Dinți mai albi și respirație proaspătă în mod natural

 

Dinți mai albi și respirație proaspătă în mod natural

dinti mai albi si respiratie proaspata in mod natural

 În societatea contemporană, se pune mai mult accent pe aspectul fizic și pe fiecare detaliu pe care îl afișăm atunci când purtăm și o banală conversație cu o persoană. Totul, de la păr, până la culoarea dinților și forma unghiilor este analizat de un ochi foarte vigilent. Însă românii nu mai pun de foarte mult timp preț pe dantura lor. De cele mai multe ori, multe persoane din mediul rural și nu numai renunță la achiziționarea pastei și periuței de dinți, nu fac vizite regulate la medicul stomatolog, și sunt persoane care într-adevăr nu își curăță dinții cu lunile. De aceea, sănătatea dentară este din ce în ce mai mult adusă în prim plan prin intermediul mass-mediei pentru că o igienă necorespunzătoare danturii atrage după sine și alte probleme, precum respirația urât mirositoare, cariile, căderea dinților, etc. Putem oare să ne menținem sănătatea și igiena dentară în limite normale și în mod natural?

 

Alimente pentru dinți mai albi

 Ce alimente trebuie să consumăm pentru a avea dinți mai albi și mai frumoși? Desigur, există o gamă variată de alimente ce trebuie consumate, și altele ce trebuie evitate. Spre exemplu, una din cauzele cele mai frecvente ale dinților galbeni și ale respirației urât mirositoare sunt consumul de alcool, cafea și tutun.

Aceste vicii aduc mari prejudicii igienei orale. Așadar, în afară de folosirea pastei de dinți regulat, puteți consuma mere care curăță dinții și îi mențin albi datorită structurii abrazive, conopidă pentru că stimulează producerea salivei, lucru care împiedică placa dentară să se formeze. De asemenea, portocalele sunt ideale pentru albirea dinților. Încercați să frecați dinții cu coajă de portocală și apoi să îi spălați cu pastă de dinți. Morcovii și căpșunele au și ele proprietatea de a curăța și igieniza dantura.

 

Alte metode de albire a dinților în mod natural

 Sarea de bucătărie grunjoasă este cunoscută din cele mai vechi timpuri ca având efectul de albire a dinților, dacă aceștia sunt frecați energic cu sare, datorită efectului ei abraziv. Sarea de bucătărie înlătură tartrul și bacteriile dar dăunează smalțului dinților.

 Spălarea dinților cu sucuri naturale acide precum lămâia, portocala, oțetul, sunt remedii naturale ce ajută la igienizarea danturii și la obținerea unui zâmbet frumos.

 Pasta de căpșune obținută prin zdrobirea câtorva căpșune într-un castron se poate folosi ca și remediu naturist pentru albirea dinților. Frecați cu această pastă dinții de două ori pe zi, dar nu neglijați și igienizarea acestora cu pasta de dinți.

 Salvia ajută dinții îngălbeniți să revină la o culoare strălucitoare. Așadar, după periajul zilnic, folosiți frunze de salvie zdrobite cu care să frecați dinții.

Nu neglijați periajul zilnic și vizitele regulate la medicul stomatolog!

 

Tratamente naturiste pentru respirația urât mirositoare

 Respirația urât mirositoare are ca și cauze fumatul, consumul excesiv de alcool și de cafea, obiceiuri alimentare nesănătoase, consumarea alimentelor cu gust puternic, sau nerespectarea regulilor de igienă dentară. De asemenea, o respirație urât mirositoare mai poate indica și apariția cariilor, a gingivitei, dar și a bolilor destul de grave precum diabetul, bolile de ficat, afecțiuni gastrice sau renale, etc. Împotriva respirației urât mirositoare, este indicat să curățați zilnic limba cu bicarbonat de sodiu, acesta fiind un remediu foarte eficient deoarece schimbă Ph-ul gurii și îndată și respirația se va schimba. De asemenea, consumul de alimente verzi, de plante precum pătrunjel, mărar, pot neutraliza toxinele ce provoacă această respirație neplăcută. Pătrunjelul, menta proaspătă și arborele de ceai pot face minuni pentru respirația neplăcută. De asemenea, uleiul de mentă și semințele de chimion sunt un ajutor de nădejde pentru obținerea respirației proaspete. Mai mult decât atât, gargara și clătirea gurii cu ceai de mentă este o metodă din bătrâni care funcționează de minune, ceaiul de mentă fiind un substitut natural al apei de gură.