Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată

 

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar

Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ușura durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este de asemenea un stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi, care includ:

 - Gingerolul

 - Paradolul

 - Shagaolul

 - Zingerolul

 S-a demonstrat că antioxidanții fenolici, care sunt metaboliți din plante și care se găsesc în întregul regn vegetal, au un rol foarte important contra bolilor cauzate de stresul oxidativ, precum bolile cardiace, atacul cerebral și cancerul. Tocmai de aceea se afirmă că printr-un consum zilnic de legume și fructe proaspete, de preferat sub formă crudă, se pot preveni atât bolile cardiace cât și cancerul.

 Cercetări medicale au stabilit faptul că ghimbirul are virtuți antiproliferative, ceea ce indică faptul că acesta ar putea acționa ca un agent chimiopreventiv.  Un studiu publicat în British Journal of Nutrition (Revista britanică de nutriție) a demonstrat, se pare că pentru prima oară, activitatea in vitro și in vivo a ghimbirului contra cancerului, ceea ce sugerează faptul că acesta ar putea fi cu adevărat eficient pentru tratarea cancerului de prostată.

 

Cum poate ajuta extractul de ghimbir la combaterea cancerului de prostată?

 Acest studiu a demonstrat că extractul de ghimbir exercită efecte inhibatorii asupra creșterii și dezvoltării celulelor umane în cazul cancerului de prostată.  Extractul de ghimbir:

 - Deteriorează progresia ciclului celular;

 - Deteriorează capacitatea reproductivă celulară;

 - Modulează ciclul celular;

 - Modulează moleculele care reglează apoptoza (moartea celulară);

Autorii acestui studiu medical afirmă:

 “În mod evident, alimentarea orală zilnică cu 100mg/kg de extract de ghimbir pentru fiecare kilogram de greutate corporală a inhibat creșterea și dezvoltarea xenogrefelor PC-3 la cobai cu aproximativ 56%, așa cum s-a demonstrat prin măsurătorile efectuate asupra volumului tumorii.

 Conform datelor determinate prin metode de inmunotransfer și substanțe imunohistochimice, țesutul tumoral al cobailor tratați (cu extract de ghimbir) a demonstrat o reducere a proliferării și o apoptoză generalizată (moarte celulară) în comparație cu grupul de control.  Cel mai important aspect în acest caz este acela că extractul de ghimbir nu a exercitat niciun tip de toxicitate detectabilă în condiții normale.”

 

Alte beneficii pentru sănătate pe care le oferă ghimbirul

 Se consideră de asemenea că antioxidanții fenolici (menționați la începutul articolului) au anumite proprietăți anti-inflamatorii și analgezice asemănătoare medicamentelor anti-inflamatorii fără steroizi, iar cercetările medicale mai recente au confirmat acest lucru. Într-un studiu realizat în anul 2010, s-a descoperit că ghimbirul era un analgezic eficient pentru durerea cauzată de exercițiile fizice.  În acest caz, s-a determinat faptul că ghimbirul crud este în mod cert mai eficient decât ghimbirul expus la căldură, reducând durerea cu 25% în 24 de ore.  Mai mult decât atât, în ultimul deceniu, cercetătorii au descoperit că ghimbirul oferă de asemenea mari beneficii cardiovasculare prin:

 - Prevenirea aterosclerozei

 - Diminuarea nivelelor de colesterol

 - Prevenirea oxidării lipoproteinelor de slabă densitate (LDL)

 Deoarece în prezent cancerul și bolile cardiace sunt în fruntea listei de mortalitate, asigurați-vă că includeți în dieta zilnică alimente care ajută la prevenirea și combaterea bolilor grave, iar fără nicio îndoială ghimbirul este unul dintre aceste alimente.  Într-un studiu efectuat pe animale, cobaii care au primit 250 de micrograme de extract de ghimbir pe zi, pe o perioadă de 10 săptămâni, au avut următoarele efecte benefice exprimate în procente:

44% în reducerea leziunilor aterosclerotice aortice

29% în reducerea colesterolului

33% în reducerea

colesterolului LDL

(colesterolul rău)

27% în reducerea trigliceridelor

52% în reducerea colesterolului VLDL

Reducerea oxidării LDL

 

