Trucuri pentru a preveni răceala

 

8 trucuri pentru a preveni răceala în această iarnă

trucuri pentru a preveni raceala

 Atunci când primele zile de iarnă își fac apariția apar pe scenă și primii hapciu și primele dureri de gât. Dar în acest an o să știi ce să faci pentru a nu te contamina. Iată câteva trucuri și sfaturi.

 Ființa umană este foarte generoasă atunci când vine vorba despre a face schimb de microbi. Dar cel mai bine ar fi să te ții departe de acest fel de generozitate. Nu-i așa? Deci trebuie să încerci să faci orice este posibil pentru a evita răceala în acest sezon. Deci răceală? Nu, mersi.

 

Îmbracă-te bine, acoperă-te dar nu exagera.

 Nu trebuie să îți bați capul și să faci calcule diferențiale între temperatura exterioară și cea a corpului tău. Este de ajuns dacă îți este cald. Dar nu foarte cald. Nu trebuie să suferi din cauza șocurilor de temperatură.

 

Trebuie să ai o bună igienă de viață.

 Pe scurt, trebuie să îți întărești sistemul imunitar dormind așa cum trebuie, mâncând multe legume pline de vitamine și făcând de ce nu, o cură de vitamine.

 

Spală-te pe mâini în mod regulat și nu sta în preajma persoanelor care sunt bolnave.

 Este mai greu mai ales dacă este vorba despre o ființă apropiată dar dacă și tu vei fi bolnav/ă îi vei îmbolnăvi pe cei din jur și ei pe ceilalți și tot așa.

 

Nu mai fuma.

 De ce? Pentru că în această perioadă plămânii tăi sunt mult mai fragilizați și vei reuși să ai din avans o rezoluție pentru anul nou ce vine- renunțatul la fumat. Vei fi în avans față de toți…

 

Fii mai zen.

 Respirații, meditații, răsfăț… trebuie deci să îți faci bine. Dacă și corpul tău se va simți bine, și tu te vei simți bine. Nu-i așa?

 

Nu îți trece prea mult mâinile pe față.

 Măcar cu această ocazie nu îți vei mai ronțăi unghiile non stop.

 

Ai grija de tine

 Dacă tușești, trebuie să te îngrijești imediat pentru a evita ca grija să se instaleze și să se agraveze. Dacă nasul îți curge, nu îți curge pentru că trebuie și dacă îți curge cât mai mult, nu înseamnă că vei scăpa mult mai repede.

 

Stai mai mult pe acasă.

 Dacă ești bolnav/ă, stai în pat cu o ceașcă de ceai la îndemână și cu serialul tău preferat de vizionat. Nu e frumoasă viața? Dacă ai reușit să previi răceala, cu siguranță!