Beneficii ale condimentelor pentru sărbători

 

6 beneficii ale condimentelor pentru sărbători

Beneficii ale condimentelor pentru sarbatori

 Pe lângă faptul că îți pun cel mai bine în valoare felurile de mâncare, condimentele sunt cele care îți pot îmbunătăți starea de sănătate în mai multe feluri. Iată care sunt cele 6 beneficii ale acestora.

 

Îți pot condimenta viața amoroasă.

 Nucșoara a fost mult timp considerată a fi un afrodiziac și consumată ca atare. Dar beneficiile acesteia sunt mai mult anecdotice decât științifice. Dar cercetătorii au reluat studiile și au demonstrat că nucșoara intensifică activitatea sexuală la animale dar că studiile trebuie să fie aprofundate. Dar până atunci, de ce nu ai folosi puțină nucșoară pentru un lapte de pasăre?

 

Pentru a diminua sindromul premenstrual.

 Un studiu realizat în Statele Unite au demonstrat faptul că femeile care consumă mangan în fiecare zi pot să reducă crampele sau schimbările de dispoziție legate de sindromul premenstrual. Deci trebuie să presari din plin cardamom peste cafea sau peste ciocolata caldă. Sau te mai poți folosi de cuișoarele măcinate într-un curry.

 

Antioxidanți și antiinflamatorii.

 Se pare că și cuișoarele sunt pline de nutrienți și că sunt unele din cele mai bune surse de antioxidanți. Niște compuși care te ajută să combați radicalii liberi, surse de boli. Uleiul prezent în cuișoare poate să inhibe producția de COX-2, o izoenzimă care poate provoca inflamațiile.

 

Pentru a te proteja de afecțiunile medicale grave.

 Un recent studiu american a demonstrat faptul că scorțișoara poate să contribuie la prevenirea și la diminuarea rezistenței la insulină și a altor sisteme metabolice. Este vorba despre un ansamblu de probleme care contribuie la mărirea riscurilor de a suferi de boli cardiovasculare, de accidente vasculare cerebrale și de diabetul de tip 2. S-a putut observa efectele benefice ale insulinei sau ale extraselor sale solubile mai ales asupra nivelului de glucoză.

 

Pentru a stimula activitatea creierului.

 Aroma scorțișoarei nu numai că poate să încălzească ambianța din bucătărie ci poate să stimuleze și o activitate cerebrală. Poți stimula cu ajutorul ei procesul cognitiv și poate accelera reacțiile memoriei și cele perceptivo-motrice.

 

Pentru a combate stările de grețuri legate de sarcină.

 Ghimbirul se poate folosi pentru a trata un stomac deranjat și pentru a lupta contra răului legat de transport. Dar ghimbirul se poate folosi și pentru a trata grețurile din perioada sarcinii. Se recomandă ghimbirul drept o soluție eficientă, sigură și care nu costă deloc mult. Trebuie însă să ceri sfatul medicului înainte de a consuma ghimbirul.