Shake-uri pentru un plus de optimism

 

Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine

Shake-uri pentru un plus de optimism Pentru a ne bucura de un mic dejun energizant nu este necesar să mâncăm în exces la prima masă a zilei. Este suficient să includem în micul dejun ingredientele adecvate, iar o modalitate ideală de a ne începe ziua este profitând de alimentele capabile să ne îmbunătățească starea de spirit.

 În realitate, aceste alimente potențează anumiți hormoni care ne ajută să ne simțim bine, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. În plus, aceste alimente ne oferă nutrienții adecvați pentru întreaga zi.

 Îți prezentăm în acest articol trei rețete de shake-uri delicioase și pline de vitamine care te ajută să îți începi ziua cu optimism.

 

Shake de căpșuni și polen

 - Acest minunat shake, compus din căpșuni, polen și banane îți va ajuta corpul să primească un puternic aport de antioxidanți și de compuși care îți vor crește nivelele de endorfine și te vor ajuta să ai o stare de bună-dispoziție. Iată câteva date interesante despre ingredientele acestui shake:

 - Căpșunii sunt bogate în fenoli, un tip de compuși care inhibă enzima ciclooxigenază relaționată cu durerea. Astfel, căpșunii sunt un remediu perfect natural care combate inflamațiile și acționează într-un mod similar cu ibuprofenul.

 - Bananele, pe de altă parte, conțin triptofan, un aminoacid care se transformă în organismul nostru în serotonină, un tip de hormon care este asociat cu starea de bună-dispoziție și fericire.

 - Polenul de albine este un aliment energizant și este foarte bogat în diverși nutrienți, de exemplu conține: 28 minerale, 11 enzime, 12 vitamine și 14 acizi grași.

Ingrediente:

 - 10 căpșuni

 - 1 banană

 - 1 linguriță de miere (7,5 g)

 - ½ linguriță de polen de albine (3 g)

 - 1 pahar de apă sau de un lapte vegetal la alegere (200 ml)

Preparare:

 - În primul rând vom spăla bine căpșunii și îi vom tăia în jumătate. Vom tăia de asemenea banana în bucăți mici pentru a facilita procesarea cu blenderul.

 - Vom adăuga în vasul blenderului un pahar de apă, căpșunii, banana, o jumătate de linguriță de polen și mierea.

 - Toate ingredientele se procesează până se obține o băutură omogenă, iar în sezonul cald se pot adăuga cuburi de gheață. Este un shake delicios și o adevărată bombă” de energie.

Shake de pepene galben, ananas și scorțișoară

 Acest shake pe bază de pepene galben, ananas și scorțișoară este o idee fantastică pentru a începe ziua cu optimism. Iată beneficiile pe care ni le oferă ingredientele acestui shake exotic:

 - Dacă veți consuma acest shake pe bază de pepene galben timp de o săptămână, corpul va fi purificat de toxine, iar sistemul nervos va funcționa fără stres. Acest fruct este bogat în vitaminele din complexul B, ceea ce înseamnă că reglează în mod natural sistemul nervos.

 - În ceea ce privește ananasul, puține alimente sunt la fel de benefice pentru sistemul digestiv și pentru creier. Datorită bromelinei și enzimelor naturale pe care le conține, ananasul îmbunătățește nivelele de serotonină și ne oferă o stare de bună-dispoziție.

 - Scorțișoara este un condiment terapeutic prin excelență. Scorțișoara combate inflamația, favorizează detoxifierea organismului, iar uleiurile sale esențiale stimulează starea de bună-dispoziție.

Ingrediente:

 - 100 g de pepene galben, orice varietate doriți

 - 2 rondele de ananas (crude, nu din conservă)

 - ½  banană

 - 1 linguriță de scorțișoară pulbere (5 g)

 - 1 linguriță de miere (7,5 g)

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 - Vom tăia aproximativ 100 de grame de pepene galben în porții mai mici și vom tăia două rondele de ananas proaspăt. Bananele sunt întotdeauna ideale pentu a obține o băutură care să ne îmbunătățească starea de dispoziție.

 - Adăugați în vasul blenderului un pahar de apă, o jumătate de banană, pepenele galben, ananasul, lingurița de miere și scorțișoara.

 - Procesați câteva minute până obțineți o băutură omogenă. La fel ca în cazul primei rețete de shake, dacă veți consuma acest shake pe bază de pepene galben timp de o săptămână, corpul va fi purificat de toxine, digestia va fi îmbunătățită, iar sistemul nervos va funcționa fără stres.

 

Shake de ciocolată neagră, cicoare și nuci

 Iată o rețetă foarte savuroasă pentru a începe ziua cu un plus binevenit de energie. Câteva informații despre ingredientele acestui shake delicios:

 - Știm cu toții că problema consumului de ciocolată în general este atunci când nu se consumă o ciocolată pură, cu cel puțin 70% cacao. Ciocolata care conține lapte, zahăr și diverse umpluturi este un aliment excesiv caloric.

 - Ciocolata neagră pură este o sursă bogată de vitamine. Pe lângă antioxidanți, ciocolata conține și alți compuși puternici de origine vegetală, inclusiv anandamida, numită astfel după termenul sanscrit "ananda," care poate fi tradus prin "fericire" și care este un neurotransmițător din creier care blochează temporar senzațiile de durere și de anxietate. Cafeina și teobromina din ciocolată se pare că produc nivele mai ridicate de energie fizică și de agilitate mentală. În total, s-au evidențiat aproximativ 40 de beneficii diferite pentru sănătate în cazul unui consum regulat de ciocolată neagră.

 - Cicoarea este un înlocuitor de succes al cafelei. Cicoarea are proprietăți energizante și susține funcțiile digestive, însă nu conține cofeină. Tocmai de aceea, persoanele care nu au voie să consume cofeina sau cărora nu le este indicată cofeina, pot înlocui cu succes cafeaua de dimineață cu o o băutură din cicoare.

Ingrediente:

 - 1 lingură de ciocolată neagră pură pentru deserturi (10 g)

 - O cană preparată de cafea de cicoare (1 lingură de cafea de cicoare la 200 ml apă)

 - 2 nuci

Preparare:

 - Prima dată vom topi cele 10 grame de ciocolată neagră, pe baie de aburi. Odată ce ciocolata este lichidă, o vom adăuga în blender împreună cu cafeaua de cicoare.

 - Dacă dorim ca această băutură să fie mai cremoasă, putem adăuga o jumătate de banană. Vom procesa bine acest amestec cu blenderul până când ingredientele se vor omogeniza. Apoi se varsă conținutul într-o cană și se poate decora cu câteva bucățele de nuci. Acest shake, pe lângă faptul că are o aromă unică, este ideal pentru a începe ziua cu optimism și energie.

Categorie: