Sforaitul - remedii naturiste

 

Sforăitul și remediile naturiste de tratament

sforaitul remedii naturiste

 Cât este de dificil să locuim sub același acoperiș cu o persoană care sforăie. Dar și mai dificil este atunci când noi suntem persoana în cauză ce suferă de această afecțiune. Oricum ar fi, trebuie acționat rapid pentru a elimina sforăitul din viața noastră deoarece acest lucru ne afectează somnul, liniștea, odihna, și, calitatea vieții, fie că sforăim noi sau partenerul de viață.

 

Cauzele sforăitului

 Sforăitul afectează mai multe persoane decât am crede. În ziua de azi, în societatea contemporană, bărbați și femei deopotrivă au această problemă foarte apăsătoare. Sforăitul se poate produce din mai multe cauze, spre exemplu din cauza unei deviații de sept. Persoanele ce suferă de această afecțiune sforăie din cauză că aerul nu are loc să pătrundă suficient de bine prin căile nazale înguste. De asemenea, problemele nazale spre exemplu răcelile sau rinita alergică pot provoca apariția sforăitului pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Sindromul picioarelor neliniștite este o altă cauză a sforăitului. De asemenea, persoanele obeze sau supraponderale au mai mari șanse să sforăie, precum și persoanele care dorm mai mult pe spate, cu fața în sus. Amigdalele mărite și omulețul mărit sunt de asemenea altă cauză a sforăitului, iar congestia nazală, nasul înfundat, determină apariția sforăitului atât la adulți cât și la copii. Studiile medicale au dovedit însă că sforăitul poate crește riscul tensiunii arteriale, a infarctului miocardic, a accidentului vascular cerebral și al depresiei. Cum putem scăpa de această problemă supărătoare și delicată? Avem la îndemână câteva remedii naturiste care acționează de minune pentru tratarea sforăitului.

 

Remedii naturiste pentru sforait

 Înainte de a găsi remediile naturiste ce tratează sforăitul, trebuie să găsim cauzele și să încercăm să le eliminăm. Astfel, dacă una din cauzele sforăitului o reprezintă kilogramele în plus pe care le aveți, cel mai bine ar fi să încercați să aveți o dietă echilibrată și bazată pe exercițiu fizic pentru a scăpa de grăsime. De asemenea, fumatul și consumul de alcool contribuie la apariția sforăitului și poate ar fi mai bine să renunțați la aceste vicii. Mai mult decât atât, congestia nazală trebuie tratată pentru a nu vă afecta calitatea somnului iar poziția de dormit trebuie să fie alta decât cea întins culcat pe spate.

Ceaiul de urzică

 Ceaiul de urzică ajută foarte mult la ameliorarea sforăitului datorită proprietăților sale anti-alergice. Ceaiul de urzică stopează sforăitul cauzat de diverse alergii. O lingură de frunze de urzică uscate la o ceașcă de apă clocotită sunt suficiente pentru a crea o infuzie ce se poate consuma de trei ori pe zi.

Ceaiul de salvie

 Ceaiul de salvie face minuni în tratarea sforăitului. Salvia tratează congestia mucoasei nazale și a căilor respiratorii. Așadar, puteți face gargară seara, înainte de culcare cu infuzie de ceai de salvie ce se prepară din o mână de frunze proaspete la jumătate de litru de apă clocotită.

Ceaiul, amestec de plante

 Ceaiul, amestec de plante este de asemenea foarte eficient pentru tratarea sforăitului. Astfel, sunt două variante de amestec de ceai. Un tip de amestec se face din busuioc, măceș și coji de portocală uscate, în părți egale, o lingură de amestec la o cană de apă clocotită. După ce se lasă la infuzat vreme de 10 minute și se strecoară, se bea câte o cană seara. A doua variantă de ceai amestec include măghiranul, salvie și hamei și se prepară și se consumă la fel ca și în cazul primei variante de amestec.

Tinctura de pedicuță

 Tinctura de pedicuță este un remediu mai puțin cunoscut și se poate procura de la farmacii naturiste, de la plafaruri, este la îndemâna oricui și se poate consuma câte 20 de picături diluate într-un pahar cu apă înainte de culcare.

Uleiul de măsline

 Uleiul de masline face minuni împotriva sforăitului astfel că, dacă luați câteva picături înainte de culcare va reduce sforăitul substanțial.