Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș?

 

Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș?

Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș? Una dintre cele mai înrădăcinate tradiții ale românilor este împrumutarea lucrurilor necesare bebelușilor în primele luni și ani de viață. Cu siguranță că avem vecine, prietene, verișoare sau alte cunoștințe care la rândul lor sunt mămici și au copiii mai mari. Astfel, pentru a nu mai cheltui o grămadă de bani pe cărucior, pătuț, hăinuțe și alte accesorii, tinerele mămici preferă să împrumute unele din aceste lucruri. Însă nu întotdeauna aceasta se dovedește a fi o idee bună. De cele mai multe ori, această practică, a împrumutatului, se dovedește a fi chiar periculoasă pentru bebeluși. Să vedem ce lucruri se pot împrumuta și ce accesorii trebuie cumpărate pentru a evita situațiile neplăcute.

Citește mai mult:Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș?

Cum stimulăm imaginația și creativitatea copilului?

 

Stimularea imaginației și creativității copilului

Cum stimulăm imaginația și creativitatea copilului? Copilul mic trebuie să aibă activități din cele mai diverse și mai variate, nu trebuie să fie pur și simplu lăsat să se joace într-un colț al camerei sau să stea cu orele la televizor ori la laptop, la desene ori la reclame care, fie ele cât de educative, tot nu îi pot stimula așa cum se cuvine imaginația și creativitatea. Pe măsură ce crește, activitățile sunt din ce în ce mai diverse, iar în afara orelor de școală ori de grădiniță, copilul trebuie să fie și acasă extrem de stimulat cu activități interesante și educative.

Citește mai mult:Cum stimulăm imaginația și creativitatea copilului?

Vizitele la familiile cu nou-născuți – reguli de bază

 

Vizitele la familiile cu nou-născuți – câteva reguli de bază

Vizitele la familiile cu nou-născuți – reguli de bază Dacă aveți o cunoștință, o rudă sau o prietenă ce a născut recent și vreți să vedeți cel mai mic membru al familiei și aveți cele mai bune intenții în această privință, trebuie să știți că există câteva reguli de bază pentru aceste vizite. Nu sunt vizite protocolare, dar trebuie să țineți cont de câteva reguli de bun simț care se aplică în cazul familiilor cu bebeluși.

 

Fiți punctual!

 Dacă vă anunțați vizita, de comun acord cu părinții, la o anumită oră, spre exemplu ora 17, nu întârziați mai mult de un sfert de oră și nu veniți mai devreme cu jumătate de oră doar pentru că erați în zonă... Părinții îi cunosc programul de masă și de somn, de baie, poate și de colici, al celui mic și s-ar putea să nimeriți în cele mai neplăcute momente atunci când nu respectați ora de vizită.

Citește mai mult:Vizitele la familiile cu nou-născuți – reguli de bază

Imunizarea naturală a organismului copiilor

 

Imunizarea naturală a organismului copiilor

Imunizarea naturală a organismului copiilor Imunizarea copilului este un subiect extrem de controversat. În vreme ce unii medici sfătuiesc părinții să nu dea copilului siropuri de imunitate, fie ele si naturale, din plante, alții prescriu astfel de siropuri, prafuri, complexe de vitamine, cu mare lejeritate. Ce este de făcut în această situație? Cum se poate imuniza cu o mai mare ușurință organismul copilului, fără a apela la trucuri ”sintetice”? Cât de necesară este imunizarea organismului copilului împotriva răcelilor și a altor afecțiuni?

 

Cât de importantă este imunizarea copilului?

 Copiii, îndeosebi odată cu înscrierea în colectivitate, de exemplu la cămin, creșă ori grădiniță, trebuie imunizați. Organismul lor fragil este supus răcelilor, a gripelor, a altor afecțiuni de natură gastrică, pe care le pot lua cu mare ușurință de la ceilalți copii.

Citește mai mult:Imunizarea naturală a organismului copiilor

Idei pentru pachețelul de la școală

 

Idei pentru pachețelul de la școală

Idei pentru pachețelul de la școală Cele trei mese principale ale unei zile și gustările sănătoase sunt esențiale pentru creșterea armonioasă și dezvoltarea copilului. De aceea, înainte de a alege metoda ”pachețelului cu bani” pentru copilul dumneavoastră la școală, gândiți-vă la sănătatea lui. Din păcate, copiii sunt mai încântați de gustări din cele mai nesănătoase, chipsuri, snacks-uri, dulciuri sau sandvișuri de la fast-food-uri, sucuri acidulate, decât un fruct ori un sandviș sănătos. De aceea, dragi părinți, un moment important al zilei este pachețelul de la școală. Iar un sandviș fad consumat zi de zi poate strica buna dispoziție și apetitul copilului. De aceea, vă oferim idei din cele mai ingenioase pentru pachețelul școlarului.

Citește mai mult:Idei pentru pachețelul de la școală