Alimente detox pentru a trece cu bine de iarnă

 

Alimente detox pentru a trece cu bine de iarnă

Alimente detox pentru a trece cu bine de iarna

 Dacă îți vei face plinul de vitamine iarna, vei reuși să treci cu bine de ea dar asta înseamnă că și îți vei păstra un bun capital pentru primăvara ce va urma. Descoperă cele cinci sfaturi ale noastre pentru a ataca un regim detox prin intermediul unor alimente care îți vor ajuta corpul să se regăsească și să nu se obosească.

 

O cură detox, da, dar cum?

 Iarna o cură de detox care în sensul propriu al cuvântului înseamnă că trebuie să drenezi ficatul, intestinele, rinichii, pielea și plămânii nu este foarte recomandată. Doar ficatul trebuie să fie solicitat în această perioadă a anului. Celelalte patru elemente trebuie să aștepte primăvara pentru a nu se demineraliza.

 

Ridichea neagră.

 Ridichea neagră este foarte bogată în vitamina C și în potasiu, și este celebră pentru acțiunea sa diuretică în special asupra ficatului. Dar ridichea neagră are și o remarcabilă acțiune anti-infecțioasă. Se poate consuma crudă, răzuită sau în lamele în funcție de gusturile tale.

 

Ceapa.

 O legumă de sezon, ceapa posedă niște calități care nu sunt foarte cunoscute. Este bună pentru tranzitul intestinal, este anti-infecțioasă, este cea care favorizează circulația sângelui și conține un număr foarte mare de săruri minerale și de vitamine. Este momentul ideal de a o folosi puțin peste tot.

 

Cresonul.

 Mâncat crud sau preparat, cresonul este o excelentă sursă de vitaminele A, K și C și de antioxidanți. este deci perfect pentru a înfrunta micile probleme cu care vine sezonul rece și pentru a evacua în același timp și toxinele.

 

Grepfrutul.

 Un aliment foarte apreciat pentru tot felul de cure, grepfrutul este cel care vine cu o bogăție de antioxidanți și de vitamina C. Deci este cel care te va ajuta să ai o piele frumoasă întreaga iarnă.

 

Ceaiul verde.

 Ceaiul verde este rege atunci când vine vorba despre o cură detox. Are niște virtuți incomparabile. Este diuretic, conține foarte mulți antioxidanți și se folosește în mod tradițional în medicina chinezească pentru acțiunea sa benefică asupra ficatului și pentru eliminarea alcoolului.

 

Lămâia.

 Este și ea o veritabilă regină a curelor de detox. Este cea care poate favoriza eliminarea toxinelor și a grăsimilor din organism.

 

Morcovul.

 Morcovul nu este bun doar pentru bronz. Este plin de antioxidanți, este bogat în potasiu și favorizează drenajul renal. Fibrele sale reglează tranzitul.

 

Anghinarea.

 Anghinarea este un veritabil aliat pentru ficat. Îl ajută să se purifice. Este și un diuretic.