Beneficiile consumului de zmeura

 

Beneficiile consumului de zmeură

Beneficiile consumului de zmeura

 Aroma inconfundabilă, gustul răcoritor acrișor dar și dulceag, vedeta sezonului cald este zmeura. Și nu numai pentru că este gustoasă, ci este și foarte sănătoasă. Zmeura are foarte multe proprietăți benefice pentru organism dacă este consumată în stare proaspătă. Este suficient să vă delectați cu aroma plăcută a zmeurei și să vă bucurați de efectele benefice asupra sănătății dvs. Zmeura este bogată în fibre, fier, potasiu, celuloză, pectină, tanini și vitaminele B1, C, PP, și este recomandată pentru un spectru larg de afecțiuni.

 

Zmeura întărește imunitatea

 Zmeura are un conținut ridicat de vitamina C, și așa cum bine știm, Vitamina C are proprietatea de a întări sistemul imunitar și de a grăbi procesul de vindecare a bolilor și virozelor. Se recomandă de asemenea să se consume siropuri preparate la rece de zmeură, fără fierberea fructului, pentru ca efectul să fie unul minunat. Zmeura este un aliat minunat și în caz de febră.

 

Zmeura are efect antibacterian

 Taninii din zmeură au rolul de a împiedica dezvoltarea bacteriilor nocive și deoarece zmeura conține și potasiu, se dovedește a fi un aliat de nădejde împotriva infecțiilor urinare.

 

Zmeura îmbunătățește vederea

 O vedere sănătoasă este obținută și pe cale naturală. Luteina din zmeură face ca acest fruct să fie o alegere mai mult decât minunată pentru o gustare sau un desert natural, mai ales pentru că are proprietatea de a vă proteja vederea.

 

Zmeura prelungește senzația de sațietate

 Nu ezitați să includeți zmeura în dieta de slăbit și în alimentația zilnică. Zmeura are proprietatea de a încetini procesul digestiv, deoarece conține fibre și mangan, și prelungește senzația de sațietate.

 

Zmeura alină durerile menstruale

 Greu de crezut, dar zmeura este eficientă în caz de dureri menstruale, ciclu menstrual neregulat și în acest caz nu numai fructul proaspăt este indicat, ci și ceaiul de frunze de zmeur dar și mlădițele de zmeur ce se găsesc la plafar sub formă de preparate.

 

Ceaiul din frunze de zmeură

 Ceaiul din frunze de zmeură este indicat pentru afecțiunile tractului gastrointestinal, dar și sub formă de gargară pentru a combate stomatita și faringita. Acesta se prepară foarte simplu. Se toarnă o cană de apă fiartă peste o lingură de frunze de zmeură, se lasă la infuzat vreme de 10 minute, se strecoară și se adaugă mierea. Ceaiul din frunze de zmeură se servește călduț de câteva ori pe zi.