5 motive ca să consumi merișoare mai des.

 

Merișoarele – cinci motive pentru a le include la tine în meniu

5 motive ca sa consumi merisoare mai des

 Timpul sărbătorilor este și timpul merișoarelor. Aceste fructe micuțe sunt de acum înainte disponibile întreg anul mai ales congelate sau uscate. Le cunoști beneficiile? Iată cinci motive pentru care ar trebui să consumi merișoare mai des.

 

Pentru vitaminele și pentru fibrele lor.

 Merișoarele conțin foarte multă vitamina C, E și K dar și mangan. Sunt și o sursă foarte bună de fibre, surse de numeroase beneficii pentru sănătatea noastră- tranzitul intestinal, prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului, dar și reducerea nivelului de colesterol rău.

 

Pentru a preveni sau a vindeca infecțiile urinare.

 Este una din cele mai cunoscute virtuți ale merișoarelor. Și asta de numeroși ani. Și aici nu vorbim despre vreun remediu al bunicii, deoarece merișoarele sunt cu adevărat eficiente. Sucul de merișoare este chiar eficient contra infecțiilor urinare.

 Dar merișoarele pot vindeca și infecțiile și sunt chiar și mai eficiente decât antibioticele.

 

Pentru proprietățile lor anti-inflamatorii.

 Alimentația bogată în carne și zahăr rafinat dar și în produse transformate este cea care poate cauza inflamații, mai ales atunci când vine vorba despre artere sau despre sistemul digestiv. Aceasta inflamație cauzează numeroase boli cronice. Merișoarele consumate în mod regulat pot preveni inflamațiile dar le pot și reduce. Și mai pot și încetini efectele îmbătrânirii.

 

Pentru a preveni cariile.

 Beneficiile merișoarelor pentru sănătatea ta bucală vin de la capacitatea lor de a contra aciditatea și de a împiedica bacteriile dăunătoare să atace gingiile sau dinții. Chiar dacă gustul lor este unul acidulat, la fel ca și în cazul lămâilor și produc un efect contrar în corpul nostru.

 

Pentru a diminua riscurile de cancer.

 Rezultatele sunt foarte promițătoare atunci când vine vorba despre beneficiile merișoarelor pentru a trata cancerul de sân, de colon, de prostată, de plămâni sau de esofag.

 Merișoarele sunt cele care conțin și un nivel ridicat de fenoli, niște antioxidanți puternici care distrug celulele canceroase înainte ca acestea să se organizeze în tumori.

 Sunteți familiari cu siguranță cu sosul de merișoare care se potrivește de minune cu carnea de pasăre.

 

Iată însă alte idei:

 -un compot de merișoare, cu vanilie și portocale.

 - verine de pui cu merișoare.

 - un punch cu merișoare.

 - aperitive cu merișoare și cu nucă de cocos.

 - porc la cuptor cu merișoare.

 - un suc smoothie cu merișoare și cu banane.

 - muffins cu migdale și cu merișoare.

 - poți face chiar și un sos pesto cu merișoare.