Remedii naturiste împotriva răcelii și gripei

 

Remedii naturiste împotriva răcelii și gripei

remedii naturiste impotriva racelii si gripei

 Nas înfundat, nas care curge, frisoane, dureri de cap…răceala te chinuie? Pentru a scăpa cât mai repede de această problemă și pentru a atenua simptomele, poți apela cu încredere la remediile naturiste.

 

Lămâia pentru întărirea imunității

 Lămâia are proprietăți anti-infecțioase și conținutul bogat de Vitamina C contribuie la întărirea sistemului imunitar. Dacă ești gripată consumă în fiecare dimineață un pahar cu suc de lămâie obținut dintr-o jumătate de lămâie și puțină apă. Un ritual pe care ar trebui să îl repeți zilnic pe tot parcursul iernii. De asemenea, poți miza pe citrice și pe fructele bogate în Vitamina C pentru a trece cât mai bine peste sezonul rece.

 

Miere pentru tratarea durerilor de gât

 Mierea este un antibacterian natural, extrem de important în caz de infecții respiratorii și mai ales în cazul unei dureri de gât, datorită efectului său calmant. Pentru tratarea durerii de gât mizează pe mierea de brad, mierea de eucalipt sau pe mierea de Manuka. Acestea sunt în general mai bogate în compuși activi.

 

Cimbru pentru calmarea tusei

 Pe lângă faptul că are proprietăți antiseptice, cimbrul este un excelent decongestionant nazal și bronho-pulmonar. Cimbrul este în egală măsură anti-tusiv, ideal în caz de tuse seacă. Pentru a respira mai bine, poți folosi sub formă de inhalare ulei esențial de cimbru. Pentru a profita din plin de beneficiile cimbrului, folosește-l sub formă de infuzie.

 

Ceapă pentru desfundarea nasului

 In momentul în care curățăm o ceapă, ochii noștri au tendința să lăcrimeze, nasul să curgă din cauza că ceapa degajă un compus sulfurat care stimulează secrețiile. Putem profita de această proprietate a cepei când suntem răciți pentru a decongestiona un nas înfundat. Este de ajuns să tai o ceapă rondele și să o ții undeva în apropierea ta.

 

Propolis, proprietăți anti-inflamatorii

 Propolisul este un produs anti-infecțios, anti-inflamator și lejer imunostimulant. Un cocktail excelent pentru calmarea simptomelor de tipul durere de gât. Există sprayuri pentru gât pe bază de propolis care calmează iritația și inflamația. Insă propolisul se poate folosi sub formă de extras lichid datorită proprietăților sale anti-infecțioase globale: în funcție de concentrația acestuia, aplică câteva picături de porpolis într-o linguriță cu miere.

 

Scorțișoară pentru evacuarea secrețiilor

 Scorțișoara este o mirodenie cu proprietăți anti-virale și anti-infecțioase. Scorțișoara favorizează evacuarea secrețiilor. În plus, ceaiul de scorțișoară ameliorează simptomele de răceală și gripă, întărește sistemul de apărare al organismului. Ceaiul de scorțișoară încălzește corpul fiind recomandat în timpul iernii când temperaturile sunt foarte scăzute.