Probioticele, bacteriile binefacatoare

 

Ce sunt probioticele? De ce avem nevoie de ele?

probioticele bacteriile binefacatoare

 Probioticele sunt din ce în ce mai prezente, chiar și în spoturile publicitare. Dar ce sunt aceste probiotice? Sunt probioticele eficiente?

 Probioticele fac parte din bacteriile binefăcătoare. Prezente în organismul nostru, probioticele contribuie la menținerea sănătății și la reglarea sănătății intestinale. Probioticele îmbunătățesc digestia și cresc imunitatea organismului.

 Odată absorbite, probioticele combat un număr mare de microorganisme nefaste pentru sănătatea noastră. Probioticele atacă microbii și numeroșii agenți infecțioși. Odată ajunse în organismul nostru, probioticele au o mulțime de aporturi pozitive:

 - Probioticele contribuie la menținerea unui bun echilibru intestinal;

 - Unele probiotice au capacitatea de a întări sistemul imunitar;

 - Probioticele favorizează producția de enzime;

 - Probioticele sintetizează vitaminele;

 - Probioticele secretă substanțe antimicrobiene;

 - Probioticele inhibă creșterea și proliferarea unui număr mare de patogeni;

 - Probioticele reglează activitatea intestinală;

 

Unde putem găsi probioticele?

 Vrei să beneficiezi de toate beneficiile conferite de probiotice? Probioticele se regăsesc într-un număr mare de alimente precum:

 - Produsele lactate;

 - Iaurturi;

 - Supa miso;

 - Kimchi;

 - Miere;

 - Vin;

 - Sparanghel;

 - Kefir;

 - Castravete murat;

 Din ce în ce mai mulți fabricanți de produse alimentare adaugă probioticele la prepararea produselor. Citește eticheta. Dacă găsești următoarele ingrediente: Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium atunci poți cumpăra cu încredere produsul respectiv. conține probiotice. Vei găsi chiar și capsule care conțin aceste bacterii.

 

Sunt bune probioticele pentru sănătate?

 Probioticele au o mulțime de avantaje. Îmbunătățesc tranzitul intestinal, în funcție de doza ingerată. Sunt de un real ajutor persoanelor care suferă de constipație. Probioticele au o serie de efecte pozitive asupra anumitor boli care afectează colonul, în special sindromul intestinului iritabil sau unele boli inflamatorii cum ar fi rectolita hemoragică. Probioticele reduc simptomele de diaree și de balonare în caz de intoleranță la lactoză, previn alergiile alimentare, infecțiile tractului digestiv și sunt capabile să reducă nivelul colesterolului rău.