5 rețete de sucuri revitalizante cu țelină

 

Țelina, o legumă cu proprietăți curative

5 rețete de sucuri revitalizante cu țelină Țelina este o legumă care are multe proprietăți benefice care ne ajută să pierdem în greutate, datorită efectelor sale diuretice, dar și să ne energizăm organismul datorită conținutului său bogat în vitamine precum vitamina C, B1, B2, B6 sau B9, toate având un rol de protec­ţie contra radicalilor liberi.

 

Proprietățile țelinei

 Atât rădăcina, cât și frunzele sau rădăcina de țelină pot fi consumate în diverse preparate precum sucuri, salate, supe, etc. Țelina este un aliment depurativ, diuretic, hipocaloric, antioxidant, o sursă bogată de zinc, vitaminele A, B, C și D, magneziu și combate în mod eficient daunele cauzate de radicalii liberi.

 Una dintre proprietățile cele mai importante ale țelinei este aceea de a fi un excelent diuretic, deoarece activează funcționarea rinichilor, ajutând la tratarea problemelor precum guta, pietrele la rinichi sau insuficiențele renale. Datorită acțiunii sale diuretice, țelina elimină toxinele nocive care se acumulează în corp.

 De asemenea, diverse studii medicale au arătat că țelina are o acțiune tonifiantă asupra întregului organism și ajută la obținerea unei senzații de vitalitate și energizare. În plus, atunci când țelina se amestecă cu morcovi sau roșii proaspete, de exemplu într-o salată sau un suc, avantajele țelinei se multiplică.

 

Țelina ajută la slăbit

 Țelina este un excelent aliat în lupta contra kilogramelor în plus, deoarece este diuretică și reduce factorii de risc relaționați cu obezitatea. De exemplu, 100 grame de țelină conțin doar 16 calorii și 1,6 grame de fibre care favorizează eliminarea toxinelor din corp. În plus, țelina ne oferă magneziu și potasiu, două minerale care stimulează sistemul urinar și elimină excesul de lichid din corp.

 Vă prezentăm în acest articol 5 rețete de sucuri cu țelină care vă vor ajuta să beneficiați de toate proprietățile sale curative:

 

                5 rețete de sucuri cu țelină

 1. Suc de țelină, pere, castraveți și morcovi: Acest suc este o opțiune ideală pentru a elimina inflamația din corp și retenția de lichide care se acumulează mai ales la nivelul picioarelor. Veți avea nevoie de trei tije de țelină, două pere, doi castraveți și un morcov. Spălați și curățați toate legumele, tăiați-le cubulețe și plasați-le în blender. Adăugați puțină apă și procesați bine toate ingredientele până obțineți o băutură omogenă. Consumați-o dimineața sau între mese, întotdeauna pe stomacul gol.

 2. Suc de țelină, ghimbir și morcovi: Această băutură delicioasă este recomandată în special persoanelor care suferă de răceală sau gripă, celor care au alergii în mod constant sau suferă de febra fânului. Ingredientele necesare pentru a prepara acest suc sunt: 2 tije de țelină, 5 morcovi medii și 1 bucățică de rădăcină de ghimbir. Toate ingredientele se vor curăța și se vor tăia în rondele fine. Apoi, se vor procesa în blender cu puțină apă până se obține o consistență cremoasă. La final puteți adăuga dacă doriți, o lingură de miere. Sucul se consumă pe stomacul gol, la micul dejun sau între mese.

 3. Suc de țelină și ananas: puteți începe ziua cu acest suc sănătos și delicios, care oferă o senzație de sațietate și este un bun energizant. Pentru prepararea acestuia sunt necesare următoarele ingrediente: 1 tijă de țelină, o jumătate de cană de apă, 1 rondea de ananas proaspăt, 2 linguri de semințe de amarant (o cereală care nu conține gluten) și 4 linguri de proteine pulbere (opțional). Semințele de amarant se vor lăsa la înmuiat în apă călduță peste noapte. Țelina se taie în rondele fine, apoi se adaugă toate ingredientele (cu excepția proteinelor) în blender și se procesează până se obține o băutură omogenă. Se consumă dimineața, ca mic dejun, pe stomacul gol.

 4. Suc de țelină, morcovi și mere: Acest suc este una dintre cele mai cunoscute combinații și este indicat pentru încetinirea îmbătrânirii celulare, stimularea funcțiilor ficatului, tratarea anemiei, reducerea efectelor poluării ambientale, creșterea cantității de vitamine și proteine. Ingredientele necesare pentru două porții sunt: 1 tijă de țelină fără frunze, 1 măr, 4 morcovi și sucul de la o jumătate de lămâie. Curățați bine legumele și tăiați-le rondele. Stoarceți sucul de lămâie. Procesați în blender toate ingredientele până ce se omogenizează. Aces suc se consumă pe stomacul gol, dimineața sau între mese.

 5. Shake de țelină și portocale: aceasta este o rețetă excelentă pentru persoanele care vor să slăbească și se consumă dimineața, pe stomacul gol. Pentru a prepara acest suc sunt necesare o tijă de țelină și două portocale. Stoarceți sucul de portocale, tăiați țelina rondele și apoi procesați bine ambele ingrediente cu ajutorul blenderului. Se recomandă să se consume zilnic, timp de două săptămâni acest shake, apoi se va face o pauză de 7 zile înainte de a repeta cura.