Importanța menținerii unei prostate sănătoase

 Cancerul de prostată este unul din cancerele cele mai obișnuite în rândul bărbaților, afectând unul din șase bărbați. Cancerul de prostată este de asemenea a doua cauză de deces – din cauza cancerului –la bărbați.  Totuși, oricât de grav ar părea, rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani la bărbații având cancer de prostată este, în mod surprinzător, de 100%, iar rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 10 ani este de 91% conform American Cancer Society (Societatea americană pentru studiul cancerului).  Termenul “rata relativă de supraviețuire” ar putea garanta o explicație.  Conform explicațiilor din Wikipedia:

 "... rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani descrie procentajul pacienților bolnavi care trăiesc timp de cinci ani după ce boala lor a fost diagnosticată…Spre deosebire de rata absolută de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani, rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani ar putea fi egală sau chiar mai mare cu 100% dacă pacienții având cancer au aceeași rată de supraviețuire sau uneori chiar mai mare decât populația în general. În general, acest tipa poate apărea dacă pacienții având cancer sunt vindecați…"

 Cu toate acestea, datorită faptului că prevalența cancerului de prostată este foarte ridicată, este important ca toți bărbații să acorde atenție sănătății prostatei, inclusiv bărbații cu vârsta sub 60 de ani.  

 Bărbații mai în vârstă de 70 de ani au o probabilitate de 50/50 de a avea o prostată mărită, boală cunoscută sub numele de hiperplazie prostatică benignă (HPB este prescurtarea sa în engleză).  Această boală nu este același lucru ca și cancerul de prostată.  Din păcate tratamentul convențional pentru această boală include medicamente.  Unele dintre aceste medicamente vă pot face mai mult rău decât bine, iar unele dintre ele au o etichetă de avertizare care menționează faptul că dacă suferiți de hiperplazie prostatică benignă, medicamentul ar putea crește riscul de cancer sau ar putea determina apariția unei forme de cancer mai agresive.

 

Cum să mențineți o funcționare optimă a prostatei și să preveniți apariția cancerului de prostată?

 - Alimentația este un factor care poate avea un mare impact asupra sănătății prostatei.  Este foarte indicat să consumați cât mai multe alimente organice (crude de preferință), inclusiv plante și condimente proaspete precum ghimbirul. Asigurați-vă că limitați consumul de carbohidrați precum zahărul/fructoza pe cât de mult posibil, cu scopul de a vă menține nivelele de insulină optime, ceea ce vă va ajuta să reduceți riscul apariției cancerului în general.  Alimentele foarte procesate sau carnea prăjită, produsele lactate pasteurizate și grăsimile trans sunt relaționate cu o creștere a riscului de cancer și ar trebuie evitate în alimentație.

 - Grăsimile trans (Grasimile trans sunt considerate de specialiștii din medicină drept cel mai periculos tip de grăsimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL). Grăsimile trans sunt folosite la prepararea alimentelor procesate pentru a ajuta la prelungirea prospețimii și termenului de garanție a acestora. Mici cantități de grăsimi trans se formează de asemenea în anumite tipuri de alimente de origine animală, precum carnea de vită, de miel și lactatele grase. Alimentele în care se găsesc grăsimi trans și care trebuie evitate cât se poate de mult sunt următoarele: margarina și smântâna pentru gătit, prăjiturile, biscuiții, fursecurile, aluatul congelat de plăcintă sau pizza, chifle pentru hamburgeri, ciocolata de băut tip instant, alimentele prăjite (gogoși, cartofi prăjiți, carne pane), snacksuri, popcorn pentru microunde, chipsuri, napolitane, bomboane și produsele semi-preparate congelate.

 Există de asemenea o serie de terapii nutriționale specifice care sunt în mod particular benefice pentru a evita sau pentru a trata cancerul de prostată.

  •  - Includeți în dieta zilnică alimentele care ajută la menținerea sănătății prostatei: Alimentele care favorizează sănătatea prostatei includ fructele și legumele bogate în antioxidanți, vitamine, carotenoide și licopen.  Un studiu realizat în anul 2009 a demonstrat că roșiile, conopida, brocoli și ceaiul verde sunt în mod particular benefice contra cancerului de prostată.
  •  - Încercați palmierul pitic american (Saw Palmetto): Literatura medicală a înregistrat mai mult de 100 de studii clinice despre palmierul pitic american, sănătatea prostatei și o mai mică incidență a cancerului de prostată.  Utilizarea palmierului pitic american înainte de a recurge la medicamente, merită să fie luată în considerare. Conform doctorului Moerck, folosirea palmierului pitic american în combinație cu semințele de dovleac sau cu licopenul ar putea fi o combinație chiar mai puternică.
  •  - Optimizați-vă nivelele de vitamina D: puteți realiza în mod ideal aceasta prin intermediul expunerii pielii la lumina solară naturală. (Pielea sintetizează de asemenea sulfatul de vitamina D, ceea ce ar putea explica multiplele beneficii pe care le aduce vitamina D sănătății, astfel încât expunerea la soare este în mod real forma ideală de vă optimiza nivelele de vitamina D și de a obține beneficii asupra sănătății în general.)  Numeroase teste medicale au sugerat faptul că vitamina D ar putea fi unul din factorii cei mai puternici relaționați cu un risc mai scăzut de apariție a cancerului de prostată.

     - În prezent există mai mult de 800 de studii științifice care confirmă legătura dintre deficiența de vitamina D și multiplele tipuri de cancer, inclusiv cancerul de prostată. De exemplu, conform unui studiu realizat în 2005, bărbații având nivele de vitamina D mai ridicate au avut o probabilitate de 50% de a dezvolta forme agresive de cancer de prostată decât bărbații care aveau nivele mai slabe de vitamina D. Alt studiu publicat acum doi ani, a descoperit faptul că bărbații având nivele de vitamina D mai ridicate, aveau de șapte ori mai puțin probabilitatea de a muri din cauza cancerului de prostată decât cei care aveau nivele mai scăzute.

     - Verificarea nivelelor de vitamina D din sânge poate fi făcută cu ajutorul unei simple analize de sânge. Un nivel mai mic de 20ng/ml este considerat o stare serioasă de deficiență, ceea ce crește riscul de cancer de sân și de prostată.

     - Valoarea optimă necesară este situată între 50-70ng/ml. Totuși, cercetările medicale sugerează faptul că menținerea unui nivel ușor mai ridicat decât cel de 70-100ng/ml ar putea fi foarte util pentru prevenirea apariției cancerului. Dacă nu vă puteți expune la soare în mod regulat, atunci puteți opta pentru folosirea suplimentelor orale de vitamina D3. Luați în considerare faptul că, atunci când utilizați suplimente, verificarea regulată este chiar mai importantă decât în mod normal, având scopul de a vă asigura că valorile de vitamina D din corp se încadrează pe un nivel terapeutic.
  •  - Luați în considerare folosirea unui supliment de vitamina K2: S-a descoperit alt nutrient care oferă protecție contra cancerului de prostată, respectiv vitamina K2. Vitamina K este una din vitaminele pe care ar trebui să o luați serios în considerare deoarece multe persoane nu obțin suficientă vitamina K2 din alimentele consumate zilnic.
  •  - Faceți în mod regulat exerciții fizice: A practica în mod regulat exerciții fizice este esențial pentru sănătate în general, iar în prezent multe studii medicale au subliniat faptul că exercițiul fizic este un element fundamental pentru prevenirea și tratarea cancerului.  

Verificați-vă nivelele de testosteron

 Contrar a ceea ce se crede, regenerarea nivelelor de testosteron la bărbații în vârstă nu determină apariția cancerului de prostată - din contră.  Conform unei cercetări foarte minuțioase efectuată de Dr. Abraham Morgentaler, MD, autorul cărții “Testosterone for Life”, (Testosteron pentru viață), bărbații având nivele de testosteron mai scăzute sunt cei care au un risc mai mare de cancer.

 Ca și concluzie, cancerul de prostată este o boală care poate fi ținută sub control, dacă realizați modificările necesare și adecvate în stilul dumneavoastră de viață. La modul ideal, ar trebui să acordați o atenție specială sănătății prostatei din timp, evitând să așteptați până la vârsta de 60 de ani pentru aceasta. Includeți în stilul dumneavoastră de viață recomandările anterioare care vă pot fi de mare folos pentru a preveni apariția problemelor la prostată.

Sursa: Ayurvedic Medica

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...