Cele mai bune 12 laxative naturale

 

Laxative naturale

Cele mai bune 12 laxative naturale

 Constipația reprezintă o problemă destul de banală și jenantă care este cauzată de unele proaste obiceiuri, de o nutriție proastă, de unele medicamente, dar și de unele probleme legate de sistemul digestiv. Unii suferă din cauza unei constipații pasagere, alții suferă din cauza ei în mod constant.

 Dar poți apela la unele remedii naturale, la unele alimente care funcționează pe post de laxative.

 

Bananele

 Bananele sunt cei mai buni aliați ai tăi care pot regla funcțiile digestive și să trateze constipația datorită nivelului lor ridicat de fibre. O banană pe zi te va ajuta să restaurezi prețioșii electroliți de care are nevoie tractul intestinal.

 

Oțetul de cidru

 Oțetul de cidru conține acid malic, calciu și pectină, dar și acid acetic care stimulează intestinul pentru a facilita funcția lor și motilitatea lor.

 Bea pe stomacul gol un pahar cu apă în care ai adăugat 3 linguri de oțet de cidru.

 

Prunele

 Sunt o excelentă sursă de antioxidanți, vitamina A, potasiu, fier și fibre dietetice. Au proprietăți diuretice naturale deoarece vin cu bacterii benefice pentru intestine.

 

Aloe Vera

 Are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Dacă vei bea suc de aloe în fiecare zi vei reuși să scapi de constipație. Pentru asta este de ajuns dacă amesteci cristalul de aloe vera cu puțină apă și cu miere sau dacă îl folosești alături de un suc natural.

 

Fructele uscate

 Toate fructele uscate sunt bogate în fibre și în uleiuri care fac din ele niște alimente naturale foarte eficiente. Dacă vei adăuga fructe uscate regimului tău, vei evita constipația și vei păstra intestinele într-o bună stare de funcționare.

 

Ceaiul verde

 Printre toate virtuțile sale, ceaiul verde are și proprietatea de laxativ natural. Poate stimula bacteriile care sunt benefice pentru intestine, participă la reglarea funcțiilor lor și ajută la o mai bună digestie. Trebuie să bei o ceașcă de ceai verde înainte de culcare sau dimineața la trezire.

 

Apa

 Apa poate acționa și ea ca și un laxativ dacă se consumă în cantitate mare de-a lungul zilei. Apa poate să înmoaie fecalele, să faciliteze evacuarea lor și poate stimula tranzitul intestinal. Trebuie să bei deci măcar opt pahare de apă pe zi, mai ales dimineața.

 

Uleiul de cocos

 Uleiul de cocos poate favoriza digestia și funcția intestinală. Proprietățile sale fac din el un excelent calmant pentru dureri și iritațiile cauzate de hemoroizi. În plus ajută la reducerea inflamațiilor și la stimulare sistemului digestiv.

 

Cerealele integrale

 Fibrele ajută la curățarea intestinelor și la stimularea funcțiilor lor. Cerealele integrale sunt bogate în fibre, deci dacă le integrezi la tine în alimentație vei putea combate constipația în mod natural și sănătos.

 

Legumele uscate

 Au un nivel ridicat de fibre şi favorizeayă digestia. Au efecte laxative foarte eficiente pentru a trata constipația.

 

Kiwi

 Pentru a trata constipația poți consuma pe stomacul gol kiwi timp de o săptămână. Vei vedea că vei obține cele mai rapide rezultate.

 

Piperul de Cayenne

 Are proprietăți care favorizează tractul digestiv, mărind astfel fluxul de producere de enzime și sucuri digestive.