Thailanda - Tara surasului

 

Thailanda - Țara surâsului

thailanda tara surasului

 Plaje de vis, gastronomie subtilă, palate și temple misterioase, amabilitatea thailandezilor, toate acestea sunt atuuri extraordinare ale acestui minunat ținut. Foarte ospitalieri, thailandezii sunt mai ales renumiți pentru surâsul cu care te întâmpină, ca și vizitator. În inima Asiei, căldura, zgomotul, mirosul aerului extrem de fin și de dulce, agitația orașului mereu în mișcare, vă vor fermeca. La Bangkok, capitala Regatului Thailandei, se află un centru turistic cu o reputație extraordinară printre străini.

 

Atmosferă Science Fiction

 Centrul orașului vă va duce mai mult ca sigur cu gândul la un film SF, la un decor fantezist, în care bogații trăiesc mai presus de poluare, la ultimele etaje ale zgârie-norilor, în vreme ce săracii, își cunosc locul în societate… Pentru a vă cumpăra o simplă poșetă ori un suvenir, puteți lua Skytrain-ul, trenul aerian, care merge din magazin în magazin la înălțimea unui turn de control.

Acesta este prea scump totuși pentru săracii care își văd de viața lor jos de tot… Pe stradă, o grămadă veselă și un adevărat mozaic uman – vânzători de papaya, călugări creștini, cerșetori, maseuze, toți își văd de viața lor extrem de agitată. La nivelul solului, se poate călători în tuk-tuk, tricicletele cu motor ce se strecoară ușor printre mașini. Să mergem mai departe, în atmosfera SF a orașului, până ajungem aproape de râul Chao Phraya, de unde vaporașele cursă preiau turiștii. După câteva zeci de minute de cursă și croazieră, ajungeți la cartierul Universității, la porțile Marelui Palat Regal.

 

Bucătăria thailandeză

 Aproape în orice anotimp al anului, în Thailanda, din motive de latitudine geografică, apusul soarelui are loc undeva în jurul orei 18, acela fiind momentul cel mai potrivit pentru a lua masa. Bucătăria thailandeză este renumită, fiind cea mai bună din lume, un adevărat festival de savori delicate – supele cu citronella și piper, curry ul roșu cu frunze de bergamotă, curry-ul verde cu busuioc, fructele de mare cu ghimber, spuma de crab cu lapte de cocos… Un festin regal la prețuri mici, în restaurantele mici sau în cele cu servire princiară în unul din palatele din oraș.

 

Plaja thailandeză…

 V-ați săturat de gazele de eșapament, de poluare, de agitație? Atunci este momentul să părăsiți orașul și să mergeți spre sudul Thailandei, în insulele paradisiace. Una dintre aceste insule rămâne o destinație de vis, indiferent de anotimp și circumstanțe, și anume Koh Samui. Turiștii obosiți se pot odihni într-un mic sat de pescari situat în mijlocul unei plaje sălbatice și liniștite, în Bo Phut. În serile cu lună plină, câteva mii de turiști și localnici se adună pe plajă pentru Sărbătoarea Lunii Pline, în insula Phagan. Fie că vă prăjiți sub cocotier, explorați natura sălbatică, sau vă plimbați prin orașul aglomerat, deplasarea este foarte simplă, chiar și pentru cineva care nu a pășit niciodată aici, și atmosfera este caldă, primitoare, veți fi primit cu un zâmbet cald de către localnici pe unde v-ați duce.

Categorie:

Mai poți citi din Destinații exotice

Thailanda - Tara surasu…

  Thailanda - Țara surâsului  Plaje de vis, gastronomie subtilă, palate și te...

Myanmar, Thailanda

  Myanmar, o destinatie must have pentru anul 2014  Myanmar, vechea Birmanie, se pare ...

Paphos, Cipru

  Paphos, Cipru  O veche legendă spune că in Paphos s-a născut Afrodita, zeița iub...

Kyrenia, Cipru

  Kyrenia, Cipru  Cipru este una din insulele cele mai vizitate mai ales în sezo...

Ibiza, Spania

  Ibiza, insula care nu doarme niciodata  Nu degeaba Ibiza este cunoscută ca și insu...

Insula Phuket,Thailanda

  Insula Phuket, o vacanta exotica  Vă doriți o vacanță într-o destinație e...