Proprietățile semințelor de susan

 

Proprietățile semințelor de susan

proprietatile semintelor de susan

 Apariția semințelor de susan se pierde în negura timpului și sunt consumate în mod regulat datorită numeroaselor beneficii atât pe plan nutritiv cât și pe plan culinar. Iată care sunt proprietățile semințelor de susan.

 Cultivat în Africa de Est și în Asia de mai bine de 5000 de ani, susanul este un remineralizant puternic, bogat în fibre și în minerale. Susanul este o plantă oleaginoasă din care se consumă doar sămânța. Semințele de susan se pot regăsi în cadrul regimurilor macrobiotice.

 

Principiile active din semințele de susan

 Nu trebuie să te lași păcălită de aspectul minuscul al acestor semințe deoarece acestea au un număr impresionant de principii active, excelente pentru organismul nostru. Semințele de susan sunt excelenți antioxidanți: datorită prezenței Vitaminei E, semințele de susan joacă un rol esențial în prevenirea cancerului dar și în prevenirea bolilor cardiovasculare.

 

Semințele de susan sunt anti-colesterol.

 Semințele de susan conțin lignani, niște compuși vegetali care joacă același rol ca și estrogenii. Printre lignani, există sesamina care contribuie la reducerea colesterolului rău (LDL). Drept urmare, sunt reduse și riscurile de hipertensiune.

 

Semințele de susan conțin un număr incredibil de nutrienți. Iată o listă scurtă:

 - Calciu: semințele de susan reprezintă o sursă excelentă de calciu care contribuie la formarea unui sistem imunitar și la întărirea oaselor. Calciul mai are rolul de a ameliora coagularea sângelui.

 - Fosfor: semințele de susan au un conținut bogat de fosfor care contribuie la menținerea sănătății oaselor și a dinților. Fosforul din semințele de susan contribuie și la creștere și la regenerarea țesuturilor.

 - Magneziu: ideal pentru dezvoltarea osoasă dar și pentru elaborarea proteinelor și întărirea sistemului imunitar.

 - Fier: semințele de susan au un conținut deloc de neglijat de fier care va contribui la transportul oxigenului și la formarea globulelor roșii din sânge.

 

Uleiul de susan

 Uleiul de susan folosit drept unic ulei alimentar are efecte pozitive asupra pacienților diabetici și hipertensivi datorită faptului că micșorează glucoza și presiunea sanguină. Dacă consumi semințe de susan în mod regulat nivelul de stres va scădea în mod considerabil. Antioxidanții conținuți de aceste semințe luptă cu succes împotriva radicalilor liberi și te vor menține tânără pentru mai mult timp. De asemenea, studiile au demonstrat faptul că numeroasele substanțe aflate în semințele de susan contribuie la inhibarea și formarea unui număr mare de tipuri de cancer.

 Semințele de susan au cel mai bogat conținut de fitosteroli din toate semințele existente pe piață, substanțe care mențin nivelul de colesterol în limite normale.