Arhanghelul Gabriel

 

Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu

arhanghelul gabriel

 Îngerul care apare în picturile vechi, îngenunchiat în faÈ›a Fecioarei Maria È™i care îi oferă acesteia un crin este arhanghelul Gabriel, al cărui nume semnifică “Dumnezeu este puterea mea” sau “forÈ›a lui Dumnezeu”. Arhanghelul Gabriel este unul dintre cei trei arhangheli pe care îi menÈ›ionează Biblia. Gabriel este menÈ›ionat de asemenea È™i în Talmud (un text fundamental al iudaismului). Unul din rolurile sale cele mai importante, pe lângă cea de vestitor divin, este acela de a-i fi dictat Coranul profetului Mohamed.

 Arhanghelul Gabriel, împreună cu arhanghelul Mihail, este unul din îngerii cei mai importanÈ›i atât în religiile abrahamice cât È™i în cadrul spiritualității moderne sau New Age. Împreună cu arhanghelul Mihail, arhanghelul Gabriel ghidează, susÈ›ine, inspiră È™i protejează fiinÈ›ele umane care aspiră sincer să-l cunoască pe Dumnezeu.

 

Care sunt atributele arhanghelului Gabriel și ce semnifică?

 Arhanghelul Gabriel este întotdeauna reprezentat în rolul său de mesager divin, pentru că el este cel care aduce vestea întrupării Fiului lui Dumnezeu. Imaginea sa reprezintă puritatea È™i care este simbolizată prin intermediul veÈ™mintelor sale albe È™i imaculate, a crinului sau a unui buchet de crini È™i a aspectului său delicat.

 Floarea pe care arhanghelul Gabriel o dăruieÈ™te Fecioarei Maria reprezintă puritatea, virginitatea, inocenÈ›a, iubirea pură È™i armonia, virtuÈ›i pe care le manifestă atât acest arhanghel sublim cât È™i Fecioara Maria. Plecăciunea pe care o face odată cu transmiterea veÈ™tii divine către Sfânta Fecioară este simbolul umilinÈ›ei È™i a rolului său de servitor al lui Dumnezeu.

 VeÈ™mintele sale albe È™i pure mai simbolizează transparenÈ›a È™i limpezimea spiritului, calități sublime ale unei adevărate fiinÈ›e de lumină. Acestea reprezintă deopotrivă o comunicare spirituală impecabilă.

 În unele ocazii, arhanghelul Gabriel este reprezentat cu o trompetă. Textele biblice afirmă că arhanghelul Gabriel va vesti prin sunetul trompetei sale ziua Judecății Finale pentru a trezi sufletele adormite. Uneori acest rol îi este atribuit È™i arhanghelului Mihail, însă atât în artă cât È™i în literatură, cel responsabil să vestească această zi prin trompetă este aproape întotdeauna arhanghelul Gabriel.

 Se afirmă că arhanghelul Gabriel îi inspiră pe artiÈ™ti, cântăreÈ›i, dansatori, poeÈ›i, scriitori È™i pe orice tip de creatori care cultivă puritatea. De aceea, Gabriel mai este reprezentat adeseori cu un pergament sau cu un condei în mână. Arhanghelul Gabriel le conferă tuturor artiÈ™tilor inspiraÈ›i abilitatea de a comunica lumii talentele È™i înzestrările lor specifice.

 

Arhanghel Gabriel, patronul mijloacelor de comunicare

 Arhanghelul Gabriel este considerat patronul tuturor mediilor de comunicare datorită rolului său binecunoscut de mesager. El inspiră fiinÈ›ele umane în comunicaÈ›iile de orice tip È™i este de asemenea de mare ajutor în cazul unui blocaj de comunicare cu cineva într-o situaÈ›ie dată. Cu toate că fiinÈ›a umană îÈ™i menÈ›ine liberul arbitru când decide ceea ce va comunica È™i modalitatea în care va realiza aceasta, arhanghelul Gabriel este cel responsabil să o ghideze în cazul comunicării etice È™i responsabile față de semenii săi.

 

Arhanghelul Gabriel, patronul sălilor de naștere

 Datorită rolul său de mesager al naÈ™terii Fiului lui Dumnezeu, arhanghelul Gabriel mai este asociat cu nou-născuÈ›ii È™i cu copiii în general. Una din responsabilitățile sale specifice este de a instrui sufletele în timpul sarcinii, pentru a-È™i putea accepta corpul ca fiind un instrument care îi va ajuta să-È™i îndeplinească misiunea personală pe acest pământ. Arhanghelul Gabriel le instruieÈ™te de asemenea pe sufletele întrupate să nu uite că adevărata lor esență este cea divină. LecÈ›ia majoră pe care arhanghelul Gabriel o transmite sufletelor care vin în această lume este aceea că ele îÈ™i creează destinul prin intermediul gândurilor. În momentul naÈ™terii, arhanghelul Gabriel le însoÈ›eÈ™te pe mame în sala de naÈ™teri pentru a-i ajuta pe îngerii păzitori să primească noile suflete È™i să le asiste în primele lor momente în această lume.

 

Reprezentant al purității în toate expresiile sale

 Arhanghelul Gabriel reprezintă înainte de toate puritatea în toate aspectele sale: ca gând, ca faptă, ca aspiraÈ›ie, ca intenÈ›ie. Gabriel ghidează emoÈ›iile È™i sentimentele pure care conduc fiinÈ›a umană spre trăirea bunătății È™i a iubirii divine. Acest arhanghel intervine în faÈ›a lui Dumnezeu pentru ca fiinÈ›ele umane să-È™i poată menÈ›ine sau să-È™i regăsească inocenÈ›a, puritatea È™i bucuria pe care au trăit-o în primii ani de viață. În clipa morÈ›ii, când sufletul îÈ™i părăseÈ™te înveliÈ™ul fizic È™i se reîntoarce la starea sa originară, el este asistat de arhanghelul Gabriel care îi va arăta calea mai departe. De la început până la final, arhanghelul purității divine ghidează fiinÈ›a umană spre iubirea necondiÈ›ionată È™i totală a creatorului său, Dumnezeu.

Ziua în care este sărbătorit Sfântul Arhanghel Gabriel este 24 martie.

Categorie:

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

ÃŽngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumuseÈ›ea copleÈ™itoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcÈ›iile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu È™i noi.  Noi suntem fiinÈ›e lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obÈ›ii ceea ce îÈ›i doreÈ™ti în viață  Pentru a obÈ›ine ceea c...

Atrage abundenÈ›a prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenÈ›ei prin ajutor angelic  Dacă conÈ™tientizezi c...

Cum putem comunica cu Ã…

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  DorinÈ›a de a comunica cu înger...

Atrage abundenÈ›a È™i p…

  Atrage abundenÈ›a È™i prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  AbundenÈ›a este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oÈ™tilor cereÈ™ti ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență È™i …

  Ce este abundenÈ›a?   Dacă gândindu-te la abundență te gândeÈ™ti...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

ÃŽngerii, prietenii noÈ…

  Îngerii ne învață È™i ne ghidează către ÎnÈ›elepciune  Te-ai &...