Alimente care previn cancerul la prostată

 

Cancer la prostată – Alimente de privilegiat

Alimente care previn cancerul la prostata

 După cancerul pulmonar, cancerul la prostată reprezintă a doua cauză de deces în rândul bărbaților. Iată care sunt alimentele recomandate pentru a preveni cancerul la prostată.

 

Grăsimile bune care te ajută să previi cancerul la prostată

 Afectând un bărbat din opt, cancerul la prostată este foarte periculos. La început, cancerul la prostată este asimptomatic și trece adesea neobservat. Iți rămâne doar să limitezi riscurile apariției sale. In primul rând, trebuie să știi că grăsimile saturate reprezintă principalii prieteni ai cancerului la prostată. Pentru a-l preveni, îți recomandăm să privilegiezi grăsimile bune, în special cele conținute în uleiul de măsline, de in, de rapiță sau din semințe de dovleac.

 

Pește în meniu

 In afară de reducerea nivelului de materii grase ingerate, cancerul de prostată poate fi evitat privilegiind peștele în detrimental cărnii. Studiile au scos în evidență faptul că bărbații în vârstă care se hrănesc cu pește în mod regulat au șanse mai scăzute de a contracta cancer la prostată. Este un lucru cert faptul că acizii grași Omega 3 din pește contribuie la prevenirea cancerului la prostată. In acest sens, este recomandat peștele gras.

 

Usturoi, ceapă și alte aliacee pentru prevenirea cancerului la prostată

 Produse cu proprietăți multiple, atuurile usturoiului sunt multiple. Printre numeroasele beneficii ale acestor alicamente, prevenirea cancerului la prostată este de reținut. Consumul unui gram de usturoi pe zi poate să reducă cu până la 53% riscurile de cancer la prostată.

 

Alimente care conțin saponine

 Pentru a lupta împotriva cancerului la prostată, alimentele care conțin saponine sunt și ele indicate. Produse în mod natural de plante și animale, saponinele sunt niște molecule care prezintă proprietăți benefice din punct de vedere medical. Ceapa de exemplu are un conținut bogat de saponine. Există și o mulțime de legume care conțin saponine precum: spanac, roșii, sparanghel, quinoa, cartofi, ceai verde sau castane.

 

Roșiile și alimentele care conțin licopen

 Conform unor studii, la persoanele care consumă roșii în mod regulat riscurile apariției cancerului la prostată scad cu până la 45%. Acest lucru se datorează conținutului bogat de licopen. Acest pigment este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva radicalilor liberi și a degenerescenței celulelor. Însă nu doar roșiile conțin licopen ci și guava, fisticul sau grapefruitul.

 

Semințele de in

 Pentru prevenirea apariției cancerului la prostată este recomandat consumul de semințe de in. Le poți adăuga în salatele tale preferate sau în cerealele pe care le consumi de obicei la micul-dejun.