Culorile sunt cele care îți fac un mare bine

 

Culorile sunt cele care îți fac un mare bine

Culorile sunt cele care iti fac un mare bine

 La fel ca și în cazul sunetelor, al mirosurilor și al savorilor, culorile sunt cele care au un real impact asupra stării noastre de bine. Iată unele mici exerciții și sfaturi legate de culori care te vor ajuta să descoperi unele senzații pozitive neașteptate.

 

Portocaliu tonifiant.

 Portocaliul este culoarea hainelor călugărilor budiști, un simbol al purității. Trebuie să vizualizezi această culoare și să o așezi pe abdomen, exact dedesubtul buricului. Aici de află al doilea centru de energie al tău pe care japonezii îl numesc hara. Acest centru de energie se află în legătură cu senzualitatea ta, cu emoțiile tale și cu abdomenul tău. Trebuie să îți imaginezi o lumină portocalie care să se răspândească repede prin abdomen cu care să te impregnezi, cu ea și cu vibrația sa pozitivă. Și resimte beneficiile acestei cromoterapii.

 

Albastrul liniștitor.

 Este de ajuns să te uiți o clipă la culoarea albastră și să te simți instant relaxat/ă. Vei regăsi foarte repede un anumit calm interior. Albastrul este culoarea care corespunde cu chakra de la gât, un organ al expresiei și al comunicării. Deci trebuie să fii atent la gât și să vizualizezi culoarea albastră. La fel ca și marea sau ca și cerul azur care te va ajuta să nu mai fii crispat/ă. În acest fel vei reuși să te exprimi mai ușor, mai liber și mai sigur/ă pe tine.

 

Verdele care te umple de energie.

 Verdele este culoarea primăverii și a naturii. Este cel care simbolizează speranța, renașterea și care corespunde chakrei inimii dar și a plămânilor. Trebuie să îți imaginezi mental cum te plimbi într-o preerie, cum contemplezi natura primitoare care te liniștește și care te umple de energie. Te vei simți bine și în siguranță. trebuie să îți lași plămânii să se umple de pace, de calm și să fii iubitor și plin de compasiune față de cei din jur.

 

Violetul meditativ.

 Trebuie să fii atent la mijlocul capului, mai ales la nivelul frunții, un punct pe care indienii îl numesc al treilea ochi. Este centrul inconștientului, al intuiției și al percepției extra-senzoriale, chakra meditației. Trebuie deci să vizualizezi culoarea mov, să o așezi în mijlocul frunții și să îi lași lumina și vibrația să se răspândească la nivelul frunții. Gândurile îți vor deveni mai calme și imaginația va zburda și ea câteva momente.

 

Albul purificator.

 Albul reprezinta puritatea, seninătatea și prospețimea, inocența dar și pacea, lumina și echilibrul. Corespunde chakrei care se află la nivelul craniului. Trebuie să vizualizezi un alb luminos care se ridică în atmosferă pentru a-ți lărgi câmpul de conștiință.

 

Roșul energizant.

 Roșul se impune drept o culoare călduroasă, energică și învăluitoare. Trebuie să reprezinți mintal această culoare care corespunde primului centru de energie care se numește chakra rădăcină. Trebuie să simți forța, vitalitatea acestei culori care îți impregnează întregul corp și care te ajută să îți regăsești încrederea în sine.

 

Galbenul revitalizant.

 Culoarea vieții și a mișcării. Corespunde plexului solar, centrul forței vitale. Galbenul te va ajuta deci să echilibrezi sistemul nervos.