Ce trebuie să mănânci atunci când ești răcit?

 

Alimentele care au grijă de tine când ești răcit.

Ce trebuie sa mananci atunci cand esti racit

 Iarna este de ceva vreme aici, cu tot cu arsenalul său de dureri de gât, gripe, răceli, angine,etc. Nas care curge, gât care nu te lasă să înghiți, amigdale iritate, oboseală și lipsă de energie… iată care sunt printre cele mai comune simptome ale sale. Cel mai bun remediu? O alimentație cât mai adaptată.

 Trebuie să alegi unele ingrediente anti-răceală cu niște virtuți anti-microbiene care să îți întărească sistemul imunitar, care să trateze cele mai inconfortabile simptome și care să îți ajute corpul să se pună pe picioare cât mai repede. Un indiciu? Cu siguranță că le ai deja la tine în frigider.

 

Fructe sub toate formele lor.

 Trebuie să consumi cât mai multe fructe, sub forma unor sucuri, proaspete sau șerbeturi. Fructele bogate în antioxidanți și vitamine te vor ajuta să te simți mai bine, pe lângă faptul că vin cu mai mult reconfort datorită gustului lor dulce. Dacă te doare gâtul, șerbetul poate decongestiona și calma. Este hidratant și este un aliat eficient contra febrei. Dar consumând multe fructe îți vei face și plinul de vitamina C pentru a veni în ajutorul sistemului imunitar.

 

Supă de pui.

 Un bol cu supă fierbinte este un remediu clasic dar care merge de fiecare dată. Mai adaugă și piept de pui pentru un aport de proteine care te vor ajuta să lupți mai bine contra microbilor și care vor veni cu mai multă energie pentru tine. Supa va veni și cu mineralele esențiale, păstrându-te în același timp hidratat dar și la cald. Nu ezita și mai adaugă și unele ierburi proaspete cu ar fi pătrunjelul care este bogat în vitamina C sau cimbrul care are o putere dezinfectantă.

 

Usturoi.

 Usturoiul este un aromat care este și un panaceu din punct de vedere viral. Este deci un aliment ideal de adăugat la toate felurile de mâncare atunci când simți că gripa își face apariția. Are niște virtuți anti-microbiene și este și un stimulant imunitar și va veni pentru corpul tău cu susținerea de care are nevoie dar care va parfuma foarte plăcut toate rețetele tale.

 

Ghimbirul.

 Ghimbirul este un aliment benefic pentru a scăpa de greață și alte stări de disconfort intestinal. Te mai încălzește și te dinamizează deci este un ajutor de nădejde natural atunci când suferi din cauza gripei. Îl poți folosi la supe sau la tot felul de sosuri sau se mai poate bea sub formă de ceai.