Plante medicinale utile pentru tine

 

10 plante medicinale utile pentru tine

plante medicinale utile pentru tine

 Ierburile medicinale şi plantele curative sunt o alternativă naturală, ideală pentru medicamentele convenționale. Din aceste motive ar fi bine să știi care sunt cele 10 plante medicinale care te pot ajuta în viața de zi cu zi să faci față sau să tratezi unele neplăceri.

 

Usturoiul.

 Usturoiul este antiseptic, antifungic, antioxidant, se poate folosi contra hipertensiunii, contra reumatismului şi te poate ajuta şi să slăbești. O mulțime de proprietăți pentru acest bulb aromatic minunat, foarte folosit în bucătăria mediteraneană.

 

Anghinarea.

 Anginarea are proprietăți depurative, diuretice, vine cu unele efecte hepatoprotectoare, hipotensive, hipoglicemice şi are grijă şi de silueta ta.

 

Aloe Vera.

 Aloe Vera se folosește mai ales în domeniul frumuseții datorită proprietăților sale cicatrizante şi regeneratoare. Pe lângă beneficiile sale pentru domeniul frumuseții, aceasta vine cu proprietăți analgezice şi anti-inflamatorii. Este recomandată însă şi pentru procesele digestive.

 

Meiul canarilor.

 Meiul canarilor este o plantă ideală dacă suferi de diabet. Mai are şi acțiuni contra colesterolului, luptă împotriva kilogramelor în plus şi începe să fie din ce în ce mai populară.

 

Menta.

 Menta este o plantă aromatică extrem de populară şi ea care are multiple proprietăți digestive, antispasmodice şi sedative.

 

Lămâia.

 Diferitele feluri în care se poate folosi aceasta fac din acest fruct din familia citricelor o armă veritabilă pentru a face faţă stărilor gripale rebele, unor pete cutanate rebele. În plus mai face să capituleze un număr foarte mare de simptome.

 

Muşeţelul.

 Un clasic al reţetelor bunicii, un digestiv blând şi foarte agreabil.

 

Rozmarinul.

 Este un veritabil atu nu numai pentru bucătărie dar şi în domeniul fitoterapiei pentru a îngriji tot felul de probleme.

 

Cimbru.

 Este indispensabil în această listă. Este mai mult decât un condiment.

 

Valeriana.

 Are proprietăți anxiolitice, sedative şi relaxante, cea mai bună plantă pentru a încheia cât mai bine o zi.