8 motive pentru a consuma banane mai des

 

Banane: 8 motive de a le consuma mai des

8 motive pentru a consuma banane mai des

 Blamată pentru faptul că ar fi nocivă pentru siluetă, banana are, cu toate acestea, un conținut scăzut de calorii. Drept urmare, nu ar trebui să te privezi!

 

Banana nu îngrașă

 Surpriză: banana nu are un conținut mai mare de calorii decât un măr de exemplu. Poate chiar mai puțin deoarece, odată decojită, o banană cântărește mai puțin de 100g, adică 95kcal. În timp ce un măr frumos are cel puțin 200g, adică 105kcal. De știut: când este uscată, banana are același număr de calorii ca un fruct proaspăt. Nu ai niciun motiv să te privezi de acest fruct delicios…cu condiția să consumi doar una pe zi.

 

Banana le conferă energie sportivilor

 Când este coaptă bine, banana furnizează glucide simple (zaharoză, fructoză și glucoză) rapid asimilabile pentru a reîncărca mușchii în timpul unui efort prelungit. Banana este un fruct ideal pentru persoanele care vor să se recupereze în urma unui efort, pentru persoanele care vor să își refacă rezervele de glicogen și să compenseze pierderile de potasiu cauzate de transpirație.

 

Banana este perfectă sub formă de gustare

 Ușor de transportat și de consumat oriunde, în mașină, la birou, la coafor…banana este ideală la gustare. Combinată cu un pumn de migdale sau un produs lactat, este și mai bună.

 

Banana este un aliment prebiotic

 Banana conține fibre specifice care servesc drept "îngrășământ" micro-organismelor bune prezente în intestin, bifidus și lactobacillus. Ameliorând echilibrul prețios al florei intestinale, aceste prebiotice contribuie la reglarea tranzitului și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, banana contribuie la asimilarea unor minerale precum calciul.

 

Versiunea Plantain a bananei furnizează zaharuri lente

 Banana Plantain este extrem de aproape din punct de vedere al aportului de minerale și vitamine de banana obișnuită. Însă natura glucidelor sale este diferită: este vorba despre amidon, exact ca în cazul cartofilor. Drept urmare, banana Plantain face parte din familia feculenților, alimente recomandate la fiecare masă.

 

Banana este bogată în mangan

 O banană de 100g furnizează 50% din aportul zilnic de mangan. Manganul este un oligoelement cu proprietăți antioxidante. Pentru a profita din plin de beneficiile acestuia consumă banana sub formă de salată alături de alte fructe în Vitamina C sau Vitamina E (mango). Nu uita să adaugi scorțișoară sau ghimbir.

 

Banana te face Zen

 Banana conține magneziu și Vitamina B6, un duo anti-stres care contribuie la producția de serotonină în creier. Pentru un somn de bebeluș, consumă banane înainte de a merge la culcare sau un milk-shake pe bază de banane.

 

Banana poate fi consumată și de diabetici

 O banană furnizează în jur de 20g de glucide, echivalentul unui măr. Este suficient să o consumi la sfârșitul unei mese echilibrate (carne sau pește, legume verzi sau crudități, pâine sau feculenți) pentru ca aceasta să nu crească nivelul de zahăr sanguin.