Cum poți înlocui Nutella

 

Nu ai Nutella? Nicio problemă! Iată cum o poți înlocui

cum poti inlocui nutella

 Dacă vrei să te bucuri de deliciosul gust al Nutellei și ai rămas în pană sau dacă prețul său ți se pare a fi prea mare îți venim în ajutor cu cinci variante gurmande cu care poți înlocui Nutella fără probleme.

 

Varianta cu miere.

 Un deliciu cu un gust intens care combină ciocolata cu mierea, adică două ingrediente ideale pentru micul dejun. Iată cum trebuie să procedezi. Ai nevoie de 150 de grame de ciocolată mărunțită. Pune pe foc apoi 10 cl de smântână lichidă cu 80 de grame de zahăr pudră. Varsă apoi preparatul peste ciocolată, amestecând cu energie. Mai pune și 3 linguri de miere și 20 de grame de unt și gata.

Citește mai mult:Cum poți înlocui Nutella

Trucuri pentru o cină sănătoasă şi rapidă

 

Trucuri pentru o cină sănătoasă şi rapidă

trucuri pentru o cina sanatoasa si rapida

 Este ora cinei şi nu ai pregătit nimic? Copiilor le este foame? Tu eşti obosită? Rezistă tentației de a comanda ceva de mâncare. Poți prepara o masă sănătoasă şi rapidă fără prea multe bătăi de cap.

 

Diminuează glucidele.

 Limitează-te la o porție sau două de glucide. O porție este echivalentă cu o jumătate de ceașcă de paste, de cartofi sau de orez. O ceașcă este deci echivalentă cu două porții.

 

Gândește-te la proteinele slabe.

 Cel mai bine ar fi să consumi carne de curcan în loc de carne de vită sau pui fără piele în loc de pui fript. Tofu, leguminoasele şi creveții sunt şi ele surse bune de proteine.

Citește mai mult:Trucuri pentru o cină sănătoasă şi rapidă

Mănâncă echilibrat, mănâncă cât mai colorat!

 

Bucătăria vegetală este plină de culoare

mananca echilibrat mananca cat mai colorat

 Te-ai săturat de supele care au o culoare nedefinită? Sau de farfuriile triste cu aceleași feluri de mâncare, feluri care nu te mai atrag deloc? De niște deserturi terne și mate? O veste bună - culoarea nu lipsește atunci când vine vorba despre bucătăria vegetală.

 Iată un mic ghid pentru cela mai colorate farfurii care pe lângă faptul că îți vor ridica moralul, îți vor face și plinul de vitamine.

 

De ce ai nevoie de culoare în farfurie?

 Se spune că întâi și întâi mâncăm cu ochii. Un fel de mâncare atractiv din punct de vedere vizual este cel care îți trezește apetitul și care te face să salivezi.

 Din aceste motive ar trebui să încerci să explorezi culorile naturale și vegetale care vin cu cea mai variată alimentație. Iată care sunt culorile de care ai nevoie la tine în farfurie.

Citește mai mult:Mănâncă echilibrat, mănâncă cât mai colorat!

Diferitele tipuri de uleiuri în bucătărie

 

Diferitele tipuri de uleiuri în bucătărie

diferitele tipuri de uleiuri in bucatarie

 Ulei de măsline, de rapiță, de nuci sau de argan…. Uleiurile ocupă un loc foarte important în bucătărie. Și printre numeroasele varietăți de uleiuri de pe piață, s-ar putea să te simți puțin cam pierdut. Iată mai multe cuvinte despre ele pentru a deveni un adevărat specialist.

 

Ce trebuie să știi despre uleiuri.

 - uleiurile conțin un procent de 100% lipide. Deci nu există un ulei care conține mai puține calorii decât celălalt.

 - dacă în timpul preparării, un ulei scoate fum, acest lucru înseamnă că devine toxic. Și în afara compușilor cancerigene, aceste uleiuri își mai pierd și din valorile nutritive.

Citește mai mult:Diferitele tipuri de uleiuri în bucătărie

Alternative la orez și la paste

 

8 alternative la orez și la paste

alternative la orez si la paste

 Dacă ai mereu de ales între paste și orez și dacă te-ai săturat deja de ele, ar fi cazul să descoperi secara, meiul, amarantul, sorgul, alacul, quinoa, bulghurul sau orzul.

 

Alacul.

 Alacul este o cereală asemănătoare cu grâul. Este și o cereală celebră pentru savoarea sa de nuci și cel mai adesea se numește și caviarul cerealelor. Alacul cu boabe mari se folosește pentru pâine, în timp ce cel cu bob mic este ideal pentru orez pilaf sau risotto. Cel cu boabe mici este ideal pentru persoanele care au intoleranță la gluten.

Citește mai mult:Alternative la orez și la paste