Coacăza, un super aliment anti-aging

 

Coacăza, un super aliment anti-aging

Coacaza un super aliment anti aging

 Mai puțin exotică decât celelalte fructe la modă, coacăza rămâne un fruct excepțional datorită conținutului său bogat de antioxidanți. Fructele sale, dar și frunzele sunt pline de activi indispensabili pentru a îmbătrâni cât mai frumos.

 Din punct de vedere medical, atât frunzele cât și fructele coacăzei au o mulțime de beneficii. Fructele conțin antocianine, antioxidanți extrem de puternici. Coacăza oferă o manieră plăcută și agreabilă de a te proteja de bolile cardiovasculare, de insuficiența venoasă dar și de bolile degenerative ale sistemului nervos și ale memoriei. Cât despre frunzele sale, acestea sunt bogate în crom, eficiente pentru reglarea nivelului de glicemie la persoanele diabetice dar și împotriva unor infecții bacteriene intestinale sau urinare.

 

Coacăza regenerează sistemul digestiv și tratează infecțiile urinare

 Taninii conținuți de fructele de coacăză sunt anti-infecțioase și astringența acestora va exercita o acțiune reparatoare asupra sistemului digestiv. Fructele de coacăză sunt anti-inflamatorii, asta datorită prezenței flavonoidelor și antocianinelor. Eficiența acestora a fost dovedită asupra salmonellei și stafilococului auriu. Coacăzele pot fi alternativa ideală la antibiotice. O cană de infuzie de coacăze consumată o dată pe zi, este ideală împotriva unui număr mare de afecțiuni.

 Frunzele de coacăze sunt cunoscute pentru faptul că sunt extrem de eficiente împotriva bacteriei Escherichia Coli care se instalează în intestin însă când se multiplică pot migra spre vezică și să declanșeze infecții urinare. S-a descoperit faptul că coacăzele conțin un agent antibacterian cunoscut sub numele de acid hippuric dar și o mulțime de alți compuși care contribuie la reducerea capacității bacteriei E. Coli.

 

Coacăza combate insuficiența venoasă

 Acțiunea astringentă a coacăzei asupra micilor vase capilare ale ochilor îmbunătățesc micro-circulația oculară. Aceasta întărește peretele peretele vaselor îmbunătățind impermeabilitatea și elasticitatea acestora, limitând astfel formarea edemelor. Coacăza calmează inflamațiile gurii și a gâtului. Gustul său astringent este suficient pentru a înțelege acțiunea astringentă, anti-inflamatorie și cicatrizantă a sucului de coacăze. Sucul de coacăze se poate folosi sub formă de gargară.

 

Coacăza limitează bolile cardiovasculare

 Stresul oxidativ și inflamația sunt factori cheie în declanșarea bolilor cardiovasculare. Luptând în mod eficient pe aceste două planuri, coacăza, ușor de consumat, fără efecte secundare, ar trebui introdusă în regimul oricărei persoane cu risc, în special al celor care suferă de obezitate, hipertensiune sau diabet. 2 căni de suc de coacăze pe zi timp de o lună după care de două-trei ori pe săptămână contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

 Coacăza este aliatul tău de nădejde împotriva îmbătrânirii. Aceasta luptă cu succes împotriva degenerescenței sistemului nervos.