-l curăța, regenera și reîntineri pentru ca acesta să-și poată îndeplini în mod adecvat funcțiile. Chiar dacă o alimentație echilibrată și obiceiurile sănătoase pot sprijini procesul natural de detoxifiere, putem de asemenea să luăm în considerare câteva băuturi sănătoase care, datorită proprietăților lor benefice, sunt recomandate pentru detoxifierea corpului. Vă prezentăm în acest articol cele mai bune băuturi detoxifiante:

 

1. Sucul de morcovi

 Sucul de morcovi este o sursă bogată de antioxidanți, vitamina A și minerale. Sucul de morcovi ajută la eliminarea substanțelor toxice din corp și de asemenea facilitează eliminarea paraziților intestinali, combate problemele digestive și constipația. Datorită concentrațiilor ridicate de betacaroten pe care le are, sucul de morcovi poate contribui la prevenirea îmbătrânirii premature a organelor interne și a pielii.

 Totodată, efectul diuretic al morcovilor îi recomandă ca fiind remediul perfect pentru curățarea rinichilor, prevenirea retenției de lichide și dizolvarea calculilor renali. Dacă doriți să faceți o cură cu suc de morcovi, se recomandă consumul a 200 ml de suc zilnic, dimineața, înainte de masă, timp de trei săptămâni, cu pauză de o săptămână.

 În plus, sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formațiunilor ulceroase gastro-intestinale, previne dezvoltarea tumorilor și are un aport important în menținerea structurii dinților. Pentru mineralizarea organismului, creşterea imunităţii şi a rezistenţei la infecţii este indicat consumul a 100-300 ml de suc pe zi, de preferat dimineaţa pe stomacul gol.

 

2. Sucul de mere

 Sucul de mere se caracterizează prin conținutul său bogat de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, care sunt de un real folos pentru detoxifierea corpului, fiind bogat în vitamina A, B, si vitamina C, minerale (fier, potasiu, magneziu, fosfor, siliciu, calciu) şi fitonutrienţi. O cură cu suc de mere ajută eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului, având efecte detoxifiante și pentru rinichi, colon și vezica biliară.

 Puteți realiza cura cu suc de mere, timp de o săptămână, timp în care puteți consuma câte patru căni de suc pe zi (un litru). Este recomandat să faceti câte o singură cană de suc, pentru a-l consuma imediat, deoarece acesta se oxidează foarte repede. Sucul de mere nu se va consuma în timpul mesei, ci înainte sau cu 2 ore după masă. 

 

3. Apa cu lămâie

 O băutură sănătoasă care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică este binecunoscuta apă cu lămâie. Acest remediu natural ajută la realizarea unei digestii bune, stimulând eliminarea toxinelor acumulate în corp și facilitând expulzarea acestora prin intermediul tractului digestiv.

 Lămâile sunt un agent purificator și alcalinizant al organismului. Deși lămâile conțin acid citric, în corpul acesta devine alcalin și ajută la alcalinizarea sângelui. Sucul de lămâie ajută de asemenea la eliminarea mucozităților în exces din corp, de aceea se recomandă persoanelor cu probleme respiratorii și celor care suferă de astm. Lămâile mai ajută la reducerea inflamației din corp, extrăgând acidul uric din articulații. Beți în fiecare dimineață apă pură în care ați stors sucul de la o lămâie și veți observa în scurt timp efectele sale detoxifiante asupra corpului.

 

4. Sucul de ananas

 În ceea ce privește ananasul, puține alimente sunt la fel de benefice pentru sistemul digestiv și pentru creier. Sucul de ananas este o băutură delicioasă, răcoritoare și sănătoasă este ideală pentru curățarea corpului, stimularea eliminării toxinelor și combaterea în mod eficient a retenției de lichide. Sucul de ananas conține enzime, vitaminele C și B1, care sunt responsabile de detoxifierea eficientă a întregului organism. De asemenea, datorită bromelinei și enzimelor naturale pe care le conține, ananasul îmbunătățește nivelele de serotonină și ne oferă o stare de bună-dispoziție.

 

5. Sucul de portocale

 Sucul natural de portocale se caracterizează prin conținutul său ridicat de vitamina C, minerale și betacaroten, care determină eliminarea substanțelor toxice din corp și ajută la prevenirea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Totodată, consumul regulat de suc de portocale poate atenua fluctuațiile dispoziţiilor psihice şi mentale şi ajută la combaterea pe cale naturală a stărilor depresive şi a anxietăţii.

 

6. Sucul de aloe vera

 Sucul de aloe vera nu are un gust foarte plăcut, dar este foarte nutritiv. Acest suc este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la eliminarea toxinelor și la regenerarea corpului. Consumat în mod regulat, acest suc întărește sistemul imunitar. De asemenea, sucul de aloe vera este un bun remediu anti-inflamatoriu și un foarte bun hidratant celular și are proprietăți analgezice. Datorită vitaminelor din complexul B prezente în sucul de aloe vera, acesta poate ajuta la tratarea eficientă a durerilor gastrice sau digestive.

 

7. Sucul de varză crudă

 Cu toate că sucul de varză nu pare o băutură prea atractivă, se recomandă să-l încercați, deoarece este o sursă semnificativă de vitamina C și aminoacizi esențiali care ajută la purificarea corpului și la eliminarea toxinelor. În plus, nutrienții din sucul de varză pot acționa ca un remediu anticancerigen natural, prevenind de asemenea ulcerele stomacale sau problemele cu colonul. Varza roșie în special, este un ingredient care ajută la protejarea ficatului și la prevenirea diverselor boli cronice.

 

8. Sucul de sfeclă roșie

 Unul dintre sucurile detoxifiante prin excelență este sucul de sfeclă roșie. Acest suc este o sursă bogată de minerale, vitamine și antioxidanți care purifică organismul și ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi.  Sucul de sfeclă roșie este o băutură puternică ce combate senzația corp greu și umflat, contribuie la curățarea ficatului, combate retenția de lichide și îmbunătățește capacitatea organismului de a arde grăsimile corporale în exces. În plus, sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale anticancerigene.

 

9. Ceaiul verde

 Ceaiul verde se caracterizează prin conținutul său ridicat de antioxidanți care ajută corpul să combată radicalii liberi. Consumul regulat de ceai verde determină atât eliminarea substanțelor toxice din organism, cât și prevenirea îmbătrânirii premature. Cercetătorii au arătat că componentele din ceaiul verde reglează expresia proteinelor implicate în procesul inflamației, a motilității celulare și angiogenezei și de asemenea s-a demonstrat asocierea dintre consumul de ceai verde și o reducere a riscului de cancer (inclusiv cel ovarian și de sân).

 Ceaiul verde sub formă de frunze este alegerea cea mai bună. Cel mai recomandat și mai sănătos este ceaiul verde sub formă de frunze, vărsat, decât ceaiul verde la pliculețe, care nu este așa intens. Se pot consuma 3 căni de ceai verde zilnic, însă nu mai târziu de ora 18.

 

10. Ceaiul de ghimbir

 Ceaiul de ghimbir este o altă băutură naturală pentru a detoxifia și a curăța corpul. Această băutură are de asemenea un efect calmant și relaxant atât pentru corp, cât și pentru minte. Consumat în mod frecvent, ceaiul de ghimbir ajută la reglarea florei intestinale și la menținerea unei digestii bune. Pentru a prepara ceai de ghimbir se folosesc următoarele ingrediente:

 - 1 rădăcină de ghimbir proaspăt

 - 1 lămâie

 - miere de albine după gust

Preparare:

 - Puneți apa la fiert, iar până când aceasta ajunge la punctul de fierbere, tăiați ghimbirul în bucățele mai mici sau dați-l pe răzătoare.

 - Stoarceți sucul de lămâie și amestecați-l într-o cană cu ghimbirul. Vărsați apa caldă în cană, iar când se răcește, îndulciți ceaiul cu puțină miere de albine.

 

11. Ceaiul de mentă

 O cană de ceai de mentă consumată zilnic poate marca o diferență asupra stării de sănătate, deoarece ajută la eliminarea toxinelor și restaurează echilibrul natural al colonului. În plus, ceaiul de mentă ajută la controlarea iritabilității nervoase și este ideal pentru a ne relaxa deoarece ameliorează simptomele de stres și anxietate. Potrivit cercetătorilor, menta are efecte vasodilatatoare care determină reducerea frecvenței durerilor de cap. Totodată, consumul de ceai de mentă este un foarte bun tratament de prevenire a bolilor gastrice.

 

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...