Trucuri ca sa ai mai multă energie

 

10 trucuri pentru a avea mai multă energie

trucuri ca sa ai mai multa energie

 Dimineața când sună ceasul, te trezești cu greu și ai vrea să mai lenevești în pat? De abia aștepți să se încheie programul pentru a ajunge acasă și pentru a te odihni cât mai mult? Suntem oare condamnați să suferim din cauza oboselii sau a lipsei de energie? Iată câtva sfaturi care te vor ajută să îți faci plinul de vitalitate.

 

Bea apă

 Trebuie să bei între un litru și doi de apă pe zi. Pentru a reuși, trebuie să duci peste tot cu tine o sticlă cu apă. Dar să bei o cantitate mare de apă nu este soluția potrivită. Corpul tău se va supraîncărca de îndată cu un surplus.

 

Mănâncă gustări intre mese

 Trebuie să mănânci o dată la trei ore și intersectează mesele cu gustări. În caz contrar, corpul va reacționa la senzația de foame și își va încetini activitatea. Va spera că va găsi o sursă rapidă de energie și de aici vine și pofta de ceva dulce. Dar zahărul care se digerează destul de repede este cel care nu va procura o sursă stabilă deloc de energie.

 

La prânz mănâncă lejer

 La ora prânzului trebuie să alegi niște mese cât mai lejere. După o masă mai copioasă riști să ai chef să dormi. Digestia este cea care monopolizează foarte mult din energie mai ales dacă și consumi o cantitate mai mare de materii grase.

 

Optează pentru gustări care îmbină glucidele cu proteinele.

 Trebuie să optezi pentru gustări care îmbină glucidele cu proteinele. O combinație care vine cu două avantaje: glucidele care se digeră mai ușor vin cu un plus de energie imediată și proteinele sunt cele care se transformă mai încet pentru a furniza o energie durabilă.

 

Ai grijă și la calitatea somnului.

 Trebuie să dormi în liniște și întuneric total și nu trebuie să se regăsească în dormitor niciun obiect care să îți amintească de muncă. Deschide și o fereastră pentru ca aerul să circule.

 

Fă o mică siestă

 În timpul zilei dacă poți fă o mică siestă. După o pauză te vei putea de o mai bună productivitate și de o mai mare concentrare.

 

Testează câte ore de somn ai nevoie

 În timpul vacanței fă un test pentru a vedea de câte ore de somn ai nevoie. Te pui în pat când simți că oboseala apare și vezi cât poți să dormi.

 

Găsește modalități de a te relaxa

 Găsește un mod de a te relaxa, o activitate pe care să o practici în mod regulat. O baie cu lavandă, lectură, muzică, meditație, etc. Important este să scapi de tensiunea acumulată de peste zi.

 

Aerisește

 Lasă mai mult aer proaspăt în încăperi și controlează și nivelul de umiditate.

 

Fă pauze

 Ai nevoie și de mai multe pauze cu exerciții în care să te întinzi pentru a te relaxa pe tine și mușchii și pentru a ameliora circulația sanguină.

Ști și alte trucuri pentru a avea mai multa energie?