Condimente cu efect curativ

 

7 condimente cu efect curativ

Condimente cu efect curativ

 Pe lângă faptul că vin cu niște savori extrem de complexe pentru tot felul de preparate, unele condimente posedă și unele proprietăți medicinale. Iată șapte dintre ele la care poți apela pentru a trata unele simptome sau chiar și unele afecțiuni mai lejere.

 În fitoterapia clasică acest condiment este considerat a fi un expectorant cald și pentru a trata congestia și flegma din plămâni și pentru a opri scurgerile nazale. Adaugă un baton de scorțișoară infuziei de ghimbir și îi vei mări efectele benefice. Sau mai poți folosi scorțișoara pentru terci sau pentru muesli.

 

Cuișoarele.

 Un condiment originar din Indonezia și folosit prima dată pentru o respirație mai proaspătă. Și studiile au demonstrat faptul că acesta conține un nivel ridicat de antioxidanți. Poate cel mai ridicat nivel. Se mai poate folosi și pentru a se trata balonările și flatulențele. Și fructele preparate cu acest condiment sunt delicioase și se digeră mult mai ușor.

 

Paprika.

 Un condiment care vine de la aceeași plantă ca și ardeiul iute. Redus sub formă de pudră este un clasic al bucătăriei spaniole. La fel ca și chili este bogat în antioxidanți, mai ales în betacaroten, quercentină sau luteină.

 Poți prepara un amestec pentu asezonare cu 2 lingurițe de paprika, cu un sfert de linguriță de piper negru și cu 2 lingurițe de oregano uscat. Peștele și mielul vor fi cele mai delicioase.

 

Curcuma.

 Face parte din condimentele la care a recurs medicina tradițională din Thailanda, India sau China. Merită să fie folosi în bucătărie pentru bogăția sa de antioxodanți. Poți folosi curcuma pentru orez.

 

Chili și ardei de Cayenne.

 Chili este un condiment care va ameliora circulația și va evacua mucusul, dar și flegma din căile nazale și sinusuri. Capsaicina este un compus care conferă gustul picant acestui condiment și care are multiple beneficii printre care și o posibilă acțiune anti-canceroasă. Ardeiul de Cayenne se poate folosi în diferite combinații pentru burgeri sau supă, pentru orez sau ouăle poșate.

 

Anasonul.

 Se folosea în Antichitate pentru a parfuma desertul care calma digestia și care împrospăta respirația.

 Anasonul se poate folosi în numeroase feluri la fel ca și ghimbirul. Este un digestiv aromatic care poate trata problemele digestive, greața, gazul, dar li balonările. Se poate folosi și ca expectorant pentru a trata gripa și tusea. Poți aromatiza cu ele supele sau legumele, se poate prepara în infuzie, etc.

 

Ghimbirul.

 În medicina populară ghimbirul se poate folosi în multe feluri. Se poate folosi pentru a combate greața sau alte probleme digestive dar și pentru a trata tusea sau gripa. De la primele semne de răceală pune la infuzat un ghimbir de un cm peste care să mai pui lămâie și miere.