Alimente care te ajută să ții cancerul departe

 

Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului

Alimente care te ajută să ții cancerul departe Alimentația poate să devină unul din cei mai buni aliați ai tăi, atât pentru a lupta contra proliferării celulelor canceroase, cât și pentru a ne proteja organismul și a diminua riscurile de a suferi din cauza cancerului.

 Pentru a diminua riscul de a suferi din cauza anumitor tipuri de cancer, este foarte important să aduci elementele necesare celulelor pentru ca acestea să se bucure de o stare cât mai bună de sănătate, dar și pentru ca acestea să aibă capacitate de a rezista în fața celulelor canceroase care le pot deteriora.

 Pentru acest lucru este mai mult decât indispensabil să adopți un program de alimentație echilibrat în care să introduci alimente bogate în compuși antioxidanți și în molecule care și-au demonstrat efectul lor pozitiv asupra acțiunii contra radicalilor liberi.

 

 Este evident bineînțeles, că până în prezent nu s-a reușit să se demonstreze că alimentele te pot apăra 100% de cancer sau că nici un studiu științific nu afirmă faptul că regimul alimentar poate să prevină foarte eficient această boală cronică.

 Dar unele alimente care sunt pline de antioxidanți, de vitamine și de compuși fito-chimici, au un efect protector contra celulelor maligne.

 Și foarte multe persoane nu sunt conștiente de efectele benefice ale unui bun regim alimentar asupra organismului. Din aceste motive, în acest articol vei descoperi care sunt cele nouă alimente care te ajută să ții cancerul departe.

 

Broccoli

  Broccoli este o legumă verde celebră în întreaga lume și o sursă foarte bună de sulforafan și de izotiocianate, compuși care ar putea ajuta la stoparea proliferării celulelor maligne, una din primele etape de manifestare a cancerului.

 Un studiu recent realizat de Universitatea din Oregon a ajuns la concluzia că sulforafanul are o acțiune anti-cancer care poate omorî într-o maniera foarte selectivă celulele canceroase, fără să fie afectate însă cele sănătoase.

 Leguma broccoli te poate ajuta deci să diminuezi simptomele următoarelor tipuri de cancer:

 - cancerul de prostată;

 - cancerul de colon;

 - cancerul de sân;

 - cancerul hepatic;

 - cancerul oaselor;

 - leucemia;

 - cancerul de piele;

 - cancerul la vezică.

 

Roșia

 Roșia este o altă legumă celebră care se folosește peste tot în bucătărie. Roșia se caracterizează prin nivelul său ridicat de licopen, o substanță care permite reducerea incidenței diferitelor tipuri de cancer.

 Nivelul său ridicat de antioxidanți este cel care poate inhiba acțiunea radicalilor liberi, molecule care pot genera mai multe problema atunci când se acumulează.

 Anumiți compuși precum licopenul sau tomatina ar putea diminua riscul de a suferi din cauza cancerului de plămâni, de prostată sau de ovare.

 

Nucile

 Se pare că două porții de nuci consumate zilnic pot ajuta la diminuarea în mod semnificativ a riscului de a suferi de cancer de prostată. După mai multe studii realizate s-a ajuns la concluzia că nivelul ridicat de acizi grași omega 3, de antioxidanți și de fitosteroli pot duce la încetinirea dezvoltării celulelor canceroase, ceea ce împiedică și dezvoltarea lor mai rapidă.

 

Ceaiul verde

 Ceaiul verde este un excelent aliat natural care poate lupta contra diferitelor tipuri de cancer. Are un nivel ridicat de antioxidanți și o substanță EGCG care sunt responsabili de efectele anti-cancer ale acestuia.

 

Uleiul de măsline

 Uleiul de măsline are efecte benefice în dezactivarea genei care participă la dezvoltarea tumorilor la sâni. În plus, este foarte bogat în polifenoli activi care au efecte anti-trombotice și care te ajută să eviți inflamarea și disfuncțiile endoteliale.

 

Usturoiul

 Usturoiul este o sursă excelentă de polifenoli, de alicină și de quercentină care pot ajunge să neutralizeze substanțele cancerigene și care pot inhiba proliferarea celulelor canceroase.

 

Fructele roșii mici

 Consumul lor aduce corpului o cantitate deloc de neglijat de acid elagic și de antocianine foarte eficiente în stoparea proliferării celulelor canceroase. Murele, cireșele, zmeura, coacăzele sau merișorul sunt surse de compuși antioxidanți capabile să stopeze impactul negativ al radicalilor liberi.

 

Rodia

 Rodia este un fruct foarte bogat în antioxidanți, excelent pentru a reduce riscul de a suferi din cauza cancerului de sân și de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase.

 

Peștele albastru

 Pe lângă faptul că poate ameliora sănătatea cardiovasculară, consumul de pește gras este legat de diminuarea riscului de a contracta diferite tipuri de cancer, mai ales de colon, de prostată sau de sân. Consumă deci cât mai mult ton, hering, sardine sau somon.

Categorie: