Salata verde

 

Salata verde

salata verde

 Salata verde este un aliment pe care noi, românii îl apreciem foarte mult și îl consumăm ori de câte ori avem ocazia, mai ales acum, în anotimpul de primăvară, după ce organismul nostru a fost invadat cu tot felul de toxine pe perioada iernii. Salata verde este o adevărată binecuvântare pentru noi primăvara, deoarece are proprietatea de a detoxifia organismul și de a ne proteja de astenia de primăvară.

 

Salata verde - generalități

 Salata verde este ideală pentru detoxifierea organismului și de asemenea și pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate după sărbători. Salata verde are un gust ușor amărui datorită unor substanțe din conținutul acesteia, cu proprietăți din cele mai spectaculoase, care dau rezultate atunci când salata este consumată în mod constant și în cantități destul de mari. Salata verde conține o mulțime de substanțe nutritive, care oferă beneficii pentru sănătate consumatorilor. Așadar, salata verde conține vitaminele A, C, B1, B2 și minerale precum potasiu, fier, cupru, fosfor și molibden.

 

Cum consumăm salata verde?

 În principiu, așa cum o spune și însăși denumirea acesteia, salata verde poate fi consumată și este recomandat să fie consumată îndeosebi sub formă de salată, amestecată cu diferite alte verdețuri și cu legume din cele mai diverse precum roșii, ridichi, castraveți, ceapă verde, și cu un dressing de zeamă de lămâie și ulei de măsline. Salata verde este așadar o bombă de vitamine pentru organism dacă este consumată împreună cu alte legume, în stare crudă. Desigur, unele gospodine au găsit și alte întrebuințări ale acesteia și prepară o delicioasă supă de salată verde, care însă nu mai are aceleași proprietăți ca și salata consumată în stare crudă. Salata verde se consumă și în sandvișuri, sau în amestec cu ton sau tofu.

 

Salata - beneficii asupra sănătății

 Salata verde se recomandă persoanelor anemice ca și tonic deoarece conține o cantitate foarte mare de fier și acid folic, ce previne instalarea anemiei în timpul sarcinii, salata fiind așadar foarte recomandată femeilor gravide. De asemenea, este dovedit faptul că salata crește masa osoasă și previne osteoporoza și boala Alzheimer. Mai mult decât atât, salata verde poate trata anemia, insomnia, și durerile de cap, și în plus ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Sucul de salată verde poate crește fertilitatea la bărbați și de asemenea și potența, deoarece salata verde are proprietatea de a îmbunătății funcțiile erectile și de a preveni ejacularea precoce.

 

Cura cu salată verde

 Așa cum am menționat anterior, salata verde poate fi folosită ca un excelent adjuvant în curele de slăbit, dacă este consumată ca atare. Lăptuca, cea care se găsește din abundență în piețele noastre are o valoare nutritivă mai mare decât celelalte tipuri de salată, este sățioasă, conține fier, fibre, calciu, fosfor, iod, magneziu, betacaroten și se consumă câte cinci porții de satată verde pe zi amestecată cu pătrunjel, cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și de asemenea se poate servi și amesteca cu tofu sau ton pentru a ne detoxifia organismul și pentru a slăbi.