Virtuțile unui fruct minunat – para

 

Numeroasele virtuți ale unui fruct minunat: para

virtutile unui fruct minunat para

 Para nu numai că vine cu o senzație de prospețime, dar este și plină de vitamine și de minerale care îți păstrează sănătatea. Descoperă citind acest articol virtuțile acestui fruct, unele din cele mai hidratante.

 Para este cea care hidratează organismul și care previne bolile cardiovasculare. Cel mai bine ar fi să o consumi natur sau în cele mai delicioase feluri de mâncare dulci și sărate.

 Para este bogată în apă. Cu un procent de 85% apă, para este un fruct care dezalterează care contribuie la buna hidratare a organismului. Vine în plus cu vitamina C și cu acid folic.

 O pară medie conține aproape 10% din aporturile nutriționale recomandate din această vitamină, utile pentru imunitate, cum ar fi prevenirea bolilor cardiovasculare.

 

Trei motive pentru a mânca para.

 Para este cea care facilitează digestia. Para vine cu un plus de fibre. Este vorba despre fibrele solubile și despre cele insolubile. Aceste fibre și mai ales pectina, sunt cele care calmează și curăță sistemul digestiv. Ele combat de asemenea și constipația și favorizează și eliminarea deșeurilor.

 

Para protejează de bolile cardiovasculare.

 Para conține o mulțime de antioxidanți,cum ar fi carotenul, vitamina E și flavonoizii. Printre acești flavonoizi, para vine și cu quercentina, un antioxidant care ajută la reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare. Și dacă vei consuma o pară în fiecare zi vei reduce și riscul de accident vascular cerebral.

 

Para favorizează eliminarea acidului uric.

 Potasiul este cel mai important mineral care se regăsește în pară. Un fruct care vine și cu tanini. Și asocierea de tanini și de potasiu este cea care favorizează eliminarea acidului uric. Aceasta asociere permite și atenuarea reumatismului și a artrtitei.

 

Para se potrivește de minune cu:

 - cuișoarele pentru delicatețea lor. Un condiment care are virtuți anti-bacteriene și anti-inflamatorii și care este minunat alături de para poșată sau de compot.

 - mierea pentru a lupta contra bacteriilor. Este bogată în antioxidanți mai ales în flavonoizi și are deci și virtuți antibacteriene. Mierea este cea care îndulcește și care caramelizează para gratinată.

 - salata creață pentru digestie. Această salată care favorizează digestia se potrivește cu para pentru un fel de mâncare dulce – sărat la care se mai pot adăuga și felii de jambon crud.

Tu cum prepari para